reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

A powiedzcie mi czemu mówić że na cyklu naturalnym może się udać A na sztucznym nie ????
Na naturalnym możesz nie mieć przesunięcia okna. Czasem tak jest, że dziewczyny zachodzą na jednym a na drugim nie. Mi lepiej rośnie endometrium na naturalnym niż na sztucznym, mam lepsze wyniki hormonow. I dodatkowy plus żyje normalnie w trakcie przygotowania do transferu, nie mam 4 budzików żeby pamiętać o lekach. Zdarza mi się zapomnieć że szykuje się do transferu. To dobre dla głowy :)

reklama
Tak jestem na początku. Zrobiła dopiero 6 zastrzyków. Pewnie jutro lekarz coś mi dołoży skoro jest mały🙂
A niekoniecznie, estradiol wydzielają pęcherzyki. Jeśli jest dużo małych to estradiol będzie niski, a potem urosną i estradiol też urośnie. Nie zawsze trzeba zwiększać dawki leków, czasem trzeba zaczekać :) dużo jajek życzę

Mensinorm 150 i bemfola 150. Miałam niskie AMH tylko 0.79
Jak wchodziłam na stymulacje po naturalnym cyklu to od 1dc brałam Gonapeptyl a Bemfola i Mensinorm aż mi estradiol spadł i progesteron. Później już nie badałam estradiolu.
Teraz wchodziłam na stymulacje po sztucznym cyklu i nie musiałam badać hormonów .

Jutro punkcja :)

Dziewczyny, czym różni się wynik Beta Hcg ze znakiem np. <2,3 od wyniku bez znaku tak jak np. 0.14? Nie mogę znaleźć żadnych informacji czy ten znak jest jakoś mocno znaczący? 🤔🤔

Jak wchodziłam na stymulacje po naturalnym cyklu to od 1dc brałam Gonapeptyl a Bemfola i Mensinorm aż mi estradiol spadł i progesteron. Później już nie badałam estradiolu.
Teraz wchodziłam na stymulacje po sztucznym cyklu i nie musiałam badać hormonów .

Jutro punkcja :)
Ja dopiero zaczynam🙂czekam co powie lekarz.

reklama
Ja miałam robioną receptywność i na naturalnym i na sztucznym cyklu. Na sztucznym cyklu wyszło mi przesunięcie okna implatacyjnego a na naturalnym jest prawidłowo. Zatem jest tak jak napisałaś wcześniej, że może wyjść różnie w zależności od cyklu.
Akate, jesteś ❤️. Nie chcę być natrętna ale na jakim jesteś etapie? Walczysz jeszcze?❤️. Często myślę o tobie...

Do góry