reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kochane dziewczyny.Ja juz rozpakowana.Nasz najwiekszy cud i szczescie jest juz ze mna[emoji173]Jest idealna w kazdym calu.Dzieqczyny walczcie bo warto i warto wierzyc.
Porod ekspres-2 godz.silami natury bez znieczulenia.
Michalinka 3180g i 52cm

Witaj na świecie Okruszku [emoji3059][emoji7]

Zgadzam się z Tobą. Dla takiego Cudu warto

reklama
Dziękuję serdecznie za odpowiedź. [emoji847]
No właśnie przyczyna jakby nie do końca znana. Tzn ja od pół roku nie miałam owulacji w ogóle. Ostatnie dwa cykle stymulowane clo, rosły ładnie, ale nie pękały... Nawet po Ovitrelle mi nie pękł pęcherzyk.
Dodatkowo narzeczony miał badanie nasienia, wszystkie parametry ma meeega dobre dużo dużo ponad normę poza morfologią. Tam 1 procent. Mój ginekolog powiedział, że więcej dla mnie zrobić nie może i że powinnam iść do kliniki leczenia niepłodności. Jego zdaniem właśnie iui mogłoby nam pomóc. Ale skoro ja mam problem z owulacja, to boje się, że iui niewiele da - bo jak mi pęcherzyk nie pęknie to i tak nic z tego... [emoji848] Ale może tam ten problem rozwiążą, może coś innego do stymulacji albo nie wiem. Właśnie boje się, że iui to może być u nas kasa w błoto, dopóki nie ogarniemy, co jest nie tak z moimi cyklami.
Dodam, że my ogólnie mamy już córkę, więc na pewno nie jest to całkowita bezpłodność u żadnego z nas, a przynajmniej nie od początku. Udało nam się wtedy zajść w ciążę w pierwszym cyklu starań. Zero problemów z jej utrzymaniem. A i amh mam super, nie pamiętam dokładnie, ale ponad 4, a mam 30 lat.
Jestem teraz trochę rozbita i przybita. :(
Niektóre kobiety lepiej reagują na pregnyl i po nim pękają pęcherzyki. Jest jeszcze chyba coś takiego jak dual trigger, wtedy podają 2 leki.
A co do iui to partery nasienia powinny być lekko obniżone, 1% morfo to jednak bardzo słabo.
Spróbuj z innymi lekami na pęknięcie a partner niech bierze suple na morfo.

Ciekawe, bo u mnie dzisiaj 25 progesteron podobno był dobry...
Spokojnie z tym progesteronem. Ja w dniu wizyty pęcherzykowej miałam 21 i dr powiedział ze do 20 to jest ładny wynik jak jest poniżej to dokłada leki wiec mi nawet nie zwiększył dawki (sama to zrobiłam 😂). Nigdy we krwi nie wychodzi rzeczywista wartość bo progesteron również jest wytwarzany skokowo w ciągu doby

@Caro♤♤♤♤ no miałam dzisiaj dostać receptę na szpryce .. ale mój mąż ma aktywną cytomegalie 😑😑😑
I teraz nie wiadomo kurna co robić. W pon robimy dodatkowe badania, jak wyjdą Ok to podchodzimy do procedury. Jak nie to idzie do lekarza chorób zakaźnych i pewnie będziemy musieli poczekać mówiąc 😑

Gratuluje dzisiejszych rozpakowań 😍😍
I bet !! 🤩
No zawsze coś, ale wiadomo lepiej przeleczyć i na spokojnie podjeść.
W Polsce siedzicie ?

Hej 😔 nie było mnie dłuższą chwilę 😔 mam nadzieje że chociaż u was się poprawiła sytuacja. U mnie w skrócie jest dupa ze wszystkim po 2 nieudanych transferach zrobiłam badanie okna implantacyjnego i biopsje endo. Wyszło przewlekle zapalenie 😭😭😭 komórki nk w 1 dobie 40 zaś w 3 80. Okno implantacyjne jest ok. Lekarz kazał brać probiotyk przez około 5 tyg oraz zaproponował sterydy, acard od 2dc oraz do transferu accofil, atozyban, przeciwzakrzepowe ovitrelle oraz zwiększamy progesteron. Progesteron mam ogolnie na poziomie 20 Ale poprosiłam o wyzszy. Powiem tak po nieudanych 3 iui I 2 transferach z wykorzystaniem obu zarodkow mam masakre w głowie 😭😭 czeka mnie jeszcze rozmrażanie komórek I hodowla zarodków mam brak siły znow kolejne odkładanie znow cos. Moje pytanie czy komuś po obniżeniu nk i wyleczeniu stanu zapalnego się udało?? 😭😭 jestem załamana. Kończą mi się opcje 😭😭😭
Wiesz, dobrze ,że teraz wyszło.
Masz dobry plan i powinno się udać.
A może dodatkowo wlew z intralipidu na podwyższone nk w macicy ??
Ile masz zamrożonych komórek?, do której doby chcesz hodować ?

Dziewczyny a od czego zależy w której dobie zamrażają? Czy to ja decyduje czy embriolog? I czy mogą zamrozić i w trzeciej i w piątek po jednym np?

Wiesz, dobrze ,że teraz wyszło.
Masz dobry plan i powinno się udać.
A może dodatkowo wlew z intralipidu na podwyższone nk w macicy ??
Ile masz zamrożonych komórek?, do której doby chcesz hodować ?

Pan dr powiedział że nie chce robić wlewu lepiej sterydy zawsze to ciągiem do potwierdzenia ciąży.
Mam 9 komórek ale pewnie jakieś odpadną 😔 po rozmrożeniu. Invicta hoduje do blastki Wiec chyba nie mam wybory 😔 a jeśli będzie więcej to podajemy 2 😔 zaczynam się denerwować mam 34 lata fakt że wysokie amh ale co z tego 😔 najgorsze że mój mąż tak jak wierzył do tej pory w to że się nam uda tak teraz jest wręcz przeciwny kolejnej próbie 😔

reklama
Pan dr powiedział że nie chce robić wlewu lepiej sterydy zawsze to ciągiem do potwierdzenia ciąży.
Mam 9 komórek ale pewnie jakieś odpadną 😔 po rozmrożeniu. Invicta hoduje do blastki Wiec chyba nie mam wybory 😔 a jeśli będzie więcej to podajemy 2 😔 zaczynam się denerwować mam 34 lata fakt że wysokie amh ale co z tego 😔 najgorsze że mój mąż tak jak wierzył do tej pory w to że się nam uda tak teraz jest wręcz przeciwny kolejnej próbie 😔
Ja 33. Prawie 3 lata leczenia w invicta. 3 stymulacje, 5 transferów i dalej bezdzietna.
Trzeba próbować co nam zostało. Robić co można. Skoro masz zapalenie to przynajmniej znaleźli przyczynę. Jeśli wyeliminuje się ten czynnik jest duża szansa na powodzenie.

Do góry