reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczyny!
Udzielałam się tu jakieś 3 lata temu jak byłam w trakcie pierwszej procedury. Na dzień dzisiejszy jestem po trzeciej 🥺
Po ostatniej nie mieliśmy nawet zarodka (przestał się rozwijać w trzeciej dobie)
Łącznie miałam 3 transfery i żaden nieudany. Teraz czeka mnie wszystko od początku, ale muszę poprawić jakość moich jajek (mam 35 lat)
Co polecacie? Jest coś sprawdzonego? Jakie suplementy, witaminy?
Brałam już: Ovarin, Wit. c, d, e, selen, koenzym q10, olej z czarnuszki, sok pomidorowy.
A robiłaś krzywą insulinową?? Insulina ma wpływ na jakość komórek.

reklama
To dosyć sporo brałaś, można dorzucić l-karnitynę.
A komórek masz dużo, ale słabej jakości czy mało??
Może pomoże zmiana protokołu na długi?
Za pierwszym razem szłam krótkim protokołem. Pobrano 8 komórek i mieliśmy 2 zarodki.(z "4" z przodu) Za drugim razem (w czerwcu) długi protokół, 7 komórek, 4 się zapłodniły a został 1 zarodek z "3" z przodu (transfer miałam we wrześniu)
Ostatnio protokół krótki, punkcje miałam 4 grudnia. Pobrano 7 komórek. Tylko 1 się zaplodniła reszta degeneracja albo niedojrzałe komórki.

Cześć dziewczyny.
Moja przygoda z in vitro dobiegła końca.
Zostało mi 5 ampułek prolutexu, 5 opakowań estrofemu, 1 opakowanie cyclogest, 1 opakowanie duphastonu, 3 opakowania encortolonu - odsprzedam całość za 150 zł i pokryję koszt wysyłki.
Gdyby któraś z Was była chętna proszę na priv. Trzymam kciuki za Was wszystkie ❤️

Dziewczyny ruszyło się! Dzisiaj dostałam Ovitrelle i w czwartek monitoring. Jak będzie endometrium w porządku i owulacja bez skazy to zdążę z transferem 21.12 Jejuuuu ale się mega cieszę! Zjadłam plantacje awokado, suszonych moreli, śledzi, migdałów, wypiłam morze czerwonego wina i się rozkręciło 🤣 Teraz byle do czwartku i potem oby wtorek i święta z kropkiem już

Dziewczyny ruszyło się! Dzisiaj dostałam Ovitrelle i w czwartek monitoring. Jak będzie endometrium w porządku i owulacja bez skazy to zdążę z transferem 21.12 Jejuuuu ale się mega cieszę! Zjadłam plantacje awokado, suszonych moreli, śledzi, migdałów, wypiłam morze czerwonego wina i się rozkręciło 🤣 Teraz byle do czwartku i potem oby wtorek i święta z kropkiem już
✊✊

Dziękuję że pytasz :) tak u nas już pomału toczymy się do końca 😜 na 20tego lutego mamy planowana cesarkę, chociaż mała już układa się do wyjścia więc zaciskam nogi😉im dłużej będzie w brzuchu tym lepiej🙂
😱Już niebawem? 😱myślałam, że będziesz miała termin tak na drugą połowę marca. Alee ten czas szybko leci, pamiętam, jak niedawno betowałaś😁 A ja dopiero na starcie, ale dobrze, że na starcie, a nie w tyle 😊 mam nadzieję, że serducho będzie.. A potem będę odliczać miesiące i tak do sierpnia jak coś 🤗

reklama
Hej, ja brałam jeszcze l-karnityne 1500, dużo kwasów tłuszczowych Omega 3,pilam olej lniany, zestaw witamin dla kobiet ciąży, generalnie brałam wysokie dawki antyoksydantów, bo chyba one są najważniejsze. Miałam 2 stymulacje, do pierwszej nie przygotowywałam się specjalnie, do drugiej ruszylismy obstawieni lekami. W pierwszej stymulacji mniej się zaplodniło, było kilka zdegenerowanych. W drugiej nie było ani jednej komórki zdegenerowane na 24, jajka ładniejsze i więcej się zaplodniło. Nie wiem czy to zasługa leków 🤷‍♀️ale w obu stymulacjach z wszystkich zaplodnionych komórek powstawały zarodki, które degenerowaly się dopiero w 5 czy 6 dobie. Zawsze w 3 dobie miałam komplet, więc embriolodzy twierdzili, że powodem jest raczej czynnik męski, że one degenerują się na późniejszym etapie. Mimo wszystko po przebadaniu zarodków z 1 i 2 stymulacji, zdrowsze były z 2. Miałam 3 zdrowe blastki na 5. W pierwszej stymulacji wszystkie chore, była nawet trisomia 21, która pojawia się z racji wieku kobiety. Reasumując, stymulacja bez przygotowania wypadła kiepsko..
Ile masz lat

Do góry