reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny,
U mnie już chyba trochę lepiej. Jutro nas czeka ciężki dzień jeszcze bo musimy iść do USC zarejestrować dziewczynki. Bez tego nie ma możliwości skorzystania z urlopu macierzyńskiego. Jakos się trzymamy. Właśnie oglądamy mecz i pijemy piwko ( pani dr pozwoliła bo mam doxycyline i nie zaszkodzi). W ciągu dnia jeszcze sobie popłakuje ale powoli wracamy do normalności.
Dziękuje Wam wszystkim za wsparcie. To bardzo ważne dla mnie.
Trzymaj się, musisz jakoś to znieść i przepracować.

reklama
@Evela.6
Kiedy Ty zaczynasz przygotowania ? Robisz jeszcze jakieś badania ?
Badań już, żadnych nie robię. Mam nadzieję, że już żadnych nie będę musiała robić bo listę zrobionych mam mega dluga[emoji6]
Przygotowania od nowego cyklu zaczynam (początek lipca). Już się doczekać nie mogę bo minęło sporo czasu od ostatniego podejścia.
A jak u Ciebie?

Dziewczyny,
U mnie już chyba trochę lepiej. Jutro nas czeka ciężki dzień jeszcze bo musimy iść do USC zarejestrować dziewczynki. Bez tego nie ma możliwości skorzystania z urlopu macierzyńskiego. Jakos się trzymamy. Właśnie oglądamy mecz i pijemy piwko ( pani dr pozwoliła bo mam doxycyline i nie zaszkodzi). W ciągu dnia jeszcze sobie popłakuje ale powoli wracamy do normalności.
Niedawno doczytalam co cie spotkalo. Jestes bardzo dzielna!!!

Laski jeszcze mam trzy pytania, 1) progesteron 81 przy becie 140 w 10dpt jest okej? 2) Pamiętam, że lekarz mowił, że leki mam kontynuowac do 1 trymestru i teraz mam pytanie jeszcze odnośnie Invicty jak to sie odbywa dalej? Bo wysłałam maila z wynikami i odpisała mi położna, że na środę proponuje mi telekonsultacje by skonsultowac wyniki z Panią Doktor ale jakąś z Gdyni bo mojego lekarza z Bydgoszczy nie ma bo ma urlop i napisala, że on może mnie skonsultować 22 czerwca tj wtorek dopiero. I teraz nie wiem co zrobić, czy korzystać z tej konsultacji u innej Doktor czy czekac na na mojego lekarza. Powuem szczerze, że wolałabym z moim miec tą konsultacje... leków mi starczy ale właśnie nie wiem czy dawki może nie będą zwiekszone czy cokolwiek. Jak to widzicie? Prosze o poradę... bo moja opiekunka - połozna nie umie odpowiedzieć na maila, jak zapytałam co dalej czy lekarz dalej będzie sie mną opiekował ten mój czy mam szukać lekarza innego... tylko czy jestem zainteresowana tą konsultacją czy nie?! :D Wkurzyla mnie totalnie :D @kate_p7 pomocy
A wiesz, z którą z Gdyni?
Jeśli z moją to polecam(dr Sowi.ska), jeśli z tą drugą - zdecydowanie polecam poczekać na swojego lekarza. (okropna kobieta)
Też zawsze wolałam mieć konsultacje ze swoja prowadząca bo zna mój przypadek itd a zawsze na urlopy trafiałam [emoji85] i raz nawet z Twoim z Bydgoszczy konsultacje miałam [emoji6]

Dziewczyny,
Ciężko po takiej stracie kochana ,ale widze że dajesz radę 🙏🙏
Bardzo miło się czyta że lepiej się czujesz
Dużo siły dla Was 💓

Jeśli z moją to polecam(dr Sowi.ska), jeśli z tą drugą - zdecydowanie polecam poczekać na swojego lekarza. (okropna kobieta)
Też zawsze wolałam mieć konsultacje ze swoja prowadząca bo zna mój przypadek itd a zawsze na urlopy trafiałam [emoji85] i raz nawet z Twoim z Bydgoszczy konsultacje miałam [emoji6]
Szczyptańs/a się nazywa... Nie ma dobrych opinii i właśnie nie wiem co zrobić... A ten prog jest okej i nie trzeba przy nim grzebać? Jak myślisz? Bo leków mi starczy to bym poczekala na mojego lekarza bo w sumie co mi ta babka pomoże...

I jak wrażenia z konsultacji u Augustyna?🤣 ja go uwielbiam haha

Laski jeszcze mam trzy pytania, 1) progesteron 81 przy becie 140 w 10dpt jest okej? 2) Pamiętam, że lekarz mowił, że leki mam kontynuowac do 1 trymestru i teraz mam pytanie jeszcze odnośnie Invicty jak to sie odbywa dalej? Bo wysłałam maila z wynikami i odpisała mi położna, że na środę proponuje mi telekonsultacje by skonsultowac wyniki z Panią Doktor ale jakąś z Gdyni bo mojego lekarza z Bydgoszczy nie ma bo ma urlop i napisala, że on może mnie skonsultować 22 czerwca tj wtorek dopiero. I teraz nie wiem co zrobić, czy korzystać z tej konsultacji u innej Doktor czy czekac na na mojego lekarza. Powuem szczerze, że wolałabym z moim miec tą konsultacje... leków mi starczy ale właśnie nie wiem czy dawki może nie będą zwiekszone czy cokolwiek. Jak to widzicie? Prosze o poradę... bo moja opiekunka - połozna nie umie odpowiedzieć na maila, jak zapytałam co dalej czy lekarz dalej będzie sie mną opiekował ten mój czy mam szukać lekarza innego... tylko czy jestem zainteresowana tą konsultacją czy nie?! :D Wkurzyla mnie totalnie :D @kate_p7 pomocy
Spokojnie to narazie pozytywna beta. Przenosisz się z kliniki gdy bije serduszko. Progesteron jest ładny duzo bierzesz, nie ma co zwiększać. Mierz betę zobacz kiedy będzie koło 1000 i umów się na usg a nie teleporade. Chyba, ze leków Ci zabraknie. I co tydzień usg do serduszka, albo za 2 tygodnie. A potem szukasz ginekologa poza kliniką bo oni nie chcą ciąż prowadzić. Mój lekarz zrobił wyjątek do 11tc.

Badań już, żadnych nie robię. Mam nadzieję, że już żadnych nie będę musiała robić bo listę zrobionych mam mega dluga
emoji6.png

Przygotowania od nowego cyklu zaczynam (początek lipca). Już się doczekać nie mogę bo minęło sporo czasu od ostatniego podejścia.
A jak u Ciebie?
Super że juz będzie Twój czas 🌈 🥰
Ja jeszcze czekam teraz zaczynam dopiero badania biorę suple i jakoś dzień po dniu mija do mojej daty 🤣
Bardzo się boje ...
Obserwuje Was i kibicuje z całych sił ✊✊✊🤰aby KAŻDA była szczęśliwa 🥰

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry