reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczynki kochane powiedzcie proszę ile dni trwały wasze stymulacje i czy ten ostatni zastrzyk typu Ovitrelle brałyscie ostatniego dnia razem z waszym lekiem do stymulacji (np. Menopurem) czy dopiero kolejnego dnia??
Nie wiem czy zrozumiale to napisałam 🤔
Jeśli np wasza stymulacja trwała 10 dni to czy ten ostatni zastrzyk brałyscie właśnie tego 10 dnia czy 11?
Bo ja podczas swoich stymulacji brałam np menopur rano a Ovitrelle ostatniego dnia wieczorem. Zastanawiam się, jak to zazwyczaj robi się w Polsce.
Chyba podejdę do stymulacji ostatniej szansy i próbuję to jakoś zaplanować 🙄
To chyba nie o zwyczaje chodzi,a o to ze bierze sie go 36 godz przed punkcja.Ja tez zawsze bralam w ostatnim dniu stymulacji.

reklama
Dziewczynki kochane powiedzcie proszę ile dni trwały wasze stymulacje i czy ten ostatni zastrzyk typu Ovitrelle brałyscie ostatniego dnia razem z waszym lekiem do stymulacji (np. Menopurem) czy dopiero kolejnego dnia??
Jeśli np wasza stymulacja trwała 10 dni to czy ten ostatni zastrzyk brałyscie właśnie tego 10 dnia czy 11?
Bo ja podczas swoich stymulacji brałam np menopur rano a Ovitrelle ostatniego dnia wieczorem. Zastanawiam się, jak to zazwyczaj robi się w Polsce.
Moje stymulację trwały różnie ( nie pamiętam dokładnie ) chyba 12 i 14 dni . Jednego dnia wzięłam leki typu menopur a kolejnego ovitrelle . Tak było w obu przypadkach ❤️ napisałaś bardzoooo zrozumiałe . Jak ja zrozumiałam to jest spoko 🤣🤣🤣🤣🙈

To chyba nie o zwyczaje chodzi,a o to ze bierze sie go 36 godz przed punkcja.Ja tez zawsze bralam w ostatnim dniu stymulacji.
Wiem że 36 godz przed punkcją ale czasami Ovitrelle dziewczyny biorą dopiero następnego dnia. Czyli np 10 dni menopuru, dopiero 11 dzień Ovitrelle a po 36 h punkcja.
U mnie było 10 dni menopuru, 10 dnia w nocy Ovitrelle a potem punkcja.
Ten jeden dzień jest dosyć ważny, bo punkcja nie może być w niedzielę.
A jak się w ogóle czujesz? Już chyba niedługo dzidziolek będzie na świecie?

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny,

Właśnie jestem po testach Pappa i o dziwo mam wyniki już po 3 dniach, a miały być po 10 i wizytę mam dopiero w przyszłym tygodniu 🤦‍♀️Czy myślicie, że mam wariować czy nie? Czy poza Pappa zawsze robicie testy wolnego DNA płodu?

Załączniki

• 20210812_164140.jpg
    20210812_164140.jpg
    606,9 KB · Wyświetleń: 100
  • 20210812_164118.jpg
    20210812_164118.jpg
    454,3 KB · Wyświetleń: 104
Moje stymulację trwały różnie ( nie pamiętam dokładnie ) chyba 12 i 14 dni . Jednego dnia wzięłam leki typu menopur a kolejnego ovitrelle . Tak było w obu przypadkach ❤️ napisałaś bardzoooo zrozumiałe . Jak ja zrozumiałam to jest spoko 🤣🤣🤣🤣🙈
Dziękuję kochana. Już myślałam, że totalnie to zakręciłam 🙃
Czyli ty zawsze miałaś kolejnego dnia. Czyli tak można i o to mi chodziło 😘

Ja miałam stymulację 12 dni, rano brałam Gonapeptyl a wieczorem Menopur. Ovitrelle brałam na drugi dzień po odstawieniu menopur

Dziękuję kochana. Już myślałam, że totalnie to zakręciłam 🙃
Czyli ty zawsze miałaś kolejnego dnia. Czyli tak można i o to mi chodziło 😘
Tak dokładnie jest jak mówisz . Jak bym cyk cyk cyk . ❤️ Spokojnie nic nie pokrecilas 😁
Ps. Chyba za dużo tego cyk cyk 🤦 odbija mi już 🙈 seriooo o 4 wyjeżdżam a dalej nie śpię ... Za to siedzę pod firmą kuzynki żeby ją odebrać z pracy 🙈 ... ( Tak ogólnie to nie jadę tak do końca na wakacje 🙈 jedziemy wszyscy , cała rodzina zrobić mojej ukochanej mamie prezent z okazji jej 60'tych urodzin nad morze 😍, ciekawe czy się ucieszy ... 35 lat tam nie była 🙈)

Tak dokładnie jest jak mówisz . Jak bym cyk cyk cyk . ❤️ Spokojnie nic nie pokrecilas 😁
Ps. Chyba za dużo tego cyk cyk 🤦 odbija mi już 🙈 seriooo o 4 wyjeżdżam a dalej nie śpię ... Za to siedzę pod firmą kuzynki żeby ją odebrać z pracy 🙈 ... ( Tak ogólnie to nie jadę tak do końca na wakacje 🙈 jedziemy wszyscy , cała rodzina zrobić mojej ukochanej mamie prezent z okazji jej 60'tych urodzin nad morze 😍, ciekawe czy się ucieszy ... 35 lat tam nie była 🙈)
Ooo mega super. Na pewno się ucieszy. Wszystkiego najlepszego dla mamusi i udanego wypoczynku 😊😘

reklama
Hej, takie pytanie czy po świeżym transferze miałyście tak że luteina się lepiej rozpuszcza?
Po FET miałam mniejsze dawki luteiny a mam wrażenie że dużo że tak powiem wypadało [emoji23]
A teraz po świeżym wydaje mi się że wszystko się rozpuszcza i w ogóle że mam taki wodnisty śluz
Czy tez tak miałyście? To normalne? [emoji848][emoji848]

Do góry