reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, nie wytrzymałam i zrobiłam betę 5 dpt… wynik 0,9….. zarodek 5 dniowy. Powiedzcie mi szczerze czy jest jakaś szansa że się ruszy…
5dpt to bardzo wczesnie. Za wczesnie na wyroki.
Powtorz badanie za 2 dni.
Nic jeszcze straconego.
Kciuki za pozytywny wynik✊🏻
p.s. Objawy ktore widzisz to efekt progesteronu, nie sugeruj sie nimi bo sie wykonczysz psychicznie

reklama
A czy na wczesną blastkę- 2, oznaczenie bety 7 dpt da wiarygodny wynik? I tak pewnie później oznaczę. Bo jakoś cały czas mam poczucie, że za szybko mi kazali oznaczać tą betę w klinice. I się zastanawiam, jaka może być różnica w czasie implantacji w zależności od stopnia rozwoju blastki.
Ja zrobilam w 7 dpt i dla mnie to juz wiazacy wynik. Mozna wtedy testowac - beta juz powinna byc. Zobacz tutaj

Załączniki

• A05E90BF-B779-4474-BCF3-48D9D69F3B42.jpeg
    A05E90BF-B779-4474-BCF3-48D9D69F3B42.jpeg
    314,1 KB · Wyświetleń: 85
Dodzwonilam sie do Nov.um. no i jest termin ale na 30.07.. a ja powinnam wg lekarza zrobic 21-23 dc, czyli termin jest na 24 dc :( no i zagwozdka. Co robic? Co byscie zrobily na moim miejscu?? Poradzcie cos bo zoladek mam juz calkowicie związany i lzy mi leca bo czuje, ze ten mc mam stracony :(
Ja bym zrobiła to tylko ketden dzień. Zarezerwuj sobie wstępnie termin co by Ci nie uciekł i dla beczpieczenstwa skontaktuj się z jakimś lekarzem z tamtad i powiedz jaka jest sytuacja i co masz robić, lub powiedz o tym w rejestracji

Ja bym zrobiła to tylko ketden dzień. Zarezerwuj sobie wstępnie termin co by Ci nie uciekł i dla beczpieczenstwa skontaktuj się z jakimś lekarzem z tamtad i powiedz jaka jest sytuacja i co masz robić, lub powiedz o tym w rejestracji
Zarezerwowalam.. i tak musze isc do swojego bo musze miec skierowanie do zabiegu i badania, wiec bede musiala od nich wziac. Musze sie zastanowic i do przyszłego czwartku zdecydować bo wtedy mam wizyte u swojego. Nie wiem czy do niego nie zadzwonie, zeby dopytac czy 24 dc jest ok.

Zarezerwowalam.. i tak musze isc do swojego bo musze miec skierowanie do zabiegu i badania, wiec bede musiala od nich wziac. Musze sie zastanowic i do przyszłego czwartku zdecydować bo wtedy mam wizyte u swojego. Nie wiem czy do niego nie zadzwonie, zeby dopytac czy 24 dc jest ok.
Dobrze zrobiłaś. Najwyżej odwołasz wizytę. Wg mnie też jeden dzień nie powinien zrobić różnicy ale lepiej żeby lekarz się wypowiedział

reklama
Jedz do novum i się nie martw. Ten lekarz robi cuda pod kätem niepłodnosci. Zreszta najpierw zrobi ci usg i sam zdecyduje czy jest sens robić histeroskopie w danym dniu cyklu. dobry wybor.

Do góry