reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Przecież ja nie chciałam żadnej urazić. Ja bym się dała pokroić za Igorka i jeden jego uśmiech wynagradza brak snu i zmęczenie 😍😍😍 to najcudowniejszy dar jaki dało mi życie ❤️❤️

I tak - czas w pierwszej ciąży jest wyjątkowy, warto docenić relaks i się bezkarnie poobijać bez wyrzutów sumienia 😉
Ja nienawidzę się obijać tak długo a już trochę siedzę w domu 😂 ogólnie jak mi się suczka oszczeniła i trzeba było dwa maluchy dokarmiać przez 2 tygodnie to była jazda, wcale nie spałam... Ale było warto bo odratowalam je bo karmiłam i pobudzalam przełykanie paluszkiem...

Ogólnie mi samej smutno w chacie nie lubię tego... Mam wtedy jakieś głupie myśli. I chociaż fajnie jest poleżeć pospać to na dłuższą metę to nie dla mnie 🙄

reklama
Dziewczyny a czy któraś wie dlaczego w cyklu z antykoncepcją lekarz kazał się pojawić przed 14 dc? Czy to znaczy że już w tym cyklu coś się będzie działo czy jak?

Hej, ja miałam bemfole. Miałam 10 komórek z czego 5 było dojrzałych, 4 się zapłodnily [emoji4]

Miałam 225 dawkę bo niskie amh mam :)
A jak się czułaś po bemfole bo jestem po pierwszej dawce i jakoś tak się słabo czuje głowa mnie ćmi i najchętniej bym się położyła spać [emoji3064][emoji3064][emoji3064]

O dzięki za info 😘

Swoją drogą czekam na telefon opiekuna bo miał mi przedstawić jakie badania robić i wszelkie inne informacje, a tu cisza jak makiem zasiał. 😠

Ja nienawidzę się obijać tak długo a już trochę siedzę w domu 😂 ogólnie jak mi się suczka oszczeniła i trzeba było dwa maluchy dokarmiać przez 2 tygodnie to była jazda, wcale nie spałam... Ale było warto bo odratowalam je bo karmiłam i pobudzalam przełykanie paluszkiem...

Ogólnie mi samej smutno w chacie nie lubię tego... Mam wtedy jakieś głupie myśli. I chociaż fajnie jest poleżeć pospać to na dłuższą metę to nie dla mnie 🙄
Mam ten sam problem 🙈 cała ciąże aktywnie a teraz tego trochę żałuję 🙈

Ja też w Invicta w Wawie. U nas też mówił że doradzałby wszystkie ale że muszę się zastanowić co potem zrobię z pozostałymi. Nawet nie wiem jakie są opcje potem. Wiem że chcę więcej dzieci. Ale mrożenie dużej ilości zarodków nie wiem jakie to koszty itp. W sensie właśnie nam doradzał zapłodnić wiecej niż 6 komórek powiedział że jest wskazanie i trzeba się zastanowić ile zapładniać. Jak myślisz jak najlepiej?
Jestem w trakcie drugiej stymulacji i będziemy zapładniać wszystkie komórki które uda się wyhodować Po pierwszej stymulacji zapłodnili 6 komórek z czego mieliśmy 3 zarodki ale niestety dzieci z nich nie mamy, nie mogli wtedy zapłodnić więcej bo mam mniej niż 35 lat i nie mieliśmy wskazań.... Po trzech nieudanych transferach wolała bym mieć więcej szans na zdrową ciążę Marzą mi się 4 zarodki a co z będzie to okaże się za jakieś dwa tygodnie [emoji1745][emoji1745][emoji1745] ja na twoim miejscu skorzystała bym z możliwości zapłodnienia wszystkich komórek bo jak widać moim przykładzie nie wiadomo ile transferów będzie potrzebne żeby w końcu cieszyć się dzieckiem Ale to Wy musicie podjąć decyzję ....

Jestem w trakcie drugiej stymulacji i będziemy zapładniać wszystkie komórki które uda się wyhodować Po pierwszej stymulacji zapłodnili 6 komórek z czego mieliśmy 3 zarodki ale niestety dzieci z nich nie mamy, nie mogli wtedy zapłodnić więcej bo mam mniej niż 35 lat i nie mieliśmy wskazań.... Po trzech nieudanych transferach wolała bym mieć więcej szans na zdrową ciążę Marzą mi się 4 zarodki a co z będzie to okaże się za jakieś dwa tygodnie [emoji1745][emoji1745][emoji1745] ja na twoim miejscu skorzystała bym z możliwości zapłodnienia wszystkich komórek bo jak widać moim przykładzie nie wiadomo ile transferów będzie potrzebne żeby w końcu cieszyć się dzieckiem Ale to Wy musicie podjąć decyzję ....
Trzymam za Ciebie kciuki!! Tym razem na pewno się uda. Dziękuję za odpowiedź to co napisałaś i inne dziewczyny także utwierdza mnie w tym że to co lekarz mówił i co mi się wydaje jest rozsądną decyzją.

reklama
Do góry