reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dzięki. Ja jeszcze przed punkcją, która zaplanowana jest na piątek. Jutro mam jeszcze jedno kontrolne USG. Mam nadzieję, że od poniedziałku coś tam jeszcze urosło 🙊ale raczej nie sądzę, żeby się jakieś nowe dorodne pęcherzyki pojawiły. Później będziemy czekać na badania genetyczne do 2 tyg😕
Czyli badanie zarodki i super. Ja też bym koniecznie chciała. Ale to chyba całkiem szybko prawda?

reklama
Hej,

Jeśli któraś by chciała poczytać to tutaj screeny z tego co mnie interesowało czyli suplementacja przy niskim AMH i przygotowanie do transferu pod kątem tego właśnie. Czytałam tez o bakteriach lactobacillus a wpływie na mikrobiom endometrium i chyba teraz Invicta prowadzi nawet takie badania na grupie testowej kobiet z niepłodnością idiomatyczna. No ja na pewno będę to suplementować bo u mnie z zagnieżdżenie problem. Tyle się wyedukowalam od ostatniego razu ale polecam jak ktoś jest na etapie szukania :)

@Patti83

Załączniki

• 4A8E7B52-EE8C-468A-B238-FF9957269BD8.jpeg
    4A8E7B52-EE8C-468A-B238-FF9957269BD8.jpeg
    577 KB · Wyświetleń: 76
  • 23403869-0E54-46A2-B6A7-336FA1CD2142.jpeg
    23403869-0E54-46A2-B6A7-336FA1CD2142.jpeg
    553,4 KB · Wyświetleń: 78
  • 0134113D-4753-4564-959D-9DD470D035D1.jpeg
    0134113D-4753-4564-959D-9DD470D035D1.jpeg
    439,4 KB · Wyświetleń: 64
  • D99A949B-DA91-4B19-9E75-656364E977C3.jpeg
    D99A949B-DA91-4B19-9E75-656364E977C3.jpeg
    475,2 KB · Wyświetleń: 65
  • BA28FE3D-21BB-4B19-B033-88C73F7C6B1C.jpeg
    BA28FE3D-21BB-4B19-B033-88C73F7C6B1C.jpeg
    452,5 KB · Wyświetleń: 84
Hej,

Jeśli któraś by chciała poczytać to tutaj screeny z tego co mnie interesowało czyli suplementacja przy niskim AMH i przygotowanie do transferu pod kątem tego właśnie. Czytałam tez o bakteriach lactobacillus a wpływie na mikrobiom endometrium i chyba teraz Invicta prowadzi nawet takie badania na grupie testowej kobiet z niepłodnością idiomatyczna. No ja na pewno będę to suplementować bo u mnie z zagnieżdżenie problem. Tyle się wyedukowalam od ostatniego razu ale polecam jak ktoś jest na etapie szukania :)

@Patti83
Tam też jest rozdzial o suplementacji mężczyzn w innym rozdziale ja chętnie z Stylenka i z Sherlook poczytamy jakbyś nam to puściła.

Ja miałam 40 ale nie pamietam jednostek.
To już wiem [emoji16]
Trochę się denerwuje bo ja miałam 19ng/ml a wszędzie gdzie czytam to powinien być od 25ng/ml. W mojej klinice twierdzą, że od 8ng/ml jest norma. Może w tym był problem? Muszę się jej jutro zapytać na wizycie...
Czy za duży może zaszkodzić?

Niestety na jakość komórek za wiele nie można poradzić. Przy moim niskim amh też jest ten problem. Można się zdrowo odżywiać, brać suplementy, ale nie ma co oczekiwać cudów. Trzeba po prostu trafic na dobrą komórkę, która da zdrowa ciążę, ale tego z góry nikt nie jest w stanie powiedzieć, która komórka jest ta dobra..
Doskonale zdaje sobie z tego sprawę, tylko szkoda, że takie poszukiwania zdrowej komórki kosztują za każde jedno po około 10-15 tys.

Ostatnia edycja:
reklama
hej,ja jestem też z Białegostoku,również mam IO i kilka innych schorzeń,u męża niskie parametry nasienia. Przed pierwszą procedurą prócz nie picia alkoholu i diety nie robiłam nic więcej,też nie brałam nic dodatkowo prócz kwasu foliowego,udało się uzyskać 12 komórek jajowych z czego 3 zarodki, pierwszą próba nieudana podane dwa zarodki,a druga już tak,obecnie połowa 24 tygodnia, jakbyś chciała zmienić klinikę,to polecam Bociana i Dr Pietrzyckiego :)
Hej dziewczynki ja też w Białymstoku w Bocianie, polecam dr Zarębę 😉

Do góry