reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny które biora accofil, jakie macie leukocyty?
Podejrzewam ze tym razem zle zareagowałam na accofil. W donoszonej ciąży leukocyty miałam 35-39tys i tak się utrzymywały aż do końca brania accofilu. A teraz wzrosły tylko do 22tys i nie chciały ruszyć dalej wiec pewnie mój organizm poprosty odrzucił zarodek tak jak to robił wczesniej bez accofilu.
Jak pisalam do paśnika ze niepokoja mnie te niskie leukocyty to odpisal jak to on"idziemy dalej zgodnie z planem"😡 potem żałowałam ze nie dowaliłam sobie dodatkowego zastrzyku żeby trochę je podnieść....

Wydaje mi się że te leukocyty powinny być przynajmniej ponad 30tys żeby branie accofilu miało sens.
Mój transfer udał się chyba dzięki accofilowi, o który kilka razy prosiłam Paśnika i go nie dostałam😡
Na szczęście uderzyłam do Sydora i on po wysłuchaniu mojej historii i po obejrzeniu wyników, przepisał accofil bez żadnych problemów i wręcz zachwalał, że jest on bardzo dobry na implantacje i żeby się go nie bać ❤️
Mój pierwszy wynik leukocytow wzrósł do 43tys co już było takie na granicy, ale znaczyło że dobrze reaguje na dawkę. Następne wyniki były już bardziej ustabilizowane i wynosiły 36tys i 32tys. Potem już nie badałam a Sydor powiedział że jest bardzo dobrze

reklama
Medicover to medicover 😐
Mogłam prowadzić w tym ciąże nie płacąc za wizyty (mam najwyższy pakiet) ale pierdziele . Słyszałam ze lekarze nie specjalnie , sprzęt słaby i nie za dobre opinie . Dlatego tez prowadzi mnie prywatnie lekarka do której chodzę od 3 lat. Wszystkie Badania robie z medicover , u nas i tak wysyłają je do diagnostyki wiec to jak najbardziej na plus . Dobrze robisz ze idziesz to jeszcze skonsultować . Oby to rzeczywiście było serduszko ❤️✊🏻✊🏻✊🏻. Powiedz mi który to twój dpt ? Powodzenia 💪❤️✊🏻
Dziewczyny, a więc ja już po wizycie. Nie wiem czy Medicover był dobrym pomysłem, wielokrotnie się przekonałam, że USG mają tam słabszej jakości. No więc Doktor ogląda, ogląda, mierzy, mówi, że zarodek mały 0,5 cm, ale tak może być, ale że serca nie widać😫. Na to ja kazałam mu powiększyć obraz i skierować ekran w moją stronę (ja akurat na Usg sie znam, bo robię u zwierząt regularnie). Mówię do niego, że tu na dole coś pika, widać. On na to patrzy, mówi, że może rzeczywiście, ale pewności nie ma, że za 3-4 dni trzeba powtórzyć. Uwierzcie mi, że ja widziałam pikające serduszko❤️ Już wielokrotnie przerabiając wielu ginekologów widziałam, że nie mają racji. Dopiero 8 lekarz z rzędu rozpoznał mi endometriozę. Wszyscy inni nic nie stwierdzili, na usg nic nie widzieli.
Także dziewczyny. Jestem pełna nadziei, ja serce widziałam (a nie jedno serce psie czy kocie już w pracy oglądałam na USG😀). Czekam do piątku. Umówiłam się do prywatnej kliniki, gdzie mają bardzo dobry sprzęt i do lekarki, która jest mocno polecana, bo bardzo dokładnie robi USG. To nie koniec mojej walki! Strasznie się to ciągnie😥, ale dopnę swego💪. Muszę, bo to moja ostatnia jedyna szansa, jak to doktor Lewandowski powiedział, ze to CUD u mnie, że ten zarodek jest utrzymał. Trzymajcie proszę mocno kciuki.
Psychicznie jestem wykończona😥 ide spac, bo pol nocy nie spalam z nerwow.

Super ...jeszcze chwilkę i kropus będzie u mamusi [emoji3059][emoji3059][emoji3059][emoji3590]
I co podjęłaś decyzję 1 czy 2 zarodki ? A acofill jaką dawkę będziesz miala jeśli można wiedzieć ?
Bierzemy 1, tak jak w kwietniu miało być [emoji41]
Mówię do męża, że jak się nie uda to następnym razem 2 weźmiemy. A on, że jak się uda to też [emoji23]
Przypomnę mu to [emoji847]
Zerknę później w te zalecenia i zobaczę jaka dawkę tego accofilu[emoji8]

Ja kochana dziś 5dc ale u mnie transfer koło 19dc bedzie więc może mnie dogonisz [emoji23][emoji847]
Nooo 🤔🤔 będzie ciężko 🤪 a Ty też miałaś mieć biocenozę do transferu zrobioną?

Jestem zalamana :( mialam miec histeroskopie 29.07.. dostalam dzis okres, wiec zadzwoniłam, zeby potwierdzic termin i nie ma wtedy lekarza, ktory to robi :(.... przesunie mi sie znow o miesiac 😭😭😭 no zalamalam sie 😭😭
😭😭 Nie dziwię Ci się. Najgorzej to czekać. Przykro mi

U mnie była podobna sytuacja tylko, że ja miałam ogólnie mniejszą ilość jajek. Lekarka przeciągnęła mi wtedy stymulację o dwa dni i na koniec dała double trigger. I wszystkie komórki miałam dojrzałe
Dziękuję za odpowiedź, moja też chcę przeciągnąć. A co miałaś na double trigger? Ja mam narazie tylko ovitrelle zaplanowane..

Nigdy w życiu nie krzywdź dziecka tym imieniem. Jeszcze nie daj Boże Anna Maria... tragedia na cale życie 😱 Musisz coś kochana wymyślę innego 😍

Ja dziewczyny mam 411 i 811 a teraz mam podany 711 więc zobaczymy.

Trzymam kciuki!!!
Jak to jest z tymi 7.1.1 i 8.1.1 to chyba jakieś inne oznaczenia są? Bo mój lekarz i na stronie kliniki napisane że z piątek doby 6.1.1to już najwyższa jakość i że on już wyszedł z otoczki

Nooo 🤔🤔 będzie ciężko 🤪 a Ty też miałaś mieć biocenozę do transferu zrobioną?

😭😭 Nie dziwię Ci się. Najgorzej to czekać. Przykro mi
No najgorzej. Bo juz mialam tak ustawione, nawet okres dostalam tak jak trzeba. A teraz znow oczekiwanie czy bedzie ok, czy będzie na czas :( najgorzej, ze znow wszystko o mc sie przesuwa, az sie poplakalam 😭

reklama
Jestem zalamana :( mialam miec histeroskopie 29.07.. dostalam dzis okres, wiec zadzwoniłam, zeby potwierdzic termin i nie ma wtedy lekarza, ktory to robi :(.... przesunie mi sie znow o miesiac 😭😭😭 no zalamalam sie 😭😭
Nie wiem skąd jesteś ale spróbuj u Do.ńca w Eva.Clinic.
Impreza operacyjna kosztuje 3k. Nie będzie problemu z miejscem, a D.oniec to świetny specjalista.

Wiem, co czujesz - 2 razy przepadła mi histero - bo nie bylo juz miejsc w klinice.

Na pewno są miejsca gdzie możesz histero zrobić u tego samego lekarza.

Do góry