reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

No właśnie się martwię. Nigdy nie miałam takiej sytuacji i na prawdę nie wiem co robić. Q u mnie ta beta wariowała. Jak doszła do prawie 300 to spadła o połowę a 2 dni później znowu trochę wzrosła. I już sama nie wiem. A mój lekarz z kliniki od dzisiaj na urlopie. 😱😭
Taka skacząca beta to niestety charakterystyczne… Ja jak dobrze pamietam to miałam 340, 370, 170, 70, miesiączka, 50, 90 i potem wahania w granicach 40-70. Jak lekarz jest na urlopie to jedź na IP, chociaż jeśli to pozamaciczna to przy niskiej becie to loteria czy ją w ogóle znajdą :/

reklama
Dziewczyny podpowiedzcie.
Mam w planie przebadać zarodki. Czytam informator z Invicty i jest tu napisane: „nie można przy zastosowaniu PGT zidentyfikować wszystkich możliwych nieprawidłowości genetycznych. Na przykład można wykonać diagnostykę w kierunku mukowiscydozy. Ale ten sam zarodek może być obciążony inna choroba np zespolem Downa.”
Czyli o co z tym chodzi? Czyli muszę wskazać na co chcę przebadać? Lekarz mówił że w związku z wysoką fragmentajcą warto przebadać ale w takim razie skąd mam wiedzieć na co.
Ja myślałam że badają na wszystko 😱

Mam w planie przebadać zarodki. Czytam informator z Invicty i jest tu napisane: „nie można przy zastosowaniu PGT zidentyfikować wszystkich możliwych nieprawidłowości genetycznych. Na przykład można wykonać diagnostykę w kierunku mukowiscydozy. Ale ten sam zarodek może być obciążony inna choroba np zespolem Downa.”
Czyli o co z tym chodzi? Czyli muszę wskazać na co chcę przebadać? Lekarz mówił że w związku z wysoką fragmentajcą warto przebadać ale w takim razie skąd mam wiedzieć na co.
Właściwie to nie wiem już sama. Byłam przekonana tak jak Ty, że badają na wszystko co medycznie możliwe. 🙊

Jeśli Twój mąż ma wysoka fragmentację to wykonujesz badanie pgt a żeby sprawdzić czy są jakieś zaburzenia związane z ilością chromosomów, pgd to badanie w kierunku konkretnej choroby np. mukowiscydozy. Jeżeli ktoś z was jest nosicielem danej choroby to wtedy wykonujesz badanie pgd pod kątem tej choroby.

Jeśli Twój mąż ma wysoka fragmentację to wykonujesz badanie pgt a żeby sprawdzić czy są jakieś zaburzenia związane z ilością chromosomów, pgd to badanie w kierunku konkretnej choroby np. mukowiscydozy. Jeżeli ktoś z was jest nosicielem danej choroby to wtedy wykonujesz badanie pgd pod kątem tej choroby.
Ooo dzięki za informację. To chyba mi lekarz źle wpisał. Wpisał PGD 🤦‍♀️

Dziewczyny muszę się pochwalić jaka miła niespodzianka mnie dzisiaj spotkała. Dostalam paczkę od koleżanki z USA której się nie spodziewałam. Wiedziałam tylko że dostanę laktator a dostałam dodatkowo dużo prezentów dla dzidziusia 🤩
Miłego dnia dla Was!
W poniedziałek mam już badania 3 trymestru.
Rzadko się tu ostatnio udzielam ale Trzymam kciuki za Was wszystkie i kibicuję z całego serca😁

reklama
Do góry