reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny mała sonda dla bardziej doświadczonych: w którym tygodniu usłyszeliście serduszko? Ja mam wizytę w poniedziałek za tydzień, to będzie równe 6 + 0 według wyliczeń, jest szansa że coś usłyszę?
Chyba 7+3 , ja w bocianie, tam też tylko pokazują pękające serducho 😉

reklama
No ja za bardzo się z wyjazdu nie cieszę. Powinnam tam się dobrze bawić a będę musiała na siebie uważać. Zabronił mi tańczyć, skakać itp itd więc będzie wyglądało jakbym zamulała 🤦‍♀️ Zamulona świadkowa 🤷‍♀️
Ja tydzień po transferze byłam na weselu, robiłam za kierowcę, ale brykałam normalnie z mężem 😉, mówiłam że antybiotyk biorę na chorego zęba jak pytali czemu nie piję alko 🤷‍♀️

A powiedzcie mi dziewczyny test era pokazuje tylko w którym momencie jest okno implantacje w każdym cyklu czy tylko kolejnym bo ja mam nie regularne miesiączki więc nie wiem czy jest sens to robić

Dziewczyny czy któraś z Was miała robiony test Era ???

@dzoanna
Hej, dzis mialam usg 36+2 i nie udało się nawet główki zmierzyć bo dziecko jest już tak nisko w kanale rodnym 😮 Waży ponad 2.8kg a cesarkę będę mieć za 2 - 2.5 tyg (w piątek mają do mnie dzwonić i podać datę) tylko czy ja wytrwam jeśli mały jest już tak nisko 😲 😱
To ładnie podskoczyl🙂ja sie ledwo turlam ,w czwartek bede wiedziala ile ten moj maly cyborg wazy,oby do piatku😉

@dzoanna

To ładnie podskoczyl🙂ja sie ledwo turlam ,w czwartek bede wiedziala ile ten moj maly cyborg wazy,oby do piatku😉
No tylko martwi mnie trochę że tak nisko jest.. tzn martwi mnie to czy się szybciej przez to nic nie zacznie, czy ja dotrwam te 2 max 2.5 tygodnia... Brzucha jakiegoś dużego nie mam bo jestem wysoka wiec nie widać aby brzuch się obniżył ale nie mogła na usg głowy uchwycić i wpisała że płód jest za nisko na pomiar głowy 😮 U nas w UK święto na koniec sierpnia wiec najszybciej go 31.08 wyjmą...

reklama
Dziewczyny proszę o podpowiedź 🙏🙏🙏w jakim dniu miałyście pierwszy monitoring stymulacji? Bo nie wiem kiedy jechać, tzn lekarz kazał pojawić się między 6 a 8 dniem. Aczkolwiek z racji tego, że przy pierwszej stymulacji nie rosły mi dobrze pęcherzyki mówiłam, że pojawię się na pewno szybciej czyli 6 dnia. No i dupa bo 6 dnia to sobota, bo dziś mam start. I teraz lepiej pojechać 5 dnia w piątek, czy 8 dnia w poniedziałek. Leki mam rozpisane na 8 dni stymulacji, dawkę 300 więc chyba dużą, więc chyba powinny mi rosnąć pęcherzyki.. Doradźcie proszę, w którym dniu pojechałybyście 🙏🙏🙏 po 4 dniach stymulacji czy po 7. chyba, że pytać lekarza 🤷‍♀️
Dopiero was doczytuję 🤦‍♀️
Ja miałam różnie ale przy dwóch stymulacjach też miałam dopiero w 8 ds. Po 4 dniach może być jeszcze ciut za wcześnie żeby zobaczyć, czy pecherzyki dobrze rosną.

Do góry