reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Gratuluje dziewczynom tych naturalnych ciaz - takie swiateczne cuda ❤️❤️❤️

Do mnie wczoraj zadzwonili z kliniki, ze moge przyjechac na wizyte wlasnie wczoraj, dlugo sie nie zastanawialam i pojechalam. Na usg widsc pecherzyk ciazowy z pecherzykiem zoltkowym ;) Serduszka jeszcze nie bylo - za niecale 3 tygodnie kolejna wizyta ;)
Cudne wiesci❤️❤️❤️
A ktory tydzien u Ciebie?

reklama
Mieszkam w Niemczech i nie mam w ogóle zaufania do tutejszych ginekologów. Po wielu perypetiach wybrałam jednego, ale mam jeszcze jeden adres i tam też chyba spróbuję. USG w poniedziałek.bete badałam w zeszły piątek i 664... [emoji123]
Jak zobaczyłam ten test to od razu poleciałam do kliniki [emoji23] mam tam wspaniała lekarkę, która zadzwoniła do mnie i powiedziała co mam robić i gdzie iść,chociaż wcale nie musiała, bo to ciąża naturalna, bardzo jestem jej za to wdzięczna.
Jestem pod opieką immunologa i mam utrogest, heparynę i accofil (przeszłam diagnostykę poronień nawykowych i wyszły brakujące Kiry implantacyjne).
W nowym roku idę do hematologa sprawdzic czy dawka heparyny jest odpowiednia.
Byłam u diabetologa i mam już niestety stwierdzona cukrzycę ciążowa, więc mierze cukier 15 razy dziennie.
Zrobiłam wszystko co mogłam! Zostało mi mieć wiarę i nadzieję!
A u ciebie?
O to jestes ekstra obstawiona i przygotowana!!
Ja tez bylam u ginekologa endokrynologa od razu i tez mam zestaw encorton heparyna acard, glucophagr bo bralam metformine wczesniej, progesterony. Ale accofilu nie biore… kochana musi byc dobrze❤️❤️❤️

Ostatnia edycja:
Z tego stresu to az zapomnialam 🤦‍♀️Dr mowil ze 5 tydzien plus cos, ale dokladnie z tego wszystkiego to juz nie pamietam ;P oczywiscie dzis juz sie zastanawiam czy wszystko dobrze…
Wszystko dobrze! Jestes pod opieka odpowiedniego lekarza! Tez mam w glowie rozne chmury czarne ale odganiamy je teraz jak najdalej! Zdrowo jesc i zero stresu!!! Bedzie dobrze!

Gratuluje dziewczynom tych naturalnych ciaz - takie swiateczne cuda ❤️❤️❤️

Do mnie wczoraj zadzwonili z kliniki, ze moge przyjechac na wizyte wlasnie wczoraj, dlugo sie nie zastanawialam i pojechalam. Na usg widsc pecherzyk ciazowy z pecherzykiem zoltkowym ;) Serduszka jeszcze nie bylo - za niecale 3 tygodnie kolejna wizyta ;)
A miałyśmy jechać 22.12 na serduszkowe😃.. U Ciebie to już za tydzień powinno być. Chyba nie wytrzymałabym 3 tygodni, żeby usłyszeć serduszko 😁

Cześć Dziewczyny. Potrzebuję Waszej opinii. Nie udzielałam się wcześniej na forum, ale śledzę je od jakiegoś czasu. Coś o mnie. Mam 31 lat, starania od 2 lat. Marzec 2021 punkcja, pobrano 3 zarodki, 3 się zapłodniły, 3 dotrwały do 5 dnia. Klasa 2x5 i 1x4. Maj i sierpień na cyklu naturalnym podano po jednym zarodku "5". Transfery się nie udały. 24 listopada miałam transfer na cyklu ET i beta rośnie. Wynik z wczoraj 16594. Obecnie jestem w 6 tc (5+5). Biorę estrofem 3x1, utrogestan 3x1, neoparin, acard, i prolutex. Prolutex wczroraj wzięłam ostatnio zastrzyk. Nie ma tego juz w aptekach i lekarka twierdzi, że odstawiamy. Czy Waszym zdaniem to nie za wcześnie, żeby odstawić prolutex?

A miałyśmy jechać 22.12 na serduszkowe😃.. U Ciebie to już za tydzień powinno być. Chyba nie wytrzymałabym 3 tygodni, żeby usłyszeć serduszko 😁
No taak mialysmy byc razem - ale jak zadzwonili ze zwolnila sie jedna wizyta to od razu skorzystalam :) a teraz to cwicze swoja cierpliwosc;) niecale 3 tygodnie w sumie zostaly, a jakbym poszla za tydzien to moze by bylo a moze nie. Mam kolezanke, u ktorej serduszko bylo sopiero pod koniec 7 tygodnia ;) jak pojde na poczatku stycznia to juz pewne ze musi byc :) i albo bedzie albo nie - a tak to dla mnie wieksza niepewnosc by byla ;)

No taak mialysmy byc razem - ale jak zadzwonili ze zwolnila sie jedna wizyta to od razu skorzystalam :) a teraz to cwicze swoja cierpliwosc;) niecale 3 tygodnie w sumie zostaly, a jakbym poszla za tydzien to moze by bylo a moze nie. Mam kolezanke, u ktorej serduszko bylo sopiero pod koniec 7 tygodnia ;) jak pojde na poczatku stycznia to juz pewne ze musi byc :) i albo bedzie albo nie - a tak to dla mnie wieksza niepewnosc by byla ;)
Ja też uważam że lepiej poczekać trochę dłużej niż iść za szybko i się stresować że nie ma jeszcze serduszka. A wiadomo że na wczesnym etapie ciąży każdy dzień może zrobić różnicę. Trzeba ćwiczyć cierpliwość bo przy wychowaniu naszych bąbli będzie nam nieskończenie potrzebna 😀❤️🤭

reklama
Ja też uważam że lepiej poczekać trochę dłużej niż iść za szybko i się stresować że nie ma jeszcze serduszka. A wiadomo że na wczesnym etapie ciąży każdy dzień może zrobić różnicę. Trzeba ćwiczyć cierpliwość bo przy wychowaniu naszych bąbli będzie nam nieskończenie potrzebna 😀❤️🤭
Dokladnie ❤️ A poza tym po tej mojej cb ostatnio, to chyba potrzebowalam tez juz takiego potwierdzenia ze jednak juz jest ten pecherzyk chociaz ;) A wlasciwie to dwa bo zoltkowy tez jest;) takze na razie staram sie cieszyc i czekam na nastepna wizyte ;)

Do góry