eij
Fanka BB :)
o kurcze, to dużo. Ja miałam najwięcej 38Dzisiejszy progesteron 76,900
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
o kurcze, to dużo. Ja miałam najwięcej 38Dzisiejszy progesteron 76,900
No ja dzisiaj miałam 8 dzień stymulacji. Troszkę mnie zmartwili że nikt nie powiedział. Ale stwierdziłam że to i tak nic nie zmieni bo finalnie liczy się ile będzie zarodków i tak AMH mam teraz 2,2, w lutym było 2,9 ale pewnie moja ciąża pozamaciczna sprzed 2 miesięcy i wycięcie jajowodu się do tego przyczyniłyTo że nie rosną równomiernie, to nie nowość, bardzo często tak jest, u mnie podczas pierwszej stymulacji, też lekarz kręcił głową, że są pęcherzyki za małe, trochę za wolno i nierównomiernie rosną, a był to 7 bądź 8 dzień stymulacji, finalnie pobrali 22 pęcherzyki i 15 dojrzałych. A Ty jakie masz AMH?
Oo to może mają taką zasadę hmmMi też lekarz nie mówił wcześniej ile jest. Dowiedziałam że dopiero po punkcji
Spokojnie ja jakoś w 7 tygodniu badałam i miałam 170Dzisiejszy progesteron 76,900
Moje amh po pierwszej stymulacji też sporo obniżyło się. Z tym estradiolem to tak naprawdę nie wiadomo czy jest on faktycznie rzeczywistym odzwierdziedleniem ilości i wielkości pęcherzyków. Niektóre dziewczyny pisały, że miały wysoki estradiol, a mało pęcherzyków i na odwrót niskie stężenie hormonu i odziwo sporo pęcherzyków. W poniedziałek będę pytać lekarza, jak to z tym jest, bo sama jestem ciekawa. Najważniejsze, żeby znalazły się zdrowe zarodki ja w poniedziałek dowiem się, kiedy będzie moja punjcja, też będę miała 8 dzień i chyba lekarz każe mi zrobić estradiol, no to zobaczymy na mój wynikNo ja dzisiaj miałam 8 dzień stymulacji. Troszkę mnie zmartwili że nikt nie powiedział. Ale stwierdziłam że to i tak nic nie zmieni bo finalnie liczy się ile będzie zarodków i tak AMH mam teraz 2,2, w lutym było 2,9 ale pewnie moja ciąża pozamaciczna sprzed 2 miesięcy i wycięcie jajowodu się do tego przyczyniły
Oo to może mają taką zasadę hmm
Czyli będziesz miała 10 dni stymulacji? To twoja pierwsza?No powiem szczerze że nie powiedzieli ile. Powiedzieli że nie rosną równomiernie i tak jakoś miałam wrażenie że nie są jacyś zadowoleni z tego co widzą. Powiedzieli że we wtorek. Teraz zapisał mi na dziś i jutro menopur po 225 jednostek. A w niedzielę wieczorem menopur 150, gonapeptyl x2 i do tego ovitrelle. A we wtorek o 9:00 pobranie.
Daj proszę koniecznie znać, na kiedy będzie punkcja. Trzymam mocnoMoje amh po pierwszej stymulacji też sporo obniżyło się. Z tym estradiolem to tak naprawdę nie wiadomo czy jest on faktycznie rzeczywistym odzwierdziedleniem ilości i wielkości pęcherzyków. Niektóre dziewczyny pisały, że miały wysoki estradiol, a mało pęcherzyków i na odwrót niskie stężenie hormonu i odziwo sporo pęcherzyków. W poniedziałek będę pytać lekarza, jak to z tym jest, bo sama jestem ciekawa. Najważniejsze, żeby znalazły się zdrowe zarodki ja w poniedziałek dowiem się, kiedy będzie moja punjcja, też będę miała 8 dzień i chyba lekarz każe mi zrobić estradiol, no to zobaczymy na mój wynik
Moje amh 2,2 jest sprzed stymulacji także aż się boję co by było poMoje amh po pierwszej stymulacji też sporo obniżyło się. Z tym estradiolem to tak naprawdę nie wiadomo czy jest on faktycznie rzeczywistym odzwierdziedleniem ilości i wielkości pęcherzyków. Niektóre dziewczyny pisały, że miały wysoki estradiol, a mało pęcherzyków i na odwrót niskie stężenie hormonu i odziwo sporo pęcherzyków. W poniedziałek będę pytać lekarza, jak to z tym jest, bo sama jestem ciekawa. Najważniejsze, żeby znalazły się zdrowe zarodki ja w poniedziałek dowiem się, kiedy będzie moja punjcja, też będę miała 8 dzień i chyba lekarz każe mi zrobić estradiol, no to zobaczymy na mój wynik
Ja tu kiedyś robiłam małą ankietę na temat wysokości estradiolu. I czasami dziewczyny miały niski a było bardzo dużo dojrzałych jajców a czasami wysoki i lipa. Także ten estradiol tak nie do końca mówi prawdę.Moje amh 2,2 jest sprzed stymulacji także aż się boję co by było po
Trzymam kciuki. Jak się coś dowiesz to dawaj znać. Mi generalnie mało doktor powiedział. Mówił że estradiol bez szału
Najpierw miałam 21 dni tabletki antykoncepcyjne i gonapeptyl 6 zastrzyków (co 2 dni). Później w 3 dc zaczęłam stymulację: 3 dni po 300 jednostek meonopuru, potem 4 dni 225 jednostek. Do tego luteina dziennie 200 mg od 4 dni. No i dzisiaj mam wziąć 225 menopuru, jutro 225 menopuru a w niedzielę o 21:00 2 zastrzyki gonapeptylu, ovitrelle i do tego 150 jednostek menopuru. I to tyle. A we wtorek pobranie komórek.Czyli będziesz miała 10 dni stymulacji? To twoja pierwsza?
A jakie dawki menopuru miałaś do dzisiaj? A drugi lek to gonapeptyl tak? Invicta chyba często ( o ile nie zawsze) stosuje ten zestaw leków.
Trzymam mocno kciuki za piękne jajca
Pewnie, że dam znać. W poniedziałek mam wizytę po godz. 12 nie mogę się doczekać, co zobaczę, jak będzieDaj proszę koniecznie znać, na kiedy będzie punkcja. Trzymam mocno