reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
@Dzoannna jak u Ciebie? Jak sytuacja?
Mamy 2 zdrowe zarodki i takie info
Dopytalam o morfologie tych zdrowych jeszcze
Dzisiaj otrzymaliśmy wynik badania PGT-A.

Dwa zarodki są euploidalne – czyli nie stwierdzono wad genetycznych, zarodki przeznaczone są do transferu

Jeden zarodek jest mozaikowy – ewentualny transfer jest możliwy po konsultacji genetycznej

Dwa zarodki są aneuploidalne – odkryto wady genetyczne, zarodki nie nadają się do transferu.

A o dlaczego mrozisz komórki ??nie zapladniacie ich
Dr mówi, ze ze względu na moje niskie AMH i wiek, musimy nazbierać dużo komórek. Teraz może uda się pozyskać 8. Wiec idziemy w druga stymulacje. Do tego mieliśmy kiepska fragmentację plemnika wiec i tu jest czas aby ja poprawić.
No i dr mówi ze ma lepsze wyniki z mrożonych komórek.

Ja tam się może nie znam ale moja dr znów mówi że bardzo kiepski same komórki się rozmnażają i tylko 30)40 procent się nadaje .8 komórek to uważam że to bardzo dobra ilość do zapłodnienia a plemniki można wybrać najlepsze.. a Ty za każdym razem płacisz za punkcję ?? Dla mnie to trochę dziwne no ale j tu jestem nowa i może dziewczyny się wypowiedzią mające większe doświadczenie.. w ogóle dziwi mnie że przez 7 dni nikt Ci nie będzie robił USG i już 7 dni do przodu wie kiedy będzie punkcja ??

reklama
Mamy 2 zdrowe zarodki i takie info
Dopytalam o morfologie tych zdrowych jeszcze
Dzisiaj otrzymaliśmy wynik badania PGT-A.

Dwa zarodki są euploidalne – czyli nie stwierdzono wad genetycznych, zarodki przeznaczone są do transferu

Jeden zarodek jest mozaikowy – ewentualny transfer jest możliwy po konsultacji genetycznej

Dwa zarodki są aneuploidalne – odkryto wady genetyczne, zarodki nie nadają się do transferu.
Będą bliźniaki :-)

Do góry