reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny, jak się czułyście po lekach po transferze? Ja biorę 3x1 utrogestan i 3x1 estrofem. W pierwszym nieudanym transferze brałam tylko utrogestan i duphaston. Teraz jestem w 3dpt i mogłabym ciągle spać, do tego lekko boli mnie głowa, normalnie jakbym była na kacu non stop....

Dziewczyny, jak się czułyście po lekach po transferze? Ja biorę 3x1 utrogestan i 3x1 estrofem. W pierwszym nieudanym transferze brałam tylko utrogestan i duphaston. Teraz jestem w 3dpt i mogłabym ciągle spać, do tego lekko boli mnie głowa, normalnie jakbym była na kacu non stop....
Progesteron obniża ciśnienie i stąd ta senność 🤷 to całkowicie normalne 😉

Też tak się czułam przy obu transferach, to mogą być dobre oznaki, może zaczyna już Ci rosnąć naturalny progesteron, no i stres robi swoje ;)

Za pierwszym razem czułam się zupełnie inaczej. Po transferze trafiłam do szpitala, miałam krwawienie do otrzewnej (ból nie do zniesienia), jak to się unormowało to mimo brania progesteronu nie byłam senna.

Super wynik! Progesteron Ci doktorek podniesie globulkami/zastrzykami ja do 13tc brałam 1525mg albo 1250mg🤔 proga dziennie. Końskie dawki miałam. Zresztą ja to wszystko jak koń dostawałam 😁 dlatego byłam nie żywa przez 3 mc non stop spałam 🤷 mój miał święty spokój bo mu nie zrzędziłam😜
Ja do 16 tc brałam łącznie proga w dawce 1200 😉

reklama
Odebrałam wyniki badań. 3dpt prog - 9,73, estradiol - 272 pg. Napisałam do lekarza, ciekawe czy zwiększy mi progesteron. Co sądzicie o tych wynikach? Jest jakaś szansa na zagnieżdżenie się zarodka przy takim prog?

Ostatnia edycja:
Do góry