reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ale oni podczas pobierania nie widza chyba jeszcze które są puste? Bo te moje 13 to jest liczba pobranych a jeszcze nic nie wiem ile z tego było dobrych/dojrzałych do zapłodnienia 🤔 I właśnie tego nie kumam
Ale oni pobierają komórki, bo pęcherzyki pękają przed punkcją. Mają 2 godziny czasu na oczyszczenie ich z płynu i zapłodnienie, więc w ciągu 2 godzin wiedzą, które są dojrzałe. Ja mam taką wiedzę, chyba, że coś pitolę 🤪

reklama
A ja myślałam kiedyś, że jak ktoś ma pcos to jest właśnie dużo komórek 🤷‍♀️ kiedy będziesz miała jakieś inf od embriologów? Czy Ty nie chcesz wiedzieć do 6 doby, co się dzieje w labo.
Jak jest z pcos to na pewno jest dużo ale słabej jakości i może dlatego właśnie tak jest u mnie, nie wiem sama, bo nikt wcześniej nic nie mówił tylko ona tak jakby przypadkiem.
Ja bym chciała wiedzieć ale moja klinika nic nie mówi do zakończenia hodowli także ten... obgryzam paznokcie do 10.09 🥴

Ale oni pobierają komórki, bo pęcherzyki pękają przed punkcją. Mają 2 godziny czasu na oczyszczenie ich z płynu i zapłodnienie, więc w ciągu 2 godzin wiedzą, które są dojrzałe. Ja mam taką wiedzę, chyba, że coś pitolę 🤪
Mi powiedzieli, że to jeszcze za szybko, żeby powiedzieć czy były dojrzałe 🤔 Niby tyle wiem a nic nie wiem. To oby to była liczba dojrzałych 🙏🙏🙏

Hej Dziewczyny, pytanko. Jestem po 1 zastrzyku z Menopur. Jak to wygląda z opalaniem? Mam tak piękna pogodę, że żal byłoby nie skorzystać. Opalać się czy odpuścić?
Miłej i spokojnej niedzieli dla Was!! 😘
Ja bym raczej odpuściła, bo możesz się nabawić plam. Też raz wyskoczyłam na chwilę na plażę i zrobiły mi się ciemne plamy.
No chyba że krem z filtrem i zasłaniaj twarz

Jak jest z pcos to na pewno jest dużo ale słabej jakości i może dlatego właśnie tak jest u mnie, nie wiem sama, bo nikt wcześniej nic nie mówił tylko ona tak jakby przypadkiem.
Ja bym chciała wiedzieć ale moja klinika nic nie mówi do zakończenia hodowli także ten... obgryzam paznokcie do 10.09 [emoji3061]
To czekanie jest najgorsze[emoji85]

Jaki plan teraz masz? Wracasz do siebie?

reklama
No jak dostawałam wypis ze szpitala, jakieś 2 godziny po punkcji.
Dobra nie zostaje nic innego jak czekać.
A ty kiedy dostaniesz info o pozostałych dzieciach?
No właśnie czekam ze ściskiem w żąłodku, 6 doba kończy się ok godz. 11.Jak nie zadzwonią, to chyba nic nie przyżyło. Embriolog powiedział, że jak będą kolejne blastocysty, dadzą znać.

Do góry