reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Najpierw miałam 21 dni tabletki antykoncepcyjne i gonapeptyl 6 zastrzyków (co 2 dni). Później w 3 dc zaczęłam stymulację: 3 dni po 300 jednostek meonopuru, potem 4 dni 225 jednostek. Do tego luteina dziennie 200 mg od 4 dni. No i dzisiaj mam wziąć 225 menopuru, jutro 225 menopuru a w niedzielę o 21:00 2 zastrzyki gonapeptylu, ovitrelle i do tego 150 jednostek menopuru. I to tyle. A we wtorek pobranie komórek.
A po co Ty bierzesz luteinę? Nigdy nie brałam podczas stymulacji, dlatego progesteron miałaś wysoki. A ile będziesz czekać na wyniki badań pgs? Invicta robi u siebie więc pewnie szybko, moje polecą aż do Hiszpanii,jak w ogóle wystartują 😂 więc jak coś to będę czekać aż ok 3 tygodni.

reklama
A po co Ty bierzesz luteinę? Nigdy nie brałam podczas stymulacji, dlatego progesteron miałaś wysoki. A ile będziesz czekać na wyniki badań pgs? Invicta robi u siebie więc pewnie szybko, moje polecą aż do Hiszpanii,jak w ogóle wystartują 😂 więc jak coś to będę czekać aż ok 3 tygodni.
Ja też około 3 tygodni. A luteinę kazał lekarz nie wiem po co 🤷‍♀️

No ja dzisiaj miałam 8 dzień stymulacji. Troszkę mnie zmartwili że nikt nie powiedział. Ale stwierdziłam że to i tak nic nie zmieni bo finalnie liczy się ile będzie zarodków i tak :) AMH mam teraz 2,2, w lutym było 2,9 ale pewnie moja ciąża pozamaciczna sprzed 2 miesięcy i wycięcie jajowodu się do tego przyczyniły 🤷‍♀️

Oo to może mają taką zasadę hmm
może i tak. W każdym bądź razie na byłam jedną dziewczyną na sali która nie widziała ile ma pęcherzyków 😂

A ja myślałam, że wiedziałam😂, a jak się później okazało byłam w błędzie😁. Mój lekarz źle oszacował, było o 8 lub 9 więcej 😱i po co mu to usg 🤷‍♀️
Ja miałam wrażenie że moje usg było jakieś udawane bo tylko usłyszałam że z lewej strony urosły i nic nie było liczone ani omawiane 😝

Najpierw miałam 21 dni tabletki antykoncepcyjne i gonapeptyl 6 zastrzyków (co 2 dni). Później w 3 dc zaczęłam stymulację: 3 dni po 300 jednostek meonopuru, potem 4 dni 225 jednostek. Do tego luteina dziennie 200 mg od 4 dni. No i dzisiaj mam wziąć 225 menopuru, jutro 225 menopuru a w niedzielę o 21:00 2 zastrzyki gonapeptylu, ovitrelle i do tego 150 jednostek menopuru. I to tyle. A we wtorek pobranie komórek.
A tak, teraz już pamiętam 😊

reklama
Do góry