reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jak ja się ciesze🙂🙂Oby ladnie przyrastała. Cały dzień trzymałam kciuki i myślałam o Tobie. A Ty wcześniej po transferach miałaś już bety pozytywne ? Kurde tyle obcych bab trzymało kciuki za Ciebie, widzisz jaka jesteś fajna🤣
Edit. Doczytałam, że mialas
Jakie obce baby?? Przecież jesteśmy rodziną babyboom 😉
Tak Fredzioszku, przy takim wsparciu musi być dobrze 💪

@fredka84 tak a propo mąż pytał mnie co mi się z piersią stało że taka czerwona a ja na to że kochanie trzymałam dzisiaj cycki za fredzioszka bo kciuki to za mało a on mi że zdecydowanie te leki i zastrzyki mi głowę zryły 🤣🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Kuzwa kochana wygrałaś 🤣🤣🤣🤣 leje 🤣🤣🤣🤣 normalnie muszę wyłączyć to forum... Mąż wraca i pomyśli że postradalam zmysły... Siedzę i się śmieje... Jak przesolę mu jedzenie zwalę na was 🤪🙈 @fredka84 widzisz jakie poświęcęnie, ono nie może iść na marne. Głowa do góry i tylko myśli pozytywne 😘😘😘❤️

Dokładnie tak było nawet ja się porównywałam ciagle z czarna a i tak miałam niższe bety niż ona ! No i nawet jeszcze pisałam na priv z dziewczyna która miała niższa bete ode mnie No poprostu skrajnie niska nie mieściła się nawet w minimalnej granicy z tej naszej sławnej tabletki. Ale ona była bardzo spokojna bo już miała dziecko z poprzedniej ciazy a beta wówczas była jeszcze niższa 😂 serio beta to tylko mały wyznacznik rozwoju wydarzeń ❤️❤️❤️
Oj tak, takich historii bylo naprawdę sporo kwitnę tu od 2012.. Moje bety oprócz tej ostaniej tez nigdy doopy nie urywały a jednak jedna z nich niziutka zaskoczyła się zdrową ciąża. Rok temu mialam bete w kosmos a mimo to poronilam.. Takze dokladnie tak jak piszesz beta to początek tylko.. Jedynie ostatnio bete miałam od początku poza górnymi widłami tej tabelki ale przyrost równe 100% tylko ze ostatnio 'nazarlam' się już wszystkich możliwych dopalaczy około transferowych także to chyba miało wpływ.
Tak jak piszesz ja w obecnej ciąży nie kazalam się mężowi wogole cieszyć a podchodzic na chłodno to wyników Nifty w 11tc, potem chwilą oddechu i radości i znów jeb szpital i tez już na najgorsze się przygotowywaliśmy.. Dzis skończyłam 28tc i dopiero teraz zdaję sobie sprawę że w razie W dziecko ma realne szanse przeżyć w przypadku przedwczesnego porodu I to był mój i wg moich lekarzy w główny krok milowy do osiągnięcia...

No właśnie ja wiem tylko tyle co mi powiedzieli w szpitalu- niby nie ma absolutnie wpływu na invitro bo w niczym nie przeszkadza. Jednak to nie są specjaliści od in vitro wiec dowiem się w klinice. Tak, ciąża mnoga w ogóle u mnie odpada i to już wiem na 100% bo mi pani dr przez tel powiedziała.
Tez wspominała o szwie założonym w 12-13 tyg. 90% skuteczności to jest coś. A powiedz mi czy wtedy można normalnie funkcjonowac czy tylko leżeć ?
Szyjka poszła bez objawów, niestety źle to wróży w kolejnej ciąży. Z racji in vitro rozważ założenie taśmy, ona nie przeszkadza przy stymulacjach ani przy podawaniu zarodków. Szwy i krążki bywają zawodne, częsc lekarzy odchodzi od ich zakładania. Najlepiej udaj się do któregoś z lekarzy zakładających taśmy, porozmawiaj jak oni to widzą. Poród z taśmą na bank jest przez CC, myślę że to nie jest problem.

Szyjka poszła bez objawów, niestety źle to wróży w kolejnej ciąży. Z racji in vitro rozważ założenie taśmy, ona nie przeszkadza przy stymulacjach ani przy podawaniu zarodków. Szwy i krążki bywają zawodne, częsc lekarzy odchodzi od ich zakładania. Najlepiej udaj się do któregoś z lekarzy zakładających taśmy, porozmawiaj jak oni to widzą. Poród z taśmą na bank jest przez CC, myślę że to nie jest problem.
No właśnie dlatego muszę się skonsultować najpierw z klinika a potem właśnie z jakimś lekarzem który zajmuje się tego typu operacjami.

reklama
Jeśli chodzi o szyjkę to napewno jest szansa bo po pierwsze założenie szwu profilaktycznie jest skuteczne a po drugie jeśli nie będziesz w ciąży bliźniaczej to już lepsze rokowania dla szyjki. Mnie na początku ładowano po 2 zarodki do transferow. Jak ciaza zaskoczyła i okazało się że mam niewydolność szyjki to późniejsze transfery były już tylko pojedyncze.. Znałam dziewczynę z tego forum z mojego miasta której ciaza bliźniacza zakończyła się tak jak Twoja jakoś około 20tc z tego co pamiętam. Była w naszym wieku wtedy. Jak się otrzasnela podeszła do nowej procedury i wziela jeden zarodek.. Ciaza donoszona bez szwu do końca
No właśnie podobno ta niewydolność pojawia się dokładnie w połowie ciąży, tak mi powiedzieli w szpitalu, mówili, ze to po prostu klasyczny książkowy objaw. U mnie tez zawsze były 2. Teraz jeśli w ogóle się powiedzie to oczywiście tylko i wyłącznie jeden.

Do góry