reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Przecież ja nie chciałam żadnej urazić. Ja bym się dała pokroić za Igorka i jeden jego uśmiech wynagradza brak snu i zmęczenie 😍😍😍 to najcudowniejszy dar jaki dało mi życie ❤️❤️

I tak - czas w pierwszej ciąży jest wyjątkowy, warto docenić relaks i się bezkarnie poobijać bez wyrzutów sumienia 😉
Ja nienawidzę się obijać tak długo a już trochę siedzę w domu 😂 ogólnie jak mi się suczka oszczeniła i trzeba było dwa maluchy dokarmiać przez 2 tygodnie to była jazda, wcale nie spałam... Ale było warto bo odratowalam je bo karmiłam i pobudzalam przełykanie paluszkiem...

Ogólnie mi samej smutno w chacie nie lubię tego... Mam wtedy jakieś głupie myśli. I chociaż fajnie jest poleżeć pospać to na dłuższą metę to nie dla mnie 🙄

reklama
Dziewczyny a czy któraś wie dlaczego w cyklu z antykoncepcją lekarz kazał się pojawić przed 14 dc? Czy to znaczy że już w tym cyklu coś się będzie działo czy jak?

Hej, ja miałam bemfole. Miałam 10 komórek z czego 5 było dojrzałych, 4 się zapłodnily [emoji4]

Miałam 225 dawkę bo niskie amh mam :)
A jak się czułaś po bemfole bo jestem po pierwszej dawce i jakoś tak się słabo czuje głowa mnie ćmi i najchętniej bym się położyła spać [emoji3064][emoji3064][emoji3064]

O dzięki za info 😘

Swoją drogą czekam na telefon opiekuna bo miał mi przedstawić jakie badania robić i wszelkie inne informacje, a tu cisza jak makiem zasiał. 😠

Ja nienawidzę się obijać tak długo a już trochę siedzę w domu 😂 ogólnie jak mi się suczka oszczeniła i trzeba było dwa maluchy dokarmiać przez 2 tygodnie to była jazda, wcale nie spałam... Ale było warto bo odratowalam je bo karmiłam i pobudzalam przełykanie paluszkiem...

Ogólnie mi samej smutno w chacie nie lubię tego... Mam wtedy jakieś głupie myśli. I chociaż fajnie jest poleżeć pospać to na dłuższą metę to nie dla mnie 🙄
Mam ten sam problem 🙈 cała ciąże aktywnie a teraz tego trochę żałuję 🙈

Ja też w Invicta w Wawie. U nas też mówił że doradzałby wszystkie ale że muszę się zastanowić co potem zrobię z pozostałymi. Nawet nie wiem jakie są opcje potem. Wiem że chcę więcej dzieci. Ale mrożenie dużej ilości zarodków nie wiem jakie to koszty itp. W sensie właśnie nam doradzał zapłodnić wiecej niż 6 komórek powiedział że jest wskazanie i trzeba się zastanowić ile zapładniać. Jak myślisz jak najlepiej?
Jestem w trakcie drugiej stymulacji i będziemy zapładniać wszystkie komórki które uda się wyhodować Po pierwszej stymulacji zapłodnili 6 komórek z czego mieliśmy 3 zarodki ale niestety dzieci z nich nie mamy, nie mogli wtedy zapłodnić więcej bo mam mniej niż 35 lat i nie mieliśmy wskazań.... Po trzech nieudanych transferach wolała bym mieć więcej szans na zdrową ciążę Marzą mi się 4 zarodki a co z będzie to okaże się za jakieś dwa tygodnie [emoji1745][emoji1745][emoji1745] ja na twoim miejscu skorzystała bym z możliwości zapłodnienia wszystkich komórek bo jak widać moim przykładzie nie wiadomo ile transferów będzie potrzebne żeby w końcu cieszyć się dzieckiem Ale to Wy musicie podjąć decyzję ....

Jestem w trakcie drugiej stymulacji i będziemy zapładniać wszystkie komórki które uda się wyhodować Po pierwszej stymulacji zapłodnili 6 komórek z czego mieliśmy 3 zarodki ale niestety dzieci z nich nie mamy, nie mogli wtedy zapłodnić więcej bo mam mniej niż 35 lat i nie mieliśmy wskazań.... Po trzech nieudanych transferach wolała bym mieć więcej szans na zdrową ciążę Marzą mi się 4 zarodki a co z będzie to okaże się za jakieś dwa tygodnie [emoji1745][emoji1745][emoji1745] ja na twoim miejscu skorzystała bym z możliwości zapłodnienia wszystkich komórek bo jak widać moim przykładzie nie wiadomo ile transferów będzie potrzebne żeby w końcu cieszyć się dzieckiem Ale to Wy musicie podjąć decyzję ....
Trzymam za Ciebie kciuki!! Tym razem na pewno się uda. Dziękuję za odpowiedź to co napisałaś i inne dziewczyny także utwierdza mnie w tym że to co lekarz mówił i co mi się wydaje jest rozsądną decyzją.

reklama
Do góry