reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Czyli myślisz, ze zakończyli hodowlę ocenili A jutro tylko zadzwonia?😔
Skoro dzisiaj 6 doba to w zasadzie koniec hodowli, czasem trzymają do 7 doby ale to rzadko się zdarza. Nie zamartwiaj się, po prostu w niedzielę ludzie robią co muszą, z pacjentem spokojnie można porozmawiać w poniedziałek. Jutro wszystkiego się dowiesz, oby były dobre wiadomości.

no ktos na pewno musi i w niedziele zagladac do zarodkow.... bo jak w niedziele zrobia sie blastka to musi je ktoś zamrozić. W medipoint wpisali mi już, ale nie wiem czy to już tyle czy coś może się jeszcze zmienić....
Na pewno będą dzwonić dopiero jutro, musisz jakoś wytrzymać 😉.
Trzymam kciuki za dobre wiadomości ✊✊✊

Hey dziewczyny, jutro mam punkcję, muszę się jakoś specjalnie przygotować? Klinika zapomniała mi chyba dać wytycznych, a ja też zapomniałam zapytać.
Muszę coś wziąć ze sobą? Jakąś pidzame albo klapki?
To chyba zależy od kliniki.
Musisz być oczywiście na czczo, nawet żadnej gumy. Mogłam wypić tylko pół szklanki wody na 3 godziny przed punkcją.
Ja musiałam zabrać koszulkę, klapki i jakiś dokument potwierdzajacy tożsamość. I staraj się nie używać perfum czy mocno zapachowych kosmetyków, bo ponoć niewskazane.
I weź na po punkcji jakąś wodę i np kanapkę, bo będziesz bardzo głodna.
Powodzenia ✊✊✊

Krwawiłam przez niego w dzień transferu i po, bo mnie strasznie "przekopał" w poszukiwaniu macicy. Generalnie miał na wszystko wywalone
Tak wyglądają u Ciebie wszystkie transfery? Ogólnie nie powinno być krwawienia po transferze. Już doczytałam, badania są bardzo sprzeczne, jedne wskazują na znacznie obniżone szanse na ciążę, zwłaszcza jeśli w cewniku była krew, inne badania nie wykazały takiej zależności. U mnie pierwszy transfer poszedł bez problemu, ten był inny, czułam jakby zadrapanie od środka. Lekarz w trakcie pytał czy jest w porządku, nie był to jakiś duży ból więc nie skarżyłam się bo i po co. Jakoś tam się przebił.
Jeśli masz problemy z transferem to zdecydowanie umawiaj się do lekarza doświadczonego w temacie. Może jakiś próbny transfer?

Hey dziewczyny, jutro mam punkcję, muszę się jakoś specjalnie przygotować? Klinika zapomniała mi chyba dać wytycznych, a ja też zapomniałam zapytać.
Plus zabierz oryginał grupy krwi na wszelki wypadek. Najlepiej też, żebyś miała transport powrotny, bo po narkozie to różnie bywa i lepiej samemu autem nie wracać

reklama
piżama, skarpetki, szlafrok, kapcie, dowód osobisty, i możesz zabrać coś do picia i jedzenia (2h) po punkcji można zjeść i wypić

Do góry