Moje też padały w 5/6 dobie.mi na 5 zapłodnionych komórek,5 dotrwało do 6 doby,z czego tylko 1 nadawała sie do mrożenia,powiedziano mi ,że były słabsze, i padły.A rozwijały się wszystkie do 6 doby.
reklama
Ok, jak coś to będę pisać.Jakbyś chciała się czegoś dowiedzieć o OA to służę pomocą priv. Przechodziłam procedurę.
Vinszka
Fanka BB :)
Bardzo to przykre co piszesz. Pamiętam jak ja ponad 4 lata temu przeżywałam swój pierwszy czas do ivf. Mnie to wszystko przerastało, ale miałam to szczęście, że chyba jestem łatwym przypadkiem, ale wiem jak działają dobre wiadomości innych na starającą się zdolowaną kobietkę. Dlatego za każdym razem jak już mi się transfer udawał uciekałam stąd.Kiedyś żyłam tym forum, wzajemnie ocierałyśmy sobie łzy i cieszyłyśmy się dobrymi wieściami. Niestety ilość tych dobrych wieści (przepraszam Was za egozim) zaczęła przytłaczać moje wciąż niepowodzenia i przestałam się tu udzielać.
No cóż... Trzeba przejść kolejny level. Licząc na to, że uda się coś zamrozić chciałabym się Was doradzić jak się podrasować do kriotransferu. Mam rozpisany protokół na pierwszy tydzień cyklu:
2-7dc Estrofrem 2x1
od 8dc Estrofrem 3x1
od 2dc Encorton 1x1 i Acard 1x1
Na pierwsze USG w celu oceny endometrium mam się zgłosić między 11a13 dc. Dodatkowo w 2 dc wykonać progesteron i dzień przed usg. Napiszcie co stosujecie na endometrium i w których dniach cyklu.
Jednak bez Was nie da się tego na spokojnie ogarnąć... Jesteście Wielkie
Nie dlatego, że nie chciałam zostać, a dlatego, że nie chciałam ranić swoim szczęściem innych. Zmienia się tok myślenia. Kiedyś dla nas zaciazonych był wątek osobny. Tętniło życiem. Teraz nawet mało tak dziewczyn przechodzi. Są mamuśki
Bardzo mu przykro. Nie jestem dobra w pocieszaniu, chętnie bym Ciebie przytuliła i powiedziała, że wszystko będzie dobrze, że kiedyś wywalczycie swoje szczęście. Bardzo Ci tego życzę. Bardzo
Co do sztucznego cyklu zawsze byłam na estrofemie 3x1 od 2dc. Progesteron wchodził jak dr. zaleciła. W trakcie transferu miałam brać 2h przed 2x nospa max 2x buscopan i 1x relanium. Po transferze to samo po 2h i przed spaniem. Później do bety brałam mniejsze dawki.
No i witaminy typu pregna start i kwas foliowy metylowany.
Ja brałam tylko estrofem od 2dc ale 3x1 i to starczyło.Kiedyś żyłam tym forum, wzajemnie ocierałyśmy sobie łzy i cieszyłyśmy się dobrymi wieściami. Niestety ilość tych dobrych wieści (przepraszam Was za egozim) zaczęła przytłaczać moje wciąż niepowodzenia i przestałam się tu udzielać.
No cóż... Trzeba przejść kolejny level. Licząc na to, że uda się coś zamrozić chciałabym się Was doradzić jak się podrasować do kriotransferu. Mam rozpisany protokół na pierwszy tydzień cyklu:
2-7dc Estrofrem 2x1
od 8dc Estrofrem 3x1
od 2dc Encorton 1x1 i Acard 1x1
Na pierwsze USG w celu oceny endometrium mam się zgłosić między 11a13 dc. Dodatkowo w 2 dc wykonać progesteron i dzień przed usg. Napiszcie co stosujecie na endometrium i w których dniach cyklu.
Jednak bez Was nie da się tego na spokojnie ogarnąć... Jesteście Wielkie
Ruda08
Aaa ja się właśnie zatanawiałam czy mogę sobie drinknąćMoże być piątek, chociaż bardziej skłaniam się ku sobocie
Tylko, że mam we wtorek transfer i nie wiem czy nie zaszkodzę
Olusja1987
Kochana, ja Ciebie pamiętam I jeszcze kilka dziewczyn, które są tu aktualnie udzielaly się te kilka lat temu. Nie powinno nas już tu być... Dziękuję za każde słowoBardzo to przykre co piszesz. Pamiętam jak ja ponad 4 lata temu przeżywałam swój pierwszy czas do ivf. Mnie to wszystko przerastało, ale miałam to szczęście, że chyba jestem łatwym przypadkiem, ale wiem jak działają dobre wiadomości innych na starającą się zdolowaną kobietkę. Dlatego za każdym razem jak już mi się transfer udawał uciekałam stąd.
Nie dlatego, że nie chciałam zostać, a dlatego, że nie chciałam ranić swoim szczęściem innych. Zmienia się tok myślenia. Kiedyś dla nas zaciazonych był wątek osobny. Tętniło życiem. Teraz nawet mało tak dziewczyn przechodzi. Są mamuśki
Bardzo mu przykro. Nie jestem dobra w pocieszaniu, chętnie bym Ciebie przytuliła i powiedziała, że wszystko będzie dobrze, że kiedyś wywalczycie swoje szczęście. Bardzo Ci tego życzę. Bardzo
Co do sztucznego cyklu zawsze byłam na estrofemie 3x1 od 2dc. Progesteron wchodził jak dr. zaleciła. W trakcie transferu miałam brać 2h przed 2x nospa max 2x buscopan i 1x relanium. Po transferze to samo po 2h i przed spaniem. Później do bety brałam mniejsze dawki.
No i witaminy typu pregna start i kwas foliowy metylowany.
Aduś16
Czerwone wytrawne wino w rozsądnych ilościach jest wręcz wskazane przed transferemAaa ja się właśnie zatanawiałam czy mogę sobie drinknąć
eij
No własnie to są dylematyAaa ja się właśnie zatanawiałam czy mogę sobie drinknąć
Gonzi
A lKarnityna wpływa dobrze na jakość komórek? Bo ostatnio kupiłam bo tu ktoś na forum mi podpowiedział i się teraz motam czy dobrze zrozumiałamLkarnityna nie larginina
reklama
eij
Dobrze, ja też miałam zalecenie brać l karnitynę już nawet przed stymulacja cyklA lKarnityna wpływa dobrze na jakość komórek? Bo ostatnio kupiłam bo tu ktoś na forum mi podpowiedział i się teraz motam czy dobrze zrozumiałam
Podziel się: