reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Niestety nie mam. To byl nasz pierwszy transfer i mieliśmy dwa zapłodnione zarodki, ponoć bardzo dobre. Lekarz postanowił o transferze obu.. Badania wszystkie ok, trzymalam się zaleceń, ale przytrafił mi się ten cholerny ból i krwawienie do otrzewnej po punkcji. Myślę, ze to przeważyło. Płakać mi sie chce, ale co zrobic.
Cholerka... 😢Może faktycznie to było przeszkodą... Wypłacz się, znajdź w sobie siłę, żeby podejść do drugiej stymulacji. Myślę, że warto.. Ja jestem po 2 poronieniach, przeszłam kolejna stymulację, dzięki której uzyskałam 3 zdrowe blastki. Jeżeli podejdziesz do drugiej próby, to może będzie lepiej transferuj mrozaki. Mój lekarz zawsze każe odczekać 1 pełny cykl, żeby organizm nabrał się i wypoczął. Trzymaj się 🌷🌺

reklama
Cholerka... 😢Może faktycznie to było przeszkodą... Wypłacz się, znajdź w sobie siłę, żeby podejść do drugiej stymulacji. Myślę, że warto.. Ja jestem po 2 poronieniach, przeszłam kolejna stymulację, dzięki której uzyskałam 3 zdrowe blastki. Jeżeli podejdziesz do drugiej próby, to może będzie lepiej transferuj mrozaki. Mój lekarz zawsze każe odczekać 1 pełny cykl, żeby organizm nabrał się i wypoczął. Trzymaj się 🌷🌺
<3

Wczoraj dzwoniłam do mojego cudownego embriologa. I potwierdził, ze mam 5 dojrzałych i pięknych komórek.
Po punkcji średnio było z chodzeniem a musiałam :)
Za to w nocy super spałam. Odespalam te stresy i emocje. Ufff …
Teraz luteina, okres, tabletki anty i kolejna stymulacja. Mam nadzieje ze w obu uda mi się zebrać 10 świetnych komórek.

Wczoraj dzwoniłam do mojego cudownego embriologa. I potwierdził, ze mam 5 dojrzałych i pięknych komórek.
Po punkcji średnio było z chodzeniem a musiałam :)
Za to w nocy super spałam. Odespalam te stresy i emocje. Ufff …
Teraz luteina, okres, tabletki anty i kolejna stymulacja. Mam nadzieje ze w obu uda mi się zebrać 10 świetnych komórek.
Super 5 to dobry wynik. Zamroziliscie a później będziecie zaplanować wszystkie razem. Trzymam kciuki dawaj znać co dalej u Ciebie ..

Super 5 to dobry wynik. Zamroziliscie a później będziecie zaplanować wszystkie razem. Trzymam kciuki dawaj znać co dalej u Ciebie ..
Tak.
Teraz 5 a później zobaczymy ile. Mam nadzieje na minimum kolejnych 5.
Jeśli się uda to rozmrażamy, zapładniamy wszystkie i transferujemy.
Szkoda ze to tule czasu trwa. Wcześniej się nie zastanawiałam, myślałam, ze raz dwa i będę w ciąży 😂😂😂

Tak.
Teraz 5 a później zobaczymy ile. Mam nadzieje na minimum kolejnych 5.
Jeśli się uda to rozmrażamy, zapładniamy wszystkie i transferujemy.
Szkoda ze to tule czasu trwa. Wcześniej się nie zastanawiałam, myślałam, ze raz dwa i będę w ciąży 😂😂😂
U mnie za wysoki estradiol więc transferu też nie będzie ,, więc zobaczymy ile będzie a jak będzie dużo 🤪🤪to 6 zapladniamy ..mam nadzieję że Ci lekarze wiedzą co robią

Pęcherzyki ok, za chwilę punkcja a ja się zastanawiam dlaczego lekarze tak jak mój np. woli zwykła metodę niż wspomagacze ,, skoro plemniki się poprawiły no ale zostaje fragmentacja ponad 20proxent i po co robić próbne badania nasienia np test hba i skoro okazuje się dobry to potem nie korzystać z tej metody... Nie wiem jestem zła ,, i mam za wysoki estriadol ..i ja już nie wiem czy ja się nakręcam i chociaż się nie znam a przeczytałam że np PICSI jest najlepsze to dążyć by było na siłę czy zaufać lekarzowi..

reklama
Kochane!
Post ku pokrzepieniu serc, mój szósty transfer z drugiej stymulacji wczoraj o 12.40 przyszedł na świat [emoji3059]
Córcia jest cudowna, lubi bardzo przytulaski i całuski z mamcia [emoji3059]

Nigdy nie traćcie nadziei, życie mocno zaskakuje [emoji3526]
Gratuluję z całego serducha❤️❤️❤️. Jak się czujesz?

Do góry