reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Rozumiem. Po prostu wydaje mi się że są jakieś dwa rodzaje tych badań ale już się w tym temacie zgubiłam. Jak wrócę do domu to muszę poważnie o tym poczytać.
No niestety wiem o co chodzi i wiem że nic nie da 100% pewności. Ale takie przebadanie pewnie też podnosi szanse. A komuś odrzucili jakieś zarodki po takich badaniach?
co rozumiesz przez odrzucili? jeżeli jest wadliwy genetycznie to dostajesz wynik i takich się nie transferuje. Podpisujesz papier o zniszczeniu lub przekazaniu do badań albo trzymasz i płacisz.

reklama
Dziewczyny! A ja dziś przychodzę do Was z zupełnie innym pytaniem. Pracowalyscie w ciąży? Jeśli tak to do którego miesiąca ? Za chwilę zacznę 11 tc i zastanawiam się jak długo jeszcze „powinnam” pracować. Nie to ze nie chce, ale z doświadczenia wiem ze niestety jak przyjdzie co do czego to nikt mi nawet złamanego dziekuje nie powie, stad moje pytanie.
Mi odrazu po transferze dali l4 i
już do pracy nie wróciłam, nie dla tego ze nie chciałam no ale warunki pracy na to nie pozwoliły 🙃. Obecnie 10+0.
jesli nie czujesz się na siłach to jak najbardziej smyrgaj na wolne i odpoczywać teraz bo jak dzidzia będzie to już tak nie wypoczniemy 🤣😍.

norma na czczo jest do 99 :)

1:97 to jeszcze nie jest tragiczny wynik, pamiętaj, że to test przesiwowy i może też oznaczać, że jest ok, ale np. w przyszłości z łożyskiej trzeba będzie uważać. Jeśli badanie usg było ok (choć piszesz, że było wysokie tętno???) to nie panikuj jeszcze. Nifty wynik będziesz miała w ciągu tygodnia i będziesz wiedziała na czym stoisz. Zazwyczaj trisomia 13 jest widoczna na usg w postaci markerów. No ale musisz się uzbroić w cierpliwość i poczekać na wynik nifty. trzymam kciuki
No widzisz norma 99 a mi dr mówił jak mialam 89 że dużo i zapisał mi glucophage 2 razy dziennie
Teraz mam na czczo 90 -95

Wróciłam w niedzielę po wizycie w szpitalu do domu, walczył i wywalczył. Póki co poprawił się i się stara a ja staram się nie denerwować zobaczymy jak długo.. Cieszę się że mogę się wkoncu wyspc we własnym łóżku 😍 i dziękuję że pytasz😘😘😘😘😘
Kochana to Zycze Ci zeby sie udalo! I nie pozwol mu na powrot do poprzedniej zlej formy. Ma sie starac! Trzymam kciuki za Ciebie i zarodeczek😘❤️

pgd one to diagnostyka w kierunku konkretnej choroby genetycznej
A pgta to badanie w kierunku aneuploidii chromosow typu zespół Downa, turnera, patau itp.
No właśnie bo tu on mi wpisał że pgd i teraz tak się zastanawiam czy się nie pomylił hmmm…muszę dopytać. Dzięki.

reklama
Do góry