reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

A powiedzcie mi dziewczyny test era pokazuje tylko w którym momencie jest okno implantacje w każdym cyklu czy tylko kolejnym bo ja mam nie regularne miesiączki więc nie wiem czy jest sens to robić
Pokazuje w którym momencie od owulacji czy włączeniu proga jest to tzw okno implantacyjne.. nie ma raczej limitu do kiedy to badanie jest ważne..

reklama
Dzieki ;) no czas najwyższy na mnie [emoji16] 2 mce odpoczywalam, teraz ruszam z kopyta! Mam tylko nadzieje ze moj lekarz wroci do Krk... bo dziś musialam jechac do Katowic na wizytę :/
No jak dwa miesiące odpoczywalaś to teraz masz dużo siły i energii to nawet widzę Katowice Ci nie straszne [emoji16][emoji16][emoji16] A tak serio to ja podziwiam że do innego miasta dojeżdżasz na wizyty bo ja to nie mogłam tego logistycznie pogodzić z pracą A raz jeden tylko byłam w Krakowie w klinice i odpuściłam [emoji2957][emoji2957][emoji2957][emoji2957]

Dziewczyny mała sonda dla bardziej doświadczonych: w którym tygodniu usłyszeliście serduszko? Ja mam wizytę w poniedziałek za tydzień, to będzie równe 6 + 0 według wyliczeń, jest szansa że coś usłyszę?
Ja miałam wizytę w dniu 5+4 i było pikające seruszko więc u Ciebie też na pewno też będzie. Lekarz pokazywał mi na ekranie jak robił USG.

No jak dwa miesiące odpoczywalaś to teraz masz dużo siły i energii to nawet widzę Katowice Ci nie straszne [emoji16][emoji16][emoji16] A tak serio to ja podziwiam że do innego miasta dojeżdżasz na wizyty bo ja to nie mogłam tego logistycznie pogodzić z pracą A raz jeden tylko byłam w Krakowie w klinice i odpuściłam [emoji2957][emoji2957][emoji2957][emoji2957]
No dzis nie bylo wyjscia 🙈 bo znow musialabym czekac mc a tego bym nie zniosla ;) pytałam lekarza czy wroci do Krk, to mowil ze nieprawdopodobniej tak wiec oby ;) jeszcze jakby nie bylo takich korkow.. ale kiepsko sie jedzie. Na szczescie bylo na 18, maz wiedzial ze musimy wiec robil za kierowce :D. Za tydzien jeszcze histero w Sosnowcu ale to wycieczka całodniowa.
Powiem Ci, ze odpoczywalam ale jak pomysle, ze to juz za mc transfer to stres mnie zjada.. za mc bede po scianach chodzic 😂

Hej, dzis mialam usg 36+2 i nie udało się nawet główki zmierzyć bo dziecko jest już tak nisko w kanale rodnym 😮 Waży ponad 2.8kg a cesarkę będę mieć za 2 - 2.5 tyg (w piątek mają do mnie dzwonić i podać datę) tylko czy ja wytrwam jeśli mały jest już tak nisko 😲 😱
O matko, Aduś i znowu masz stresa. Czy oni nie mogą w takiej sytuacji wyznaczyć wcześniej?? Przecież ty masz szew.

Dopiero was doczytuję 🤦‍♀️
Ja miałam różnie ale przy dwóch stymulacjach też miałam dopiero w 8 ds. Po 4 dniach może być jeszcze ciut za wcześnie żeby zobaczyć, czy pecherzyki dobrze rosną.
I tak zrobiłam😜, zmieniłam po południu datę wizyty na poniedziałek. Jak będą za słabo rosły to w 8 dzień zwiększy mi dawkę.

O matko, Aduś i znowu masz stresa. Czy oni nie mogą w takiej sytuacji wyznaczyć wcześniej?? Przecież ty masz szew.
Nie wyznaczą wcześniej bo nic się nie dzieje co zwiastowałoby poród.. za prawie 4 dni będzie ciąża donoszona a w razie skurczy lub odejścia wód szybciej mam jechać na Delivery Ward, emergency CS zrobią już po 37tc..Jak zacznie się przed zdejmą sam szew i będę czekać więc oby przeżyć te 4 dni bez przygód 😱 Podobno z obniżonym płodem można tak jeszcze się trochę bujać więc mam nadzieję że te 2 tygodnie się przebujam leżąc 😜

reklama
Do góry