reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Eutyrox, wcześniej brałam metforminę ale w N.ovum endokrynolog kazała odstawic.
A tak to suple.

NIe potrafię tego pojąć, za pierwszym razem zapładniają się wszystkie ale przestają się rozwijać.
Teraz się nie zapładniają.
Minęło pół roku od 1 próby, a jesteśmy w punkcie wyjścia.
Plemniki męża - super, tylko co z tego.
A za pierwszym razem to w której dobie przestały się rozwijać, pewnie pisałaś ale nie pamiętam..

reklama
W 3/4 dobie, zatrzymały się w stadium moruli. Pewnie już wtedy moje komórki były beznadziejne.
W przyszłym tygodniu mam wizytę u swojego lekarza, zobaczymy co powie - może superstymulacja, może dawczyni. Chciałabym zamknąć ten temat. Jak moje komórki są beznadziejne to trudno, przynajmniej znalezliśmy przyczynę niepowodzeń.
Dałam sobie czas do końca roku, jeśli nie będzie szans na ciążę (mam też KIR AA) to umawiamy się do OA.

W 3/4 dobie, zatrzymały się w stadium moruli. Pewnie już wtedy moje komórki były beznadziejne.
W przyszłym tygodniu mam wizytę u swojego lekarza, zobaczymy co powie - może superstymulacja, może dawczyni. Chciałabym zamknąć ten temat. Jak moje komórki są beznadziejne to trudno, przynajmniej znalezliśmy przyczynę niepowodzeń.
Dałam sobie czas do końca roku, jeśli nie będzie szans na ciążę (mam też KIR AA) to umawiamy się do OA.
Zatrzymanie rozwoju w 3/4dobie 🤔a tak często się słyszy, że to często przyczyna jakości nasienia bo włącza się genom plemnika... tu nasienie, jak pisałaś, super, więc sprawdza się to co mi mówił lekarz, że po włączeniu genomu plemnika liczy się całość... Musisz na pewno na spokojnie porozmawiać z lekarzem i embrologiem, jak oni widzą to dalej... Wiem, że to wszystko cholernie trudne... Ściskam Cię 😘

Zatrzymanie rozwoju w 3/4dobie 🤔a tak często się słyszy, że to często przyczyna jakości nasienia bo włącza się genom plemnika... tu nasienie, jak pisałaś, super, więc sprawdza się to co mi mówił lekarz, że po włączeniu genomu plemnika liczy się całość... Musisz na pewno na spokojnie porozmawiać z lekarzem i embrologiem, jak oni widzą to dalej... Wiem, że to wszystko cholernie trudne... Ściskam Cię 😘
mi na 5 zapłodnionych komórek,5 dotrwało do 6 doby,z czego tylko 1 nadawała sie do mrożenia,powiedziano mi ,że były słabsze, i padły.A rozwijały się wszystkie do 6 doby.

Kiedyś żyłam tym forum, wzajemnie ocierałyśmy sobie łzy i cieszyłyśmy się dobrymi wieściami. Niestety ilość tych dobrych wieści (przepraszam Was za egozim) zaczęła przytłaczać moje wciąż niepowodzenia i przestałam się tu udzielać.
No cóż... Trzeba przejść kolejny level. Licząc na to, że uda się coś zamrozić chciałabym się Was doradzić jak się podrasować do kriotransferu. Mam rozpisany protokół na pierwszy tydzień cyklu:
2-7dc Estrofrem 2x1
od 8dc Estrofrem 3x1
od 2dc Encorton 1x1 i Acard 1x1

Na pierwsze USG w celu oceny endometrium mam się zgłosić między 11a13 dc. Dodatkowo w 2 dc wykonać progesteron i dzień przed usg. Napiszcie co stosujecie na endometrium i w których dniach cyklu.

Jednak bez Was nie da się tego na spokojnie ogarnąć... Jesteście Wielkie ❤️❤️❤️

Jakbyś chciała się czegoś dowiedzieć o OA to służę pomocą priv. Przechodziłam procedurę.

Kiedyś żyłam tym forum, wzajemnie ocierałyśmy sobie łzy i cieszyłyśmy się dobrymi wieściami. Niestety ilość tych dobrych wieści (przepraszam Was za egozim) zaczęła przytłaczać moje wciąż niepowodzenia i przestałam się tu udzielać.
No cóż... Trzeba przejść kolejny level. Licząc na to, że uda się coś zamrozić chciałabym się Was doradzić jak się podrasować do kriotransferu. Mam rozpisany protokół na pierwszy tydzień cyklu:
2-7dc Estrofrem 2x1
od 8dc Estrofrem 3x1
od 2dc Encorton 1x1 i Acard 1x1

Na pierwsze USG w celu oceny endometrium mam się zgłosić między 11a13 dc. Dodatkowo w 2 dc wykonać progesteron i dzień przed usg. Napiszcie co stosujecie na endometrium i w których dniach cyklu.

Jednak bez Was nie da się tego na spokojnie ogarnąć... Jesteście Wielkie ❤️❤️❤️
Ja mam estrofem 3x1 od 4 dc do transferu. W piątek będę wiedziała jakie mam endometrium

reklama
Do góry