Kolega mojego męża zażartował i to w dodatku przy mnie że jak tak się już długo staramy i nic nam z tego nie wychodzi to on może nam "pomóc"To o mezu tez slyszalam zdarzalo sie tez: to nie wiecie jak to sie robi?
reklama
Narazie się takimi rzeczami nie przejmuj. Odpoczywaj, zrób betę 7 dpt. Czekamy na pozytywne zakończenieDziękuję Ci za te słowa.
Nie chcę pisać jaki opis morfologiczny, bo boję się, że mi napiszecie, że takiego słabego nie było po co podawać. Wiedziałam, że będzie mnie to wszystko kosztować dużo stresu. Ale jest go jeszcze więcej niż bym przypuszczała.
Jeśli kiedykolwiek zdecyduję się jeszcze na in vitro to będę poszukiwać kliniki z lepszą komunikacją. A są w ogóle takie?
Nie wiem czy się odważę na tą betę 7 dpt
Tak jeszcze sobie myślę, czy ja powinnam mieć jakąś wizytę umówioną w klinice? Jakby się udało to wiadomo, a jakby nie..?
motylek24
Fanka BB :)
Spokojnie, czasem kliniki ten inkubator mają w cenie. Nacinanie otoczki, czy podłoże to wszystko zabiegi które mają zwiększyć powodzenie ale wcale nie ma twardych dowodów że to rzeczywiście pomaga. Film z rozwoju zarodka jest przydatny jeśli masz do wyboru kilka zarodków o podobnej morfologii, wtedy na podstawie filmu wybierasz zarodek który był idealny na każdym etapie rozwoju. Każda z nas ma inny problem, inne potrzeby. Lekarz jest od tego aby informować po co i dlaczego wykonują daną procedure. Mój lekarz np. przygotował mnie do transferu na odległość, sama o to prosiłam i jestem bardzo wdzięczna za taką możliwość.Widzisz, ja mam zaplanowaną już 4 stymulację, przeszłam 3 kliniki w różnych krajach a nikt nigdy nawet o tym nie wspomniał. Trochę mnie to wkurza, bo chętnie zapłaciłabym za każdą procedurę, która mogłaby w jakiś sposób zwiększyć szanse. Ciągle o wszystko muszę dopytywać, gdybym nie czytała forum to o większości rzeczy w ogóle bym się nigdy nie dowiedziała. Ehhh tracę siły do tej walki
Mam zdjęcie blastki wydrukowane, mam potwierdzenie płci, mam też wydruk USG po transferze, mój mąż też mógł filmować sam transferA w ogóle pokazywali Wam w klinikach zdjęcie waszej blastki czy blastkę na USG czy cokolwiek? Bo u mnie nic a nic. I to mnie też jakoś rozczarowało.
Dziewczyny,
Jak ja powinnam się czuć po transferze, bo czuję się coś za dobrze 4dpt. Ok pół godziny po transferze dostałam skurczy - określiłabym je jako średnie, trwały z 20 minut. Moja pielęgniarka powiedziała mi, że to całkowicie naturalna reakcja organizmu. Od tamtej pory może wyczuwam jakiś delikatny skurcz raz na kilka godzin i to by było na tyle. Łapię się na tym że zapominam, że mam tam kropka. Niepokojące.
Jak ja powinnam się czuć po transferze, bo czuję się coś za dobrze 4dpt. Ok pół godziny po transferze dostałam skurczy - określiłabym je jako średnie, trwały z 20 minut. Moja pielęgniarka powiedziała mi, że to całkowicie naturalna reakcja organizmu. Od tamtej pory może wyczuwam jakiś delikatny skurcz raz na kilka godzin i to by było na tyle. Łapię się na tym że zapominam, że mam tam kropka. Niepokojące.
motylek24
Powiedziałabym normalne. Objawów ciąży na tym etapie raczej się nie doszukujemy.Dziewczyny,
Fajnie, że niektóre kliniki dbają o to i tak powinno być w każdejMam zdjęcie blastki wydrukowane, mam potwierdzenie płci, mam też wydruk USG po transferze, mój mąż też mógł filmować sam transfer
nieagatka
Ja do wydania paszportu miesiac temu.Robiła któraś z was poświadczenie notarialne podpisu pod dokumentem? W poniedziałek zadzwonię do mojej zaufanej notariuszki może jednak mąż nie będzie musiał jechać do kliniki.
Ale moje doświadczenie chyba Ci sie nie przyda [emoji16]
reklama
motylek24
Pewnie robiłaś u siebie , ciekawe ile takie coś kosztuje w PL. Przyznam, słabo mi na rodzinny wypad 450 km w jedną stronę. Zdecydowanie wolę opcje samodzielnej wyprawy.Ja do wydania paszportu miesiac temu.
Ale moje doświadczenie chyba Ci sie nie przyda [emoji16]
Podziel się: