reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny mialam rozmowe z dr Lewandowskim. Przerazil sie na ilosc luteiny jaka biore. Kazal zmniejszyc podjezykowa o 2 tabl, odstawiac estrofem, duphaston powiedzial, ze jest do bani i mam nie brac. Zastrzyki niestety zostaja i cyclogest 3 x dz jesli dobrze sie czuje. Pytalam ze moge przy becie 1000 zrobic usg u siebie na miejscu zeby sprawdzic obecnosc pecherzyka. Kategorycznie zabronil. Powiedzial: „To bardzo wczesna ciaza, prosze tam nie gmerac, to sa ultradzwieki, zrobic beta hcg w pon wt i dac znac i moze kolo piatku bedziemy sie umawiac”. No coz. Ufam mu. Odpuszcze sprawdzanie pecherzyka jesli to mialoby zaszkodzi. Musze uzbroic sie w cierpliwosc🙈 no i oczywiscie sie spieszyl, bo mial opoznienia w wizytach i zapomnialam zapytac o seks🙈 kiedy mozna, ale na razie odpuszcze.Mnie i tak sie nie chce, a moj musi wytrzymac😉

reklama
Hej:) jestem tu nowa i mam pare pytań związanych z in vitro. W piątek mam wstawić się na pierwsza wizytę w gamecie Rzgów. Nie wiem na co mam się przygotować. Jak to wyglada naprawdę? Po którym podejściu najczęściej można spodziewać się dzidziusia? Jakie będę miała robione badania i czy to boli? Proszę o pomoc ponieważ chodzę cała w nerwach. Dziękuje
Hej a do kogo w Gamecie? Ja sie tam leczylam ;) dwie procedury i po 3 latach mam Natalke - ale u mnie to dlugo trwalo. Napewno beda ci kazali robic HSG - czyli badanie droznosci jajowodow.

Hej a do kogo w Gamecie? Ja sie tam leczylam ;) dwie procedury i po 3 latach mam Natalke - ale u mnie to dlugo trwalo. Napewno beda ci kazali robic HSG - czyli badanie droznosci jajowodow.
Jestem już po drożności jajowodów z czego jeden tylko ma bardzo mały przepływ a lewy nie ma wcale nie powiem nazwiska ponieważ nie chce przekręcić ale prof. Jacek R... nie mogę się doczytać

Dziewczyny mialam rozmowe z dr Lewandowskim. Przerazil sie na ilosc luteiny jaka biore. Kazal zmniejszyc podjezykowa o 2 tabl, odstawiac estrofem, duphaston powiedzial, ze jest do bani i mam nie brac. Zastrzyki niestety zostaja i cyclogest 3 x dz jesli dobrze sie czuje. Pytalam ze moge przy becie 1000 zrobic usg u siebie na miejscu zeby sprawdzic obecnosc pecherzyka. Kategorycznie zabronil. Powiedzial: „To bardzo wczesna ciaza, prosze tam nie gmerac, to sa ultradzwieki, zrobic beta hcg w pon wt i dac znac i moze kolo piatku bedziemy sie umawiac”. No coz. Ufam mu. Odpuszcze sprawdzanie pecherzyka jesli to mialoby zaszkodzi. Musze uzbroic sie w cierpliwosc🙈 no i oczywiscie sie spieszyl, bo mial opoznienia w wizytach i zapomnialam zapytac o seks🙈 kiedy mozna, ale na razie odpuszcze.Mnie i tak sie nie chce, a moj musi wytrzymac😉
A ile bierzesz tej luteiny?
Mi za każdym razem lekarze mówią, ze usg nie szkodzi w żaden sposób nawet jakbym chciała chodzić codziennie…bo najchętniej tak bym chodziła ;) oczyścicie trochę przystopowałam ale bylam 6 razy póki co a jestem w 9 tygodniu…każdy lekarz to mi mówił- byłam u 3 różnych.
A jeśli chodzi o współżycie to tez mi pozwalali, nie mam przeciwwskazań. Ale do wizyty pęcherzykowej bym poczekała :)

Kurde a liczylam, że sie czegoś dowiesz o tym bzykaniu haha :D bo mi tak mega brakuje bliskosci z mezem, o dziwo on nie naciska tylko ja sie hamuje bo nie chciałabym przez chwile uniesienia stracic coś na co tak dlugo czekalam...

reklama
To nie wiedziec ;) za naszych czasow estrofem obowiazkowo i to 3 tabletki dziennie ;)
Wiem dlatego po pozytywnej becie zadzwoniłam z płaczem do lekarza że jak to dlaczego mam go odstawić a ten zaczol się śmiać ze on pomaga tylko w zagnieżdżeniu po transferze i jest zakazany w ciąży i stopniowo mam schodzić... Ja mialam wtedy 3x1 ale gdziewczyny mnie postraszyły ze mały mam i sama sobie dołożyłam 2 tabletki... Więc ja teoretycznie brałam jeszcze przez 10 dni po pozytywnej becie... Chodź tak naprawdę brałam go ciut dłużej bo bardzoooo się bałam odstawić całkowicie

Do góry