reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
To że nie rosną równomiernie, to nie nowość, bardzo często tak jest, u mnie podczas pierwszej stymulacji, też lekarz kręcił głową, że są pęcherzyki za małe, trochę za wolno i nierównomiernie rosną, a był to 7 bądź 8 dzień stymulacji, finalnie pobrali 22 pęcherzyki i 15 dojrzałych. A Ty jakie masz AMH?
No ja dzisiaj miałam 8 dzień stymulacji. Troszkę mnie zmartwili że nikt nie powiedział. Ale stwierdziłam że to i tak nic nie zmieni bo finalnie liczy się ile będzie zarodków i tak :) AMH mam teraz 2,2, w lutym było 2,9 ale pewnie moja ciąża pozamaciczna sprzed 2 miesięcy i wycięcie jajowodu się do tego przyczyniły 🤷‍♀️
Mi też lekarz nie mówił wcześniej ile jest. Dowiedziałam że dopiero po punkcji
Oo to może mają taką zasadę hmm

No ja dzisiaj miałam 8 dzień stymulacji. Troszkę mnie zmartwili że nikt nie powiedział. Ale stwierdziłam że to i tak nic nie zmieni bo finalnie liczy się ile będzie zarodków i tak :) AMH mam teraz 2,2, w lutym było 2,9 ale pewnie moja ciąża pozamaciczna sprzed 2 miesięcy i wycięcie jajowodu się do tego przyczyniły 🤷‍♀️

Oo to może mają taką zasadę hmm
Moje amh po pierwszej stymulacji też sporo obniżyło się. Z tym estradiolem to tak naprawdę nie wiadomo czy jest on faktycznie rzeczywistym odzwierdziedleniem ilości i wielkości pęcherzyków. Niektóre dziewczyny pisały, że miały wysoki estradiol, a mało pęcherzyków i na odwrót niskie stężenie hormonu i odziwo sporo pęcherzyków. W poniedziałek będę pytać lekarza, jak to z tym jest, bo sama jestem ciekawa. Najważniejsze, żeby znalazły się zdrowe zarodki💪💪💪 ja w poniedziałek dowiem się, kiedy będzie moja punjcja, też będę miała 8 dzień i chyba lekarz każe mi zrobić estradiol, no to zobaczymy na mój wynik 😉

No powiem szczerze że nie powiedzieli ile. Powiedzieli że nie rosną równomiernie i tak jakoś miałam wrażenie że nie są jacyś zadowoleni z tego co widzą. Powiedzieli że we wtorek. Teraz zapisał mi na dziś i jutro menopur po 225 jednostek. A w niedzielę wieczorem menopur 150, gonapeptyl x2 i do tego ovitrelle. A we wtorek o 9:00 pobranie.
Czyli będziesz miała 10 dni stymulacji? To twoja pierwsza?
A jakie dawki menopuru miałaś do dzisiaj? A drugi lek to gonapeptyl tak? Invicta chyba często ( o ile nie zawsze) stosuje ten zestaw leków.
Trzymam mocno kciuki za piękne jajca ✊✊✊

Moje amh po pierwszej stymulacji też sporo obniżyło się. Z tym estradiolem to tak naprawdę nie wiadomo czy jest on faktycznie rzeczywistym odzwierdziedleniem ilości i wielkości pęcherzyków. Niektóre dziewczyny pisały, że miały wysoki estradiol, a mało pęcherzyków i na odwrót niskie stężenie hormonu i odziwo sporo pęcherzyków. W poniedziałek będę pytać lekarza, jak to z tym jest, bo sama jestem ciekawa. Najważniejsze, żeby znalazły się zdrowe zarodki💪💪💪 ja w poniedziałek dowiem się, kiedy będzie moja punjcja, też będę miała 8 dzień i chyba lekarz każe mi zrobić estradiol, no to zobaczymy na mój wynik 😉
Daj proszę koniecznie znać, na kiedy będzie punkcja. Trzymam mocno ✊✊✊

Moje amh 2,2 jest sprzed stymulacji 😭😱 także aż się boję co by było po 🥴🤭
Trzymam kciuki. Jak się coś dowiesz to dawaj znać. Mi generalnie mało doktor powiedział. Mówił że estradiol bez szału 🤦‍♀️😱

Moje amh 2,2 jest sprzed stymulacji 😭😱 także aż się boję co by było po 🥴🤭
Trzymam kciuki. Jak się coś dowiesz to dawaj znać. Mi generalnie mało doktor powiedział. Mówił że estradiol bez szału 🤦‍♀️😱
Ja tu kiedyś robiłam małą ankietę na temat wysokości estradiolu. I czasami dziewczyny miały niski a było bardzo dużo dojrzałych jajców a czasami wysoki i lipa. Także ten estradiol tak nie do końca mówi prawdę.

Czyli będziesz miała 10 dni stymulacji? To twoja pierwsza?
A jakie dawki menopuru miałaś do dzisiaj? A drugi lek to gonapeptyl tak? Invicta chyba często ( o ile nie zawsze) stosuje ten zestaw leków.
Trzymam mocno kciuki za piękne jajca ✊✊✊
Najpierw miałam 21 dni tabletki antykoncepcyjne i gonapeptyl 6 zastrzyków (co 2 dni). Później w 3 dc zaczęłam stymulację: 3 dni po 300 jednostek meonopuru, potem 4 dni 225 jednostek. Do tego luteina dziennie 200 mg od 4 dni. No i dzisiaj mam wziąć 225 menopuru, jutro 225 menopuru a w niedzielę o 21:00 2 zastrzyki gonapeptylu, ovitrelle i do tego 150 jednostek menopuru. I to tyle. A we wtorek pobranie komórek.

reklama
Do góry