reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Szyjka poszła bez objawów, niestety źle to wróży w kolejnej ciąży. Z racji in vitro rozważ założenie taśmy, ona nie przeszkadza przy stymulacjach ani przy podawaniu zarodków. Szwy i krążki bywają zawodne, częsc lekarzy odchodzi od ich zakładania. Najlepiej udaj się do któregoś z lekarzy zakładających taśmy, porozmawiaj jak oni to widzą. Poród z taśmą na bank jest przez CC, myślę że to nie jest problem.
Szyjki najczęściej idą bezobjawowo przy nie wydolności i to jest największe ryzyko bo nawet usg co 2 tygodnie może nie wyłapac momentu nagłego skrócenia. Nie zgadzam się ze stwierdzeniem że szwy są nieskuteczne, są i to bardzo ale głównie założone profilaktycznie, ratunkowe to do 60%. Może w Polsce od tego odchodzą bo boją się komplikacji około zabiegowych które jednak są rzadkością ale są. W UK to jest bardzo sprawdzona metoda i bardzo skuteczna, tu krążków za to nie stosuje, one dają gorsze rokowania

reklama
Dziewczyny pomóżcie...

Dzień po punkcji czyli od soboty mam brać Progesteron Besins 100mg 3x1tabl przez 10dni. Kiedy mogę spodziewać się okresu? Jak to u Was było? Ile dni po ostatniej dawce go mogę dostać?

Ważę 60kg
3 przed transferem zrobiłam zastrzyk z całej fiolki. Potem dopiero w 3dpt 2/3 fiolki i potem już tak co 3dni
Ale ty tu nie bierz ze mnie przykładu bo ch.uj wie co to będzie 🤦
Powiedz mu że się ze stresu trochę spasłaś i niech da większą dawkę
3 dni przed transferem dalas zastrzyk?
Ja go pytalam ale nie dak zgody to raczej teraz tez mi nie da:/

@fredka84 tak a propo mąż pytał mnie co mi się z piersią stało że taka czerwona a ja na to że kochanie trzymałam dzisiaj cycki za fredzioszka bo kciuki to za mało a on mi że zdecydowanie te leki i zastrzyki mi głowę zryły [emoji1787][emoji2356][emoji2356][emoji2356]
Ja cały telefon mam ubabrany w truskawkach, bo szypulkowowalam na dżemy.. a co chwilę musiałam odświeżać i patrzeć czy są Fredzi wyniki [emoji7]

@fredka84 !!!
zobacz co znalazłam w mojej szklanej kuli !!! 🔮🤩😂

Załączniki

• D81A3116-A9BA-4DFB-AFA6-B9F765A7C4FC.jpeg
    D81A3116-A9BA-4DFB-AFA6-B9F765A7C4FC.jpeg
    143,9 KB · Wyświetleń: 146
reklama
Do góry