reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
A co tam w krzakach słychać ciekawego??
😘

nooo to jest poprostu …. 😭😭😭
Coś niespotykanego w moim życiu. Taki cud❤️
29.12 mam kolejne usg, na jednym już byłam, ale wcześnie. Widział na lewym jajniku ciałko żólte, edo ładne 14 mm, i „plamki” na razie😍🙏🏻🙏🏻🙏🏻
No i dostałam clexane 0,6
Encorton, duphaston i luteine (na razie biore utrogestan bo mnie nie uczula). Progesteron mam niezmiennie 30.
I takie to jest życie Fredziu… a Ty gotowa??🤩
Czasem jeszcze czytam forum. Cudownie, że się udało. Oby było wszystko dobrze.
U mnie nic ciekawego nie słychać, jestem po trzeciej dawce szczepienia, czuję się średnio. Córeczka to już zlobkowicz na 100%, lubi żłobek i chętnie tam chodzi. Ogólnie kierat, praca -dom😁 jeszcze tak parę lat😂

Widzę że masz ogromną wiedzę :)) mało się tu udzielam , ale czy zarodek z 5 dobry 3AA i 4AA to dobre zarodki ?? Dobrze takie rokują?Niestety 4AB z 6 doby nie dał mi ciąży :/ pozdrawiam Serdecznie :)
Zarodek z 6 doby nawet idealny morfologicznie to wolniejszy zarodek. Z czegoś to może wynikać. Potencjał rozwojowy zarodka nie opiera się tylko na tym ze jest zdrowy genetycznie.
Kiedyś uważano, ze to słabe zarodki te z 6 doby. Teraz wiemy, ze zarodki z 6 doby są prawie tak samo rokujące co te z 5 doby. I zauważono, ze hodując zarodki do wyższego stadium dajemy im większe szanse. Czyli podając zarodek z 6 doby w cyklu jak zarodek w 5 dobie dajemy mu więcej czasu. No, ale in vitro nie ma 90% skuteczności. Nawet zarodek po PGS najpiękniejszy nie ma 100% succes rate. Bez badań genetycznych to tylko konkurs piękności ta morfologia.
Z drugiej strony im wyższy potencjał rozwojowy tym większe prawdopodobieństwo ze będzie zdrowe dziecko.
Na 5 dobę 5AA, 4AA to świetne zarodki. Na 6 dobre 5AA, 6AA to świetne zarodki. Takie mercedesy. Każde AA to świetny zarodek bo ma idealne komórki trofoblastu - szybko się wygryzie i duza szansa ze będzie człowiek. Zarodek nie rozwija się liniowo. Teraz jest 3AA a za 5 min będzie 5AA. Albo teraz jest 2AA leniuchuje a potem szybko przeskoczy dalej w inne stadium.
Według skali Gardnera 3AA, 4AA to TOP zarodki :-)

Super swietujcie ♥️♥️ jutro będę dzwoniła do kliniki ,, co ja mam dalej robić ,, i tak muszę się spotkać z dr by dowiedziedziec się co ona planuje dalej i co z tymi zarodkami
Jeszcze nawet transferu nie było a Ty już spisałaś na straty. Takie cuda się dzisiaj dzieją :-)
A tak swoją drogą rokowania to rokowania.. przecież nie wiemy z jakich zarodków jesteś Ty czy Ja. Z jakiego zarodka urodził się Einstein , Arystoteles i inne szychy. A może to właśnie wczesne blastki 🤣🤣🤣
A tak serio nie spisuj jeszcze nic na straty, ważne ze jest blastka. A może to wyższe stadium tylko nie zrozumiałaś. Pamiętam jak ja to rozszyfrowywalam 😁
Co do luteiny tez tak miałam. Przepisany był lutinus i było spoko. Dobrze, ze to wyszło teraz a nie w tym „ważnym” cyklu.

Witajcie!
Powiedzcie mi proszę ile czasu powinno minąć między jedną a drugą punkcją ?
Z lekarzem będę się widzieć po świętach.

Dziewczyny,

Moja historia 3 inseminacji i potem 4 procedur invitro za mną. Ok 5 lat. Po czwartej stymulacji w Czechach zamrozilismy i mamy 2 zdrowe przebadane zarodki.
Poszliśmy na badanie allo mlr żeby się szczepić limfocytami.
Nie odebrałam jeszcze allo mlr ale okazało się kilka dni temu niespodziewanie, że jestem w naturalnej ciąży! Miesiąc po punkcji - w cyklu od razu po punkcji. Gdzie jajniki naprodukowaly ok 20 jajek!

To dopiero początek, więc wszystko może się wydarzyć, ale nigdy (!!!) nie miałam żadnej implantacji po invitro a transferów było 5. Ani nigdy dodatniej bety.

Hcg z ostatnich 3 badań co 48h, pierwszy w dniu spodziewanej miesiączki:
35 dc - 70
37 dc - 140
39 dc - 328

Dodam, że głowa uwierzyła, że mogę nie mieć dzieci…. Ale cuda sie zdarzają[emoji3590]
Walczcie, szukajcie najlepszych klinik bo warto! I módlcie się za mój cud, żeby urodziło się zdrowe dziecko[emoji3590][emoji1317][emoji1317][emoji1317]

Ściskam Was i życzę Świąt pełnych nadziei[emoji3590]
Hehe gratulacje. [emoji3590]
Jestem w podobnej sytuacji. Po ostatnim nieudanym transferze w listopadzie skończyły nam się pieniądze i musiałam zrobić przerwę. W zeszły czwartek wyszedł mi pozytywny test!!!!
Miałam iść na drugą dawkę szczepionki, a spóźniał mi się okres... powiedziałam sobie że to na pewno przez hormony się spóźnia, ale gdyby istniał 1% szans na ciążę, a ja bym się zaszczepiła to nie wybaczyłabym sobie tego. No i pozytywny!!! Byłam w takim szoku, że aż prawie zła byłam że nic nie poczułam! [emoji23]
Mój partner ma kryptozoospermie. 3 kliniki - ta sama diagnoza. Każdy lekarz mówi że ciąża naturalna nie wchodzi w grę. Tylko jeden urolog badał jego nasienie i stwierdził że nie ma tragedii, ale to było 2 lata temu i w ciążę nie zaszłam.
Jestem po poronieniach (z tym samym partnerem), więc na nic się nie nastawiam. Liczę się możliwymi wadami. Ale nadzieja się tli [emoji3590]

Chciałam podejść do następnej procedury. Immunolog też zalecał szczepienia. Staramy się od 4 lat, ale mamy tylko jedna procedurę in vitro za sobą.

Hej dziękuję już wszystko wiem..no prawie.. moje komórki są źle stare były bardzo ziarniste i zostały odrzucone ..Nie wiem czy można poprawić jakość komórek..Stawialiśmy zawsze na męża a tu wychodzi na to że to i mnie komórki 😥. Mam zarodka klasy 4.1.1 a drugi słabszy ale nie wiem jaki.. Na infekcje zaraz dostanę receptę . Musi być infekcja bo kiedyś jak brałam luteinę tylko inna to nie było tego.chyba ten właśnie lutinus. Podobno te zarodki szybko się dzieliły i ładnie i dlatego zostały zamrożone może klinika maniejsze doświadczenie bynje dalej ciągnąć. W każdym bądź razie trochę mnie martwią te stare komórki 😢 Tu mamy niby ładne zarodki ale jak to jest z tą komórka ?

Czasem jeszcze czytam forum. Cudownie, że się udało. Oby było wszystko dobrze.
U mnie nic ciekawego nie słychać, jestem po trzeciej dawce szczepienia, czuję się średnio. Córeczka to już zlobkowicz na 100%, lubi żłobek i chętnie tam chodzi. Ogólnie kierat, praca -dom😁 jeszcze tak parę lat😂
Czyli nudne szczesliwe zycie…;) i tak trzymac!!❤️

reklama
Hehe gratulacje. [emoji3590]
Jestem w podobnej sytuacji. Po ostatnim nieudanym transferze w listopadzie skończyły nam się pieniądze i musiałam zrobić przerwę. W zeszły czwartek wyszedł mi pozytywny test!!!!
Miałam iść na drugą dawkę szczepionki, a spóźniał mi się okres... powiedziałam sobie że to na pewno przez hormony się spóźnia, ale gdyby istniał 1% szans na ciążę, a ja bym się zaszczepiła to nie wybaczyłabym sobie tego. No i pozytywny!!! Byłam w takim szoku, że aż prawie zła byłam że nic nie poczułam! [emoji23]
Mój partner ma kryptozoospermie. 3 kliniki - ta sama diagnoza. Każdy lekarz mówi że ciąża naturalna nie wchodzi w grę. Tylko jeden urolog badał jego nasienie i stwierdził że nie ma tragedii, ale to było 2 lata temu i w ciążę nie zaszłam.
Jestem po poronieniach (z tym samym partnerem), więc na nic się nie nastawiam. Liczę się możliwymi wadami. Ale nadzieja się tli [emoji3590]
Gratuluję❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
I trzymam kciuki niech bedzie dzidzia zdrowa!!!!
A masz dobrego ginekologa i jestes o stawiona lekami???

Do góry