reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Pęcherzyk powinien byc widoczny przy becie ok 1000 z tego co się orientuję. Jeśli idzie w dobrym kierunku to za tydz powinnaś coś więcej zobaczyć
Evela, dziewczyny prosze napiszcie co o tym myslicue, bo moj przypadek jest jakis dziwny:
Beta słabo rosnie, ale ani sladu plamienia czy poronienia..wrecz przeciwnie mam wszystkie objawy ciąży..
9dpt- 14
13dpt- 39,90
15dpt- 57,5
17dpt- 117,87
21dpt- 258,60
23dpt- 352,30
27dpt-497,50 (6tc i 2 dzien) i na usg pecherzyk ciazowy 4,8mm czyli prawie pół cm. Mam nastepne usg za tydzien 21.06 i to bedzie 7tc i 2 dzien czyli 34 dpt.
Zarodki 2-3 dniowe, kriotransfer.
Wedlug bety chyba niemozliwe zeby cos z trgo bylo, ale jefnak dzis przy becie 497,5 byl pecherzyk ciazowy..Co o tym myslicie?? Czy przy takich niskich wartosciach bety mozliwe jest zebym za tydzien zobaczyla zarodek z bijacym serduszkiem???

reklama
Dziękuję Ci za doradzenie, została blastocysta z 6 doby 4bb,w sumie to mam dwie, z tym że ta jest sensowna bo ona stała się blastocystą w 5 dobie tylko była wczesną, mam jeszcze drugą, której nie biorę pod uwagę, to 4 BC, embriolog mówiła, że ona od początku słabo rokowała i nie sądzili, że stanie się blastocystą, a w 5 dobie była jeszcze morulą, z tego co pamiętam, to niezbyt dobry był jej podział komórkowy .. czytając różne historie, rzadko się zdarza ciąża z tekiej słabizny 😏
83 to Twój rocznik? jeśli tak to tak jak mój. jeśli rozwazasz pgs to j bym podeszła do kolejnej stymulacji. wtedy jajka są z wieku teraz A nie za rok. Pamiętaj że nieudany transfer to najlzejsza z opcji. może być tak że ciąża ruszy ale sie nie utrzyma i nie zakończy dzieckiem, jesli bedzue lyzeczkowanie to leca kolejne miesiące. Wtedy i tak masz przed sobą kojena stymulacje, albo jeśli będziesz chciała rodzeństwo- też kolejna stymulacja w dużo późniejszym wieku. Fakt teraz wydadzą na transfer tylko i uda się bądź nie. pgs to droga impreza, kolejna stymulacja to też niewiadoma i kolejne koszty. Absolutnie nie namawiam tylko chce Ci pokazać różne opcje do przemyślenia. Wiadomo że liczy się cel A dojść do niego można wieloma drogami choć mając kase to czemu nie pomóc statystyce :)

Evela, dziewczyny prosze napiszcie co o tym myslicue, bo moj przypadek jest jakis dziwny:
Beta słabo rosnie, ale ani sladu plamienia czy poronienia..wrecz przeciwnie mam wszystkie objawy ciąży..
9dpt- 14
13dpt- 39,90
15dpt- 57,5
17dpt- 117,87
21dpt- 258,60
23dpt- 352,30
27dpt-497,50 (6tc i 2 dzien) i na usg pecherzyk ciazowy 4,8mm czyli prawie pół cm. Mam nastepne usg za tydzien 21.06 i to bedzie 7tc i 2 dzien czyli 34 dpt.
Zarodki 2-3 dniowe, kriotransfer.
Wedlug bety chyba niemozliwe zeby cos z trgo bylo, ale jefnak dzis przy becie 497,5 byl pecherzyk ciazowy..Co o tym myslicie?? Czy przy takich niskich wartosciach bety mozliwe jest zebym za tydzien zobaczyla zarodek z bijacym serduszkiem???
przy becie 10 000 bijace serduszko. A pecherzyk faktycznie szybko. Czy bylo widoczne cialko zołte?

przy becie 10 000 bijace serduszko. A pecherzyk faktycznie szybko. Czy bylo widoczne cialko zołte?
Nie, tylko pecherzyk ciazowy 4,8 mm. Wiem, ze ciałko zółte musi sie pojawic do wielkosci pecherzyka max 25 mm, moj ma niecale 5mm wiec jeszcze nie musialo byc cialka zoltego..tylko ta beta mnie załamuje i dziwi, bo nie pasuje do obrazu usg..

reklama
Nie, tylko pecherzyk ciazowy 4,8 mm. Wiem, ze ciałko zółte musi sie pojawic do wielkosci pecherzyka max 25 mm, moj ma niecale 5mm wiec jeszcze nie musialo byc cialka zoltego..tylko ta beta mnie załamuje i dziwi, bo nie pasuje do obrazu usg..
No slabo wyglada ;( A co twoj lekarz na to? Tu moze byc puste jajo - ja to przechodzilam dwa razy.

Do góry