reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Przepraszam was dziewczyny, że tak dzisiaj napisałam, że jest chu.jowo z tą moją 13. Tak normalnie każdej z was bym szczerze powiedziała, że to super wynik. Po prostu strasznie się wkurzyłam, że kolejny raz mówią mi że będzie ponad 20 a potem pobierają połowę. Byłam nastawiona na coś innego i nerwy mi puściły.
Już nie będę zrzędzić, obiecuję. Jestem tym wszystkim zmęczona i nie panuje już nad emocjami.
Dziękuję za wszystkie kciukasy, trzymajcie dalej za seks na szkiełku [emoji8]
A tak swoją drogą, jak to jest, że kilka dni wcześniej tych komorek jest tak dużo a w dniu punkcji pobierają mniej? Co się dzieje z tymi komórkami?

reklama
Przepraszam was dziewczyny, że tak dzisiaj napisałam, że jest chu.jowo z tą moją 13. Tak normalnie każdej z was bym szczerze powiedziała, że to super wynik. Po prostu strasznie się wkurzyłam, że kolejny raz mówią mi że będzie ponad 20 a potem pobierają połowę. Byłam nastawiona na coś innego i nerwy mi puściły.
Już nie będę zrzędzić, obiecuję. Jestem tym wszystkim zmęczona i nie panuje już nad emocjami.
Dziękuję za wszystkie kciukasy, trzymajcie dalej za seks na szkiełku 😘
Rozumiem Cię, my byłyśmy odwrotnością do zamierzonego wyniku🙃. Mi chłop pitoli, ślepota jeden, że mam tylko 14 pęcherzyków, godzę się z tym, jadę na punkcję, a tam 23 komórki, czyli o 9 więcej. Tobie znowu baba mówi, że masz 22, jesteś happy, jedziesz na punkcję, a tam 13, czyli o 9 mniej 😔no sama byłabym rozczarowana i z tego tutułu wkur*iona. Ale żeśmy się dobrały 🤭

A tak swoją drogą, jak to jest, że kilka dni wcześniej tych komorek jest tak dużo a w dniu punkcji pobierają mniej? Co się dzieje z tymi komórkami?
No właśnie nie wiem tego do końca. Lekarz był mocno oschły i mi tylko powiedział że nie wszystkie były kumulusami? Zapytam mojej lekarki, niech mi wytłumaczy o co chodzi.
Ta moja pani dr jako jedyna twierdzi że mam pcos. Może faktycznie mam i dlatego te komórki takie dupne

Hej Dziewczyny, pytanko. Jestem po 1 zastrzyku z Menopur. Jak to wygląda z opalaniem? Mam tak piękna pogodę, że żal byłoby nie skorzystać. Opalać się czy odpuścić?
Miłej i spokojnej niedzieli dla Was!! 😘

Dziewczyny, czy Wy po punkcji też miałyście taki ucisk w żołądku? Leżę jest ok, ale jak wstanę to czuję się ciężko wzdęta, obolała..

Hej Dziewczyny, pytanko. Jestem po 1 zastrzyku z Menopur. Jak to wygląda z opalaniem? Mam tak piękna pogodę, że żal byłoby nie skorzystać. Opalać się czy odpuścić?
Miłej i spokojnej niedzieli dla Was!! 😘
Ja jak brałam hormony to się nie opalałam, bałam się przebarwień, chociaż nie wiem czy na pewno pojawiają się, ale ze względu na jasną karnacje nie chciałam ryzykować.

No właśnie nie wiem tego do końca. Lekarz był mocno oschły i mi tylko powiedział że nie wszystkie były kumulusami? Zapytam mojej lekarki, niech mi wytłumaczy o co chodzi.
Ta moja pani dr jako jedyna twierdzi że mam pcos. Może faktycznie mam i dlatego te komórki takie dupne
A ja myślałam kiedyś, że jak ktoś ma pcos to jest właśnie dużo komórek 🤷‍♀️ kiedy będziesz miała jakieś inf od embriologów? Czy Ty nie chcesz wiedzieć do 6 doby, co się dzieje w labo.

reklama
Na usg widać pęcherzyki, w których są komórki, często zdarza się, że niektore są puste i stąd nieporozumienie.
Ale oni podczas pobierania nie widza chyba jeszcze które są puste? Bo te moje 13 to jest liczba pobranych a jeszcze nic nie wiem ile z tego było dobrych/dojrzałych do zapłodnienia 🤔 I właśnie tego nie kumam

Do góry