reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny, nie wytrzymałam i zrobiłam betę 5 dpt… wynik 0,9….. zarodek 5 dniowy. Powiedzcie mi szczerze czy jest jakaś szansa że się ruszy…
Wydaje mi się, że beta idzie w kierunku ciąży biochemicznej 😥dziewczyny pisały, że dobrze rokuje, jak beta w 6 dniu jest dwucyfrowa... Ja najwcześniej robiłam betę w 9 dniu więc nie mam żadnego porównania, mogę tylko domniemać ze w 5dpt była dwucyfrowa patrząc na moje wyniki z 9dpt..nie pozostaje Ci nic innego jak powtórzyć betę za kilka dni...pozostaje tylko mieć nadzieję, że to była późna implantacja.. Miałaś może wczesną blastocystę? Bo któraś z dziewczyn pisała, że miała 1AA,to Ty? ☺️

Co znaczy zle przygotowanie do transferu ?co masz na myśli ?
Ja miałak mrożaka i na stronie Novum było napisane, że zła stymulacja przed podaniem zarodka, za słabo ukrwiona macica i za późno podany zarodek. Ja nie miała podanego nic co by wstrzymało mi owulację naturaną i rozumiem to tak, że miałam transfer po mojej owu kiedy organizm już przygotowywał się do okresu. Ja już czułam że będzie okres 4 dpt, a to jest ultra szybko

Wydaje mi się, że beta idzie w kierunku ciąży biochemicznej 😥dziewczyny pisały, że dobrze rokuje, jak beta w 6 dniu jest dwucyfrowa... Ja najwcześniej robiłam betę w 9 dniu więc nie mam żadnego porównania, mogę tylko domniemać ze w 5dpt była dwucyfrowa patrząc na moje wyniki z 9dpt..nie pozostaje Ci nic innego jak powtórzyć betę za kilka dni...pozostaje tylko mieć nadzieję, że to była późna implantacja.. Miałaś może wczesną blastocystę? Bo któraś z dziewczyn pisała, że miała 1AA,to Ty? ☺️
Niestety to nie ja, u mnie podano zarodek 4AB. Czuje że nic z tego nie będzie, piersi mi bardzo „sflaczały” nie czuje już żadnych miesiączkowych bólów.

Niestety to nie ja, u mnie podano zarodek 4AB. Czuje że nic z tego nie będzie, piersi mi bardzo „sflaczały” nie czuje już żadnych miesiączkowych bólów.
Mi się wydaje, że nabrzmiałe i bolesne piersi to kwestia progesteronu, nie samej ciąży. Mi w klinice mówili, żebym robiła betę 7 dpt. Ja akurat nie lubię testować, za dużo złych doświadczeń, więc myślę, że zrobię tą betę nawet później. Na pewno powtórz badanie jeszcze za dwa dni dla pewności.

A czy na wczesną blastkę- 2, oznaczenie bety 7 dpt da wiarygodny wynik? I tak pewnie później oznaczę. Bo jakoś cały czas mam poczucie, że za szybko mi kazali oznaczać tą betę w klinice. I się zastanawiam, jaka może być różnica w czasie implantacji w zależności od stopnia rozwoju blastki.

Dodzwonilam sie do Nov.um. no i jest termin ale na 30.07.. a ja powinnam wg lekarza zrobic 21-23 dc, czyli termin jest na 24 dc :( no i zagwozdka. Co robic? Co byscie zrobily na moim miejscu?? Poradzcie cos bo zoladek mam juz calkowicie związany i lzy mi leca bo czuje, ze ten mc mam stracony :(

reklama
Do góry