reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczyny. Musiałam sobie zrobić przerwę od forum. Powoli wracamy do dalszych działań, tzn. czekam na okres i rozpoczynamy przygotowania do transferu ( o ile wszystko nie wypadnie w terminie świąt 🤦‍♀️). I mam do Was pytanie: czy ktoś przyjmował doustny estrofen dopochwowo przez transferem ?
Tak lepiej się wchłania

reklama
Jak się czujesz ?Transferowalas blastke ? Którego dnia wypadł Ci transfer ? Pytam bo już lada moment i też podchodzę na cyklu naturalnym
A czuję się normalnie. Nic mi nie dolega. Dzisiaj 3 dpt. A transfer mi wypadł 19 dc teraz na cyklu naturalnym. Tak blastka 5.2.2.
Jak miałam na sztucznym cyklu to wypadł mi w 17 dc.
Trzymam kciuki za Ciebie.

Cześć dziewczyny!
Udzielałam się tu jakieś 3 lata temu jak byłam w trakcie pierwszej procedury. Na dzień dzisiejszy jestem po trzeciej 🥺
Po ostatniej nie mieliśmy nawet zarodka (przestał się rozwijać w trzeciej dobie)
Łącznie miałam 3 transfery i żaden nieudany. Teraz czeka mnie wszystko od początku, ale muszę poprawić jakość moich jajek (mam 35 lat)
Co polecacie? Jest coś sprawdzonego? Jakie suplementy, witaminy?
Brałam już: Ovarin, Wit. c, d, e, selen, koenzym q10, olej z czarnuszki, sok pomidorowy.

Cześć dziewczyny!
Udzielałam się tu jakieś 3 lata temu jak byłam w trakcie pierwszej procedury. Na dzień dzisiejszy jestem po trzeciej 🥺
Po ostatniej nie mieliśmy nawet zarodka (przestał się rozwijać w trzeciej dobie)
Łącznie miałam 3 transfery i żaden nieudany. Teraz czeka mnie wszystko od początku, ale muszę poprawić jakość moich jajek (mam 35 lat)
Brałam już: Ovarin, Wit. c, d, e, selen, koenzym q10, olej z czarnuszki, sok pomidorowy.
Ja brałam jeszcze l karnitynę

Cześć dziewczyny!
Hej, ja brałam jeszcze l-karnityne 1500, dużo kwasów tłuszczowych Omega 3,pilam olej lniany, zestaw witamin dla kobiet ciąży, generalnie brałam wysokie dawki antyoksydantów, bo chyba one są najważniejsze. Miałam 2 stymulacje, do pierwszej nie przygotowywałam się specjalnie, do drugiej ruszylismy obstawieni lekami. W pierwszej stymulacji mniej się zaplodniło, było kilka zdegenerowanych. W drugiej nie było ani jednej komórki zdegenerowane na 24, jajka ładniejsze i więcej się zaplodniło. Nie wiem czy to zasługa leków 🤷‍♀️ale w obu stymulacjach z wszystkich zaplodnionych komórek powstawały zarodki, które degenerowaly się dopiero w 5 czy 6 dobie. Zawsze w 3 dobie miałam komplet, więc embriolodzy twierdzili, że powodem jest raczej czynnik męski, że one degenerują się na późniejszym etapie. Mimo wszystko po przebadaniu zarodków z 1 i 2 stymulacji, zdrowsze były z 2. Miałam 3 zdrowe blastki na 5. W pierwszej stymulacji wszystkie chore, była nawet trisomia 21, która pojawia się z racji wieku kobiety. Reasumując, stymulacja bez przygotowania wypadła kiepsko..

Ja brałam to co tutaj jest w artykule opisane - polecam poczytać jak masz chwile bo tam są dawki i godziny podania takie zalecane
Cześć dziewczyny!
10201BBC-1C77-4ECA-877B-B5BA28279491.jpeg
F7234170-2586-4CEE-98B7-C84CF0AFBC4F.jpeg
D9CBBC80-C179-4230-BD8D-0ABB2953C462.jpeg

reklama
Cześć dziewczyny!
To dosyć sporo brałaś, można dorzucić l-karnitynę.
A komórek masz dużo, ale słabej jakości czy mało??
Może pomoże zmiana protokołu na długi?

Do góry