reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Tam też jest rozdzial o suplementacji mężczyzn w innym rozdziale ja chętnie z Stylenka i z Sherlook poczytamy jakbyś nam to puściła.
Tam jeszcze było żeby trzymać butelkę z zimna woda (nie lodowata) codziennie pół godziny między nogami (w sensie facet). Ale jak kto lubi ;)

Załączniki

• BE769CA8-CA98-4A51-8491-0FD2FAB3BA08.jpeg
    BE769CA8-CA98-4A51-8491-0FD2FAB3BA08.jpeg
    506,7 KB · Wyświetleń: 59
  • 4D4C9213-8625-4012-8A37-ECC1BEE15AE5.jpeg
    4D4C9213-8625-4012-8A37-ECC1BEE15AE5.jpeg
    327,9 KB · Wyświetleń: 56
reklama
Z jakiego powodu polecasz? Rozumiem, że się udało? 🥰
Tak za 1 razem , przy niskim amh 0,6 i przez 2 tygodnie stymulacji pęcherzyki w ogóle nie rosły, nie mówił o żadnej dawczyni, tylko próbował innych leków i mówił, że walczymy dalej , jest zawsze pod telefonem, albo oddzwania, wiadomo pierwsze in vitro , miałam co chwila jakieś wątpliwości więc dzwoniłam do niego, potem przy pozytywnej becie z kolei progesteron mi spadł do 3,33 , też zadzwonilam, uspokoił że to wcale nie musi być koniec ciąży, wypisał rec na leki . Teraz mam 18tc i też do niego chodzę 😉 . Na prawdę polecam

To już wiem [emoji16]
Trochę się denerwuje bo ja miałam 19ng/ml a wszędzie gdzie czytam to powinien być od 25ng/ml. W mojej klinice twierdzą, że od 8ng/ml jest norma. Może w tym był problem? Muszę się jej jutro zapytać na wizycie...
Czy za duży może zaszkodzić?
Ja w dniu transferu nie mialam progesteronu sprawdzanego.

No tego już kompletnie nie rozumiem...[emoji848][emoji848][emoji848]
Skoro progesteron jest tak ważny dlaczego go nie badają?
Ja sie martwię czy nie za mały, że może więcej leków żeby go podnieść a u Ciebie nie badają... Nie kumam..
Ja w dniu transferu nie mialam progesteronu sprawdzanego.

Kurde a u mnie beta się utrzymuje :/
No właśnie u mnie nastąpiło tak jakby poronienie bo po mimo leków beta spadła sama. Zarodków nigdy nie badałam i ciężko stwierdzić czy był wadliwy czy może to mój organizm go zabił. Dziś jak rozmawiałam z lekarką to pytała czy wracam do immunologa przed transferem ale on mi kazał podejść do 2 prób i dopiero jak się nie uda to wrócić do niego i będziemy kombinować. U mnie jest taki problem że mam dużo za dużo złych cytokin i wszystkie zarodki nie miały szans na zagnieżdżenie.

No tego już kompletnie nie rozumiem...[emoji848][emoji848][emoji848]
Skoro progesteron jest tak ważny dlaczego go nie badają?
Ja sie martwię czy nie za mały, że może więcej leków żeby go podnieść a u Ciebie nie badają... Nie kumam..
Mi lekarka powiedziała że nasza klinika kiedyś to praktykowała ale odchodzą od tego i nie ma takiej potrzeby. Jak chcę to mogę sobie zrobić i przy ostatnim transferze zrobiłam to dołożyła mi tabletkę estrofem ale proga nie podnosiła a miałam tylko 9,05 ng/ml. Za to na dzisiejszej wizycie powiedziała że hormony sprawdzimy 3 razy do transferu i jak będą za małe to będzie mi zwiększać dawki.

reklama
Do góry