reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
To była moja odpowiedź do dziewczyny, która w moim wieku będąc nie zbadała i dwa poronienia. Nie rozważałam nawet, bo tu gdzie mieszkam nie ma nawet takiej możliwości że bez genetyki. Są jakieś gorsze kliniki, które może by się na to zgodziły, ale te topowe nie.
Aha, ok. To wybacz, zle zrozumialam :)

@blanny ja nie jestem w bocianie, ale koleżanka jest i z dr. Ciep.ieli była bardzo zadowolona. On prowadzi filmiki na YouTube o niepłodności z kliniki bocian.
Ja też myślałam o inseminacji, ale na myśleniu się skończyło, bo u nas czynnik męski. Generalnie niewielu kobietom się udaje, ale są takie. [emoji4]
A jaka przyczyna niepłodności u was?
Dziękuję serdecznie za odpowiedź. 🤗
No właśnie przyczyna jakby nie do końca znana. Tzn ja od pół roku nie miałam owulacji w ogóle. Ostatnie dwa cykle stymulowane clo, rosły ładnie, ale nie pękały... Nawet po Ovitrelle mi nie pękł pęcherzyk.
Dodatkowo narzeczony miał badanie nasienia, wszystkie parametry ma meeega dobre dużo dużo ponad normę poza morfologią. Tam 1 procent. Mój ginekolog powiedział, że więcej dla mnie zrobić nie może i że powinnam iść do kliniki leczenia niepłodności. Jego zdaniem właśnie iui mogłoby nam pomóc. Ale skoro ja mam problem z owulacja, to boje się, że iui niewiele da - bo jak mi pęcherzyk nie pęknie to i tak nic z tego... 🤔 Ale może tam ten problem rozwiążą, może coś innego do stymulacji albo nie wiem. Właśnie boje się, że iui to może być u nas kasa w błoto, dopóki nie ogarniemy, co jest nie tak z moimi cyklami.
Dodam, że my ogólnie mamy już córkę, więc na pewno nie jest to całkowita bezpłodność u żadnego z nas, a przynajmniej nie od początku. Udało nam się wtedy zajść w ciążę w pierwszym cyklu starań. Zero problemów z jej utrzymaniem. A i amh mam super, nie pamiętam dokładnie, ale ponad 4, a mam 30 lat.
Jestem teraz trochę rozbita i przybita. :(

Dziewczynki czy ktoś stosował ovaleap ? W pierwszej stymulacji miałam Mensinorm a teraz druga i doktorek przepisał to . Jeszcze @ nie dostałam a już się boję tego pena [emoji134]
Kochana Ovaleap nie miałam ale miałam gonal F w penie i bardzo dobrze wspominam. Komfort o niebo większy niż np menopur, który trzeba było sobie mieszać. Także spokojnie, nie ma czego się bać.
Jestem ciekawa opinii o Ovaleap, ciekawe czy jest lepszy niż np tak popularny menopur 🤔

Dziewczynki czy ktoś stosował ovaleap ? W pierwszej stymulacji miałam Mensinorm a teraz druga i doktorek przepisał to . Jeszcze @ nie dostałam a już się boję tego pena [emoji134]
Ja go miałam, ten pen to super sprawa. Strasznie boję się igieł, wbijania w skórę, dlatego też wszystkie zastrzyki robił mi mąż, a ja dwracałam głowę 😊 ...pen o tyle się sprawdził, że po naciśnięciu przycisku w ułamek sekundy wbijała się w skórę bardzo cieniutka igła, zdecydowanie cieńsza niż przy Menopurze i nic nie bolało ale na początku strach nieziemski, przez pół godziny nie mogłam przygotować się do pierwszego podania, a mąż cały się upocił przymierzając się do zastrzyku 😏 jeśli chodzi o efekty leku, to pęcherzyki rosły mi trochę za wolno ale dawkę miałam niską-nie pamiętam jaką, po pierwszym monitoringu lekarz zmienił mi na Menopur o większej dawce i trochę lepiej rosły ale podanie tego leku gorsze

Mi właśnie podwyższył dawkę w tej stymulacji w tamtej miałam 150 menopuru a teraz 200 tego od 2 dnia a od 6 też coś na O ale nie mogę się rozczytać [emoji1787][emoji1787][emoji1787]dowiem się jak wykupie w poniedziałek [emoji1787]
Ja go miałam, ten pen to super sprawa. Strasznie boję się igieł, wbijania w skórę, dlatego też wszystkie zastrzyki robił mi mąż, a ja dwracałam głowę [emoji4] ...pen o tyle się sprawdził, że po naciśnięciu przycisku w ułamek sekundy wbijała się w skórę bardzo cieniutka igła, zdecydowanie cieńsza niż przy Menopurze i nic nie bolało ale na początku strach nieziemski, przez pół godziny nie mogłam przygotować się do pierwszego podania, a mąż cały się upocił przymierzając się do zastrzyku [emoji57] jeśli chodzi o efekty leku, to pęcherzyki rosły mi trochę za wolno ale dawkę miałam niską-nie pamiętam jaką, po pierwszym monitoringu lekarz zmienił mi na Menopur o większej dawce i trochę lepiej rosły ale podanie tego leku gorsze

Większa dawka to mam nadzieję że lepszy [emoji134]
Kochana Ovaleap nie miałam ale miałam gonal F w penie i bardzo dobrze wspominam. Komfort o niebo większy niż np menopur, który trzeba było sobie mieszać. Także spokojnie, nie ma czego się bać.
Jestem ciekawa opinii o Ovaleap, ciekawe czy jest lepszy niż np tak popularny menopur [emoji848]

Kochane dziewczyny.Ja juz rozpakowana.Nasz najwiekszy cud i szczescie jest juz ze mna[emoji173]Jest idealna w kazdym calu.Dzieqczyny walczcie bo warto i warto wierzyc.
Porod ekspres-2 godz.silami natury bez znieczulenia.
Michalinka 3180g i 52cm
Witaj Michalinko na świecie [emoji173]️ ogromne gratulacje [emoji8]

reklama
Witaj Kochana Ja jestem w Vitro [emoji6] mam dwie koleżanki które też tam chodzą ja po in vitro one po inseminacji jedna już córeczkę ma dwa latka druga właśnie zaszla
@blanny ja nie jestem w bocianie, ale koleżanka jest i z dr. Ciep.ieli była bardzo zadowolona. On prowadzi filmiki na YouTube o niepłodności z kliniki bocian.
Ja też myślałam o inseminacji, ale na myśleniu się skończyło, bo u nas czynnik męski. Generalnie niewielu kobietom się udaje, ale są takie. [emoji4]
A jaka przyczyna niepłodności u was?

Do góry