reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Metoda icsi tez ja mieliśmy!Ja tez sie cieszyłam że odrazu nas do in vitro skierowali nie chciałam tracić czasu na inseninacje
Nas lekarz namawiał na inseminację i udało mu się na jedną, która oczywiście była nieudana i od razu mu powiedzialam, że chcę in vitro a nie kolejne inseminacje... Nie był zadowolony, że tak od razu... No ale cóż postawiłam na swoim :)

Tylko dziwne jest ze majac 1-2 nie ulewala a teraz nawet 2 godz. po jedzeniu potrafi ulac.Jak jest w pionie to sie uspokaja. W ciagu dnia tv nie gra,swiecacych zabawek nie mamy i grajacych tez-tyljo grzechotki i to takie lagodne.Spacerow nie lubi bo nie lubi lezec -wczesniej uwuelbiala i uspokajala sie na spacerach.Ostatnio nawet polubila lezenie na brzuszku bo juz chce sue orzewracac.Ale spi wam juz cala noc czy w ciagu dnia spi tyle?
Czasem refluks rozkręca się z czasem tak samo jest z alergia. Mogłabyś pójść z nią do gastroenterologa. Przez refluks tez ciagle zapycha się nosek co powoduje katar a to nasila ulewanie i takie błędne koło się tworzy.
Marysia spi w nocy około 7-9 godzin a w dzień ma 3-4 drzemki po godzince.
Od kilku dni ma takie napady płaczu strasznego ale wiem ze to chwilowo przebodzcowanie bo mamy remont w domu i muszę się po rodzinie „ włóczyć” obie 8-16 być poza domem. Mimo płaczu szybko daje się uspokoić i zasypia. A co do spacerów to zmień gondole na spacerówkę ale całkiem na płasko podobno to super działa i nie szkodzi na kręgosłup. Szkoda rezygnować ze spacerów

Invicta robi badanie zarodków. Jest w różnych miastach w Polsce. Poczytaj sobie informacje na ich stronie internetowej, opinie. Trzymam kciuki, w końcu wszystko się ułoży 😘
Właśnie dzisiaj cały dzień studiowałam kliniki w PL i najbardziej jestem nastawiona na Invicta Gdańsk. Może polecisz mi jeszcze lekarza?

Możecie pomyśleć, ze jestem wariatką, ale ja już zaplanowałam cały przyszły rok.
Jak mi pozwolą to już w listopadzie zabieram swoje mrozaczki jeżeli sie nie uda to będziemy próbować w Polsce.
Decyzja zapadła a determinacja jest ogromna, nie ma czasu na smutek, czas leci za szybko a 25 lat tez już nie mamy.

Właśnie dzisiaj cały dzień studiowałam kliniki w PL i najbardziej jestem nastawiona na Invicta Gdańsk. Może polecisz mi jeszcze lekarza?

Możecie pomyśleć, ze jestem wariatką, ale ja już zaplanowałam cały przyszły rok.
Jak mi pozwolą to już w listopadzie zabieram swoje mrozaczki jeżeli sie nie uda to będziemy próbować w Polsce.
Decyzja zapadła a determinacja jest ogromna, nie ma czasu na smutek, czas leci za szybko a 25 lat tez już nie mamy.
Masz rację, ja po pierwszym nieudanym transferze chciałam zrobić przerwę... Ale ostatecznie nie zrobiłam i podeszłam w kolejnym cyklu. Powodzenia[emoji123][emoji110]

Ja też mam bliznę po cesarce, wygląda beznadziejnie, ale na szczęście nie przeszkadzała u mnie przy implantacji. Życzę powodzenia przy kolejnym transferze😉
Dzięki. Ponieważ nie mam za bardzo już gdzie szukać to się suplementuje i jestem na diecie.
Ta blizna tez do tej pory nie zwróciła nikogo uwagi, ale to by miało sens skoro reszta ok i pierwsze dziecko mamy bez problemów. A potem jedna utrata i teraz problem z implementacja. Także kciuki plis za dobra symulacje :) jutro się dowiem czy już działamy bo jestem na antykoncepcji ale sprawdzamy czy się wyciszyły jajniki. No i celuje w top od the top ;)

Dzięki. Ponieważ nie mam za bardzo już gdzie szukać to się suplementuje i jestem na diecie.
Ta blizna tez do tej pory nie zwróciła nikogo uwagi, ale to by miało sens skoro reszta ok i pierwsze dziecko mamy bez problemów. A potem jedna utrata i teraz problem z implementacja. Także kciuki plis za dobra symulacje :) jutro się dowiem czy już działamy bo jestem na antykoncepcji ale sprawdzamy czy się wyciszyły jajniki. No i celuje w top od the top ;)
Również mam bliznę po cc i dziurę w tej bliźnie gdzie zbiera się płyn. Mam ogromna nadzieje ze to nie przeszkodzi a dwa ze to wlasnie ta dziura nie spodoba się kropkowi do implantacji bo byłby koszmar :(

reklama
Do góry