reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Co do estrofemu to ja miałam pewnie do około 8-10 tc 🤔 każdy lwoatzinaczej 😁

Mam 28 lat, 2 lata starań, 2 procedury, 4 transfery, 1 córcia 😍
Tak się zapierałam, że nie będę robić kolejnej stymulacji i co ? Jak tylko dostanę okres to zaczynam 😂🤦🏼‍♀️

Nie lubię tego tekstu- spokojnie, jest Pani młoda .. 😑 staraliśmy się niby 2 lata ale dziecko chciałam mieć po 20 roku życia 🤩

@Evela.6 kochana jutro mam wizytę i dostanę w końcu szpryce 😁 (jak się można z tego cieszyć 🤣)
Mąż miał konsultacje z lekarzem chorób zakaźnych i po dodatkowych badaniach, które zrobił wyszło, że to stare przechorowanie ✊🏻 Także działamy 🥂

reklama
Hej Kobietki. Część z Was powinna mnie pamiętać. 06.11.2020 r urodziłam Igorka - nasz cud najwspanialszy ❤️❤️ ja mam jeden jajowód niedrożny, drugi poskręcany, endo rosło max do 7 mm (8mm to minimum potrzebne do zapłodnienia) , a jaja bez wspomagaczy do max 14 ( a powinny mieć 17.mm żeby w ogóle pęknąć). Mąż bardzo średnie nasienie (rzucił fajki 1,5 roku temu żeby je poprawić czyli 3 miesiące przed udanym transferem - i jesteśmy w gronie tych ogromnych szczęśliwców którym się udał pierwszy transfer). Piszę, żeby napisać Wam o prawdziwym CUDZIE. Dla pokrzepienia serc, dla nadziei i wiary, że wszystko jest możliwe. Więc cóż, mąż wrócił z tygodniowej delegacji, mi się wina zachciało i tak oto rośnie we mnie ogromny CUD ❤️❤️ JESTEM W CIĄŻY!! NATURALNEJ!! Z NIEDROŻNEGO JAJOWODU!! Dziś mam 9t6d ❤️ serduszko było 7+2 ❤️❤️

Gratuluję wszystkim, którym się udało, kibicuje tym znanym i tym "świeżym" którzy ciągle walczą ✊✊💪💪💪

Warto marzyć, bo życie zaskakuje w najmniej oczekiwanym momencie ❤️❤️
no niech się zastanowię czy ja CIĘ pamiętam😋😋😋Cudzie TY mój 😍😍🥰🥰😘😘

Dziewczyny mialam rozmowe z dr Lewandowskim. Przerazil sie na ilosc luteiny jaka biore. Kazal zmniejszyc podjezykowa o 2 tabl, odstawiac estrofem, duphaston powiedzial, ze jest do bani i mam nie brac. Zastrzyki niestety zostaja i cyclogest 3 x dz jesli dobrze sie czuje. Pytalam ze moge przy becie 1000 zrobic usg u siebie na miejscu zeby sprawdzic obecnosc pecherzyka. Kategorycznie zabronil. Powiedzial: „To bardzo wczesna ciaza, prosze tam nie gmerac, to sa ultradzwieki, zrobic beta hcg w pon wt i dac znac i moze kolo piatku bedziemy sie umawiac”. No coz. Ufam mu. Odpuszcze sprawdzanie pecherzyka jesli to mialoby zaszkodzi. Musze uzbroic sie w cierpliwosc🙈 no i oczywiscie sie spieszyl, bo mial opoznienia w wizytach i zapomnialam zapytac o seks🙈 kiedy mozna, ale na razie odpuszcze.Mnie i tak sie nie chce, a moj musi wytrzymac😉
Pierwsze słyszę ze lekarz odradza usg . Warto sprawdzic czasem czy pęcherzyk mieści się tam gdzie powinien . Oczywiście zgodzę się ze nie za czesto badania usg robić ale w 5 tygodniu jak
najbardziej - przynajmniej żeby wykluczyć pozamaciczna . Sprawdzic Czy macica czysta , bez krwiaków czy jakiś innych niespodzianek . Jak wygladaja jajniki endometrium itd . 🙃

A ja czekając na transfer poczulam się hmm dziwnie.... same po 40 tam czekały ze mną, jak weszłam z moim a on to wygląda jeszcze mlodziej ode mnie chociaż ma 30 :D to jakaś babka do mnie: Ty tez na transfer?! ja mowie tak a ona na swojego meża takie oczy dziwne zrobila a on do nas: no nie wiedza co ich czeka ha ha ha. Ja sie popatrzyłam na mojego męża i mowie ale komentarz ***** :D i patrzyly na mnie jak na głupią tam, wszystkie trzy...
Ja byłam w takim stresie, że nawet nie patrzyłam na innych ludzi [emoji14] W sumie... za drugim razem też nie patrzyłam. Ja się kurczowo tej butelki trzymałam i piłam, piłam aż później w myślach poganiałam lekarzy [emoji23]

A ja czekając na transfer poczulam się hmm dziwnie.... same po 40 tam czekały ze mną, jak weszłam z moim a on to wygląda jeszcze mlodziej ode mnie chociaż ma 30 :D to jakaś babka do mnie: Ty tez na transfer?! ja mowie tak a ona na swojego meża takie oczy dziwne zrobila a on do nas: no nie wiedza co ich czeka ha ha ha. Ja sie popatrzyłam na mojego męża i mowie ale komentarz ***** :D i patrzyly na mnie jak na głupią tam, wszystkie trzy...
Ahahah nie przyszłaś sobie tak poleżeć i popatrzeć 🤣🤣🤣🤣

reklama
Do góry