reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A tak z ciekawości zapytam czemu nie naciskać na więcej? Nie znam się a każdej opinii chętnie wysłucham. Chodzi tutaj Ci o tą kwestię później tej adopcji komórek? Ciężki temat. Ale ciągle mam w głowie to słabe nasienie i jak czytam że dziewczyny miały po dwadzieścia kilka komórek a finalnie zostawało kilka zarodków to zastanawiam się nad zapładnianiem wszystkich.
Trzymam kciuki za Ciebie. Ile tych zarodków finalnie Ci wyszło?
A ja zapladnialabym wszytsko. Zdecydowanie więcej tu przypadkow, ze trzeba kilka stymulscji zeby sie udalo niz tych, gdzie po pierwszej stymulce zostaje sporo nadprogramowych zarodkow.

reklama
A ja zapladnialabym wszytsko. Zdecydowanie więcej tu przypadkow, ze trzeba kilka stymulscji zeby sie udalo niz tych, gdzie po pierwszej stymulce zostaje sporo nadprogramowych zarodkow.
No właśnie też tak zauważyłam że tak statystycznie patrząc to tak wygląda. Dzięki za wyrażenie opinii zawsze to trochę info więcej :)

A co oznacza że badanie zarodków przy 3 stymulacjach?
Wow no widzisz. Życie jest zaskakujące. Mam nadzieję że mimo wszystko poznasz prawdę i będzie dobrze tak czy tak. No właśnie tak to nifty tłumaczą że jak jest niskoprocentowa mozaika to nie wykryją tak łatwo bo mogą pobrać akurat tą zdrową część. Trzymam za Ciebie kciuki!!

Miałam 4 stymulacje a przy trzech, po każdej badaliśmy zarodki.

Rozumiem i to badanie jak oceniasz?
Badanie dostarczyło informacji jakich zgodnie z opisem usługi miało dostarczyć, tj.: nieprawidłowe zarodki pod względem nadmiarowych/ brakujących chromosomów. Inna kwestią jest to, że jeżeli oczekujesz, że każdy przebadany zarodek zakończy się ciążą to jest to założenie błędne. Na forum są przypadki gdzie transfer przebadanego zarodka zakończył się implantacją i późniejszym poronieniem/ zakończył się ciążą/ nie dał implantacji. Wszystko zależy od n-innych czynników, np.: potencjalne problemy w immunologii, itp.

Badanie dostarczyło informacji jakich zgodnie z opisem usługi miało dostarczyć, tj.: nieprawidłowe zarodki pod względem nadmiarowych/ brakujących chromosomów. Inna kwestią jest to, że jeżeli oczekujesz, że każdy przebadany zarodek zakończy się ciążą to jest to założenie błędne. Na forum są przypadki gdzie transfer przebadanego zarodka zakończył się implantacją i późniejszym poronieniem/ zakończył się ciążą/ nie dał implantacji. Wszystko zależy od n-innych czynników, np.: potencjalne problemy w immunologii, itp.
Rozumiem. Po prostu wydaje mi się że są jakieś dwa rodzaje tych badań ale już się w tym temacie zgubiłam. Jak wrócę do domu to muszę poważnie o tym poczytać.
No niestety wiem o co chodzi i wiem że nic nie da 100% pewności. Ale takie przebadanie pewnie też podnosi szanse. A komuś odrzucili jakieś zarodki po takich badaniach?

reklama
Rozumiem. Po prostu wydaje mi się że są jakieś dwa rodzaje tych badań ale już się w tym temacie zgubiłam. Jak wrócę do domu to muszę poważnie o tym poczytać.
No niestety wiem o co chodzi i wiem że nic nie da 100% pewności. Ale takie przebadanie pewnie też podnosi szanse. A komuś odrzucili jakieś zarodki po takich badaniach?
tak, ja na 10 badanych mialam 6 nieprawidlowych

Do góry