reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Evela, dziewczyny prosze napiszcie co o tym myslicue, bo moj przypadek jest jakis dziwny:
Beta słabo rosnie, ale ani sladu plamienia czy poronienia..wrecz przeciwnie mam wszystkie objawy ciąży..
9dpt- 14
13dpt- 39,90
15dpt- 57,5
17dpt- 117,87
21dpt- 258,60
23dpt- 352,30
27dpt-497,50 (6tc i 2 dzien) i na usg pecherzyk ciazowy 4,8mm czyli prawie pół cm. Mam nastepne usg za tydzien 21.06 i to bedzie 7tc i 2 dzien czyli 34 dpt.
Zarodki 2-3 dniowe, kriotransfer.
Wedlug bety chyba niemozliwe zeby cos z trgo bylo, ale jefnak dzis przy becie 497,5 byl pecherzyk ciazowy..Co o tym myslicie?? Czy przy takich niskich wartosciach bety mozliwe jest zebym za tydzien zobaczyla zarodek z bijacym serduszkiem???
Niska ta beta żeby był pęcherzyk [emoji848]
Ja miałam podobny przypadek po 5dniowym zarodku. Wartości bety niskie, przyrosty niby w normie ale blizej tej dolnej granicy. Pęcherzyk zobaczyłam przy becie ok 1000 , dosyć późno pokazał sie zarodek ale akcji serca już nie doczekalismy.
Ciąża się nie rozwijala mimo, że beta rosla i byly objawy. Po odstawieniu leków poroniłam naturalnie.
Nie oznacza to oczywiście, że u Ciebie finał musi być tski sam.

Dziewczyny czy mogłybyscie mi napisac w ktorym dniu po transferze 2-3 dniowego zarodka powinien byc widoczny na usg pecherzyk ciązowy i jak duzy powinien byc?
Moja beta ma niskie wartosci, dzis beta tylko 497 i na usg przy tej wartosci juz widoczny pecherzyk 4,8 mm. Dzis mam 6tc i 2 dzien. Czy to mozliwe seby przy
Po co porównujesz..?! Żeby się stresować bardziej. Idziesz innym „trybem” a porównywanie to tylko niepotrzebny stress, bo beta nie jest standardowa.
Zastanawia mnie ten pęcherzyk przy tak niskiej becie, ale może wysokość bety nie idzie w parze z tygodniem ciąży. W sensie nie musi być ok 1000 beta gdy jest późniejszy tydzień... kto wie... gdyby ta ciąża była młodsza o pare dni to ta beta nie byłaby taka zastanawiająca, ale jest jak jest i będzie co ma być. Statystyka nie jest po twojej stronie ale kto wie czy nie będziesz wyjątkiem od reguły. Teoretycznie w tym tygodniu jest i pęcherzyk i zarodek chyba z echem serduszka. No, ale tydzień wcześniej jest tylko pusty pęcherzyk. Czyli u Ciebie za tydzień powinien być już zarodek. Przestań mierzyć te betę i się zadręczać nagle nie wskoczy już na poprawne tory. Na usg coś widać to tego die trzymaj to bardziej wiarygodne, niż beta.

reklama
Strasznie mi przykro z Twojego powodu... :( kochana moze sa jeszcze szansę z innymi zarodkami na powodzenie? Nie załamuj się
Dziś jeszcze wyleje morze łez... Jutro zapomnę... Juz zdecydowałam ze ostatni zarodek zostaje nie wykorzystany. Od jutra inwestuje jedynie w siebie. Piątej porażki nie jestem w stanie wziąść na barki dlatego mozee on komuś przyniesie szczęście.

Do góry