reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

A ja się właśnie na Invictę wkurzyłam. Chciałam się dowiedzieć co z moim wynikiem badania 3go zarodka i po kilku mailach pisanych przez inne osoby, zaproponowano mi umówienie płatnej wizyty z genetykiem lub lekarzem 🤦‍♀️ chciałam tylko wiedzieć, czy i kiedy bedzie wynik 😤
Boże jakie to są hieny! Aż niedobrze się robi 🤢

reklama
Mój nazywa się Wilczyński Jacek i przyjmuje na Leszczyńskiej w Łodzi. Przyjmuje też w gamecie ale tylko 2 razy na miesiąc, więc są duże kolejki, a w prywatnym gabinecie czekam ok 3 tygodnie. Mi jego poleciło dwóch lekarzy z matki polki i koleżanka której też pomógł zajść. Ja mam zbyt dużo złych cytokinów i mój organizm od razu niszczy mi zarodki, przepisał mi zalecenia i powiedział, że to jest tylko 20% szansy na powodzenie ale kazał się nie poddawać. Powiedział też że jak za drugim razem się nie uda to dalej mam nie próbować i nie marnować zarodków tylko wrócić to będziemy kombinować co dalej. Pytałam o szczepienia to powiedział, że teraz w moim przypadku są niepotrzebne, bo gdybym miała poronienia to dopiero była by taka opcja. Za pierwszą wizytę bierze 350 a kolejna już 300zł, aha i na badania skierował do APC ale nie ma nic przeciwko i uznaje badania z innych laboratorii. Ja robiłam wszystko w diagnostyce a co oni nie wykonują to sami wysłali mi do apc.
A jakie dostałaś zalecenia na rozjechane cytokiny ?

@Brakujemiwiary serce mi pęka na myśl o Twoim cierpieniu... 😭😭😭 Aniu przepraszam nie będę Cię pocieszać bo to i tak nic nie da masz prawo do swojego bólu i złości.. Myślę że decyzję jakie podjęliście razem z mężem są bardzo rozsądne i zarówno w kwestii adopcji jak i Paśnika-z tym ostatnim to bierz termin jaki dają a między czasie dzwoń codziennie i pytaj czy sie coś nie zwolniło... Jestem z Tobą całym sercem ❤️❤️💔💔 daj sobie czas na psychiczny reset 😘 i nie zapominaj ze masz pry sobie męża który Cię kocha❤️Love❤️❤️🖤🖤🖤

@fredka84 O rety to już duży bombel 😍 rośnie jak na Drozdzach ❤️ to co ile miałaś w takim razie wizyty do tej pory? Co 3tyg? U nas dobrze, dziś byłyśmy się zaszczepić pierwsza dawka Faizera. Długo to rozważałam ale podjęłam decyzję że wolę się zaszczepić nie mogę patrzyć na te maleństwa w szpitalu pod respiratorami. Jeszcze lekarz ostatnio mi opowiadał jak przyjęli w szpitalu kobietę rodzącą chora na covida(bo nie mieli prawa jej nie przyjąć) i zaraziła na sali wszystkie pacjentki którymi leżała a które były nie szczepione i stwierdziłam że przyjmę szczepionkę. Narazie jest ok. Jedyne co to mnie trasznie mdliło po niej bo czułam jej paskudny smak w ustach 🤮

@fredka84 O rety to już duży bombel 😍 rośnie jak na Drozdzach ❤️ to co ile miałaś w takim razie wizyty do tej pory? Co 3tyg? U nas dobrze, dziś byłyśmy się zaszczepić pierwsza dawka Faizera. Długo to rozważałam ale podjęłam decyzję że wolę się zaszczepić nie mogę patrzyć na te maleństwa w szpitalu pod respiratorami. Jeszcze lekarz ostatnio mi opowiadał jak przyjęli w szpitalu kobietę rodzącą chora na covida(bo nie mieli prawa jej nie przyjąć) i zaraziła na sali wszystkie pacjentki którymi leżała a które były nie szczepione i stwierdziłam że przyjmę szczepionkę. Narazie jest ok. Jedyne co to mnie trasznie mdliło po niej bo czułam jej paskudny smak w ustach 🤮
Kochana dobrze, że się zaszczepilas, bardzo mądra decyzja ❤️ ja byłam na wizycie u tej mojej ginki miałam Ci pisać na mess

reklama
A one też miały problem po stronie męskiej? Do pierwszej próby podeszliśmy w Parens dr Maduzia, i sama nie wiem czy nie zmienić kliniki do kolejnego podejścia
Z tego co wiem to tak. Jesli masz watpliwosci to przejdz sie na konsultacje i zobaczysz co zaproponuje Wam.
Dodatkowo on duzo immunologii tez w razie czego jest w stanie ogarnac.

Do góry