reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Tam też jest rozdzial o suplementacji mężczyzn w innym rozdziale ja chętnie z Stylenka i z Sherlook poczytamy jakbyś nam to puściła.
Tam jeszcze było żeby trzymać butelkę z zimna woda (nie lodowata) codziennie pół godziny między nogami (w sensie facet). Ale jak kto lubi ;)

Załączniki

• BE769CA8-CA98-4A51-8491-0FD2FAB3BA08.jpeg
    BE769CA8-CA98-4A51-8491-0FD2FAB3BA08.jpeg
    506,7 KB · Wyświetleń: 64
  • 4D4C9213-8625-4012-8A37-ECC1BEE15AE5.jpeg
    4D4C9213-8625-4012-8A37-ECC1BEE15AE5.jpeg
    327,9 KB · Wyświetleń: 60
reklama
Z jakiego powodu polecasz? Rozumiem, że się udało? 🥰
Tak za 1 razem , przy niskim amh 0,6 i przez 2 tygodnie stymulacji pęcherzyki w ogóle nie rosły, nie mówił o żadnej dawczyni, tylko próbował innych leków i mówił, że walczymy dalej , jest zawsze pod telefonem, albo oddzwania, wiadomo pierwsze in vitro , miałam co chwila jakieś wątpliwości więc dzwoniłam do niego, potem przy pozytywnej becie z kolei progesteron mi spadł do 3,33 , też zadzwonilam, uspokoił że to wcale nie musi być koniec ciąży, wypisał rec na leki . Teraz mam 18tc i też do niego chodzę 😉 . Na prawdę polecam

To już wiem [emoji16]
Trochę się denerwuje bo ja miałam 19ng/ml a wszędzie gdzie czytam to powinien być od 25ng/ml. W mojej klinice twierdzą, że od 8ng/ml jest norma. Może w tym był problem? Muszę się jej jutro zapytać na wizycie...
Czy za duży może zaszkodzić?
Ja w dniu transferu nie mialam progesteronu sprawdzanego.

No tego już kompletnie nie rozumiem...[emoji848][emoji848][emoji848]
Skoro progesteron jest tak ważny dlaczego go nie badają?
Ja sie martwię czy nie za mały, że może więcej leków żeby go podnieść a u Ciebie nie badają... Nie kumam..
Ja w dniu transferu nie mialam progesteronu sprawdzanego.

Kurde a u mnie beta się utrzymuje :/
No właśnie u mnie nastąpiło tak jakby poronienie bo po mimo leków beta spadła sama. Zarodków nigdy nie badałam i ciężko stwierdzić czy był wadliwy czy może to mój organizm go zabił. Dziś jak rozmawiałam z lekarką to pytała czy wracam do immunologa przed transferem ale on mi kazał podejść do 2 prób i dopiero jak się nie uda to wrócić do niego i będziemy kombinować. U mnie jest taki problem że mam dużo za dużo złych cytokin i wszystkie zarodki nie miały szans na zagnieżdżenie.

No tego już kompletnie nie rozumiem...[emoji848][emoji848][emoji848]
Skoro progesteron jest tak ważny dlaczego go nie badają?
Ja sie martwię czy nie za mały, że może więcej leków żeby go podnieść a u Ciebie nie badają... Nie kumam..
Mi lekarka powiedziała że nasza klinika kiedyś to praktykowała ale odchodzą od tego i nie ma takiej potrzeby. Jak chcę to mogę sobie zrobić i przy ostatnim transferze zrobiłam to dołożyła mi tabletkę estrofem ale proga nie podnosiła a miałam tylko 9,05 ng/ml. Za to na dzisiejszej wizycie powiedziała że hormony sprawdzimy 3 razy do transferu i jak będą za małe to będzie mi zwiększać dawki.

reklama
Do góry