reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja bym poszła do kliniki, posłuchała co oni mówią.
Koleżanki, które były w klinice najpierw robiły stymulacje owu i seks w domu. Każdej się udało [emoji6] mi się nie udało. [emoji2368]
Oni dają większe dawki leków, koleżance też nie pękał pecherzyk i dostala poczworna dawkę pregnylu - pękl i jest w ciąży [emoji6] idzcie tam, powiedzcie o swoich obawach otwarcie. Ja też chciałam spróbować stymulacji owu przed in vitro i spróbowałam.
EDIT: a dla męża suple i zdrowa dieta, polecam Akademie płodności.

Niektóre kobiety lepiej reagują na pregnyl i po nim pękają pęcherzyki. Jest jeszcze chyba coś takiego jak dual trigger, wtedy podają 2 leki.
A co do iui to partery nasienia powinny być lekko obniżone, 1% morfo to jednak bardzo słabo.
Spróbuj z innymi lekami na pęknięcie a partner niech bierze suple na morfo.

Dzięki za odpowiedzi :)
Partner pół roku przed badaniem już zaczął brać fertilman. Także to badanie już było na suplach... Teraz zmieniłam i bierze proxeed plus. Mam nadzieję, że to coś pomoże więcej. :)
Pregnylu przez ostatnie dwa miesiące nie da się kupić w ogóle w okolicy, najbliżej na kto ma lek jest 148 km ode mnie ponoć 🤯 Schodziłam kilka aptek w mieście i w żadnej nie było. Bo początkowo miałam receptę właśnie na pregnyl, a potem zmienione na ovitrelle, bo pregnylu nie dało się kupić. Aczkolwiek to jest niby ta sama substancja, tylko inna nazwa i chyba lekko inna ilość.
Zobaczymy, co nam powiedzą w klinice. Muszę nas zapisać. Mam nadzieję, że może właśnie inne leki i się uda. Bo obawiam się, że iui w naszym wypadku to właśnie bez sensu...
Dziękuję Wam jeszcze raz. :)

reklama
Ja 33. Prawie 3 lata leczenia w invicta. 3 stymulacje, 5 transferów i dalej bezdzietna.
Trzeba próbować co nam zostało. Robić co można. Skoro masz zapalenie to przynajmniej znaleźli przyczynę. Jeśli wyeliminuje się ten czynnik jest duża szansa na powodzenie.
Może zmień klinikę?🙏 invicta to chyba strata czasu i pieniędzy, mi tam chcieli hiperstymulację zrobić przy małej torbieli jajnika i z mięsniakiem macicy, a dr L w Novum jak to uslyszal to sie za glowe lapal. Do Novum naprawde jezdza juz ludzie z calej Polski. Mnie to tez sporo kosztowalo czasu i pieniedzy (a jeszcze sie najezdze pewnie na kontrole jakies), bo z Wroclawia mam prawie 400 km w jedna strone, ale powiem jedno - nie zaluje ani jednego przejechanego km

Może zmień klinikę?🙏 invicta to chyba strata czasu i pieniędzy, mi tam chcieli hiperstymulację zrobić przy małej torbieli jajnika i z mięsniakiem macicy, a dr L w Novum jak to uslyszal to sie za glowe lapal. Do Novum naprawde jezdza juz ludzie z calej Polski. Mnie to tez sporo kosztowalo czasu i pieniedzy (a jeszcze sie najezdze pewnie na kontrole jakies), bo z Wroclawia mam prawie 400 km w jedna strone, ale powiem jedno - nie zaluje ani jednego przejechanego km
Będę coś myśleć, na razie mam tam jednego mrozaka.
Nie mogę go tam zostawić.
Lekarza mam dobrego, zawsze się mną opiekuję. Dwa poronienia zawsze pod jego nadzorem, nigdy mnie nie zostawił samej sobie. Implantacje dwie były , tylko lekarz twierdzi ,że pewnie zarodki wadliwe ,nigdy nawet nie doczekałam serduszka.

Na samym początku chyba jest to normalne. Później bliżej 12 tygodnia spadnie dopiero do około 150 -160 uderzeń na minute. Myślę że nie ma się czym martwić 😉

Dzięki, też czytałam, że to normalne jednak my chyba jesteśmy wyczulone na wszystko dlatego trochę panikuje. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku :)

Z tego co wiem to normalne że tętno jest wysokie na takim etapie. U mnie w 7+5 tętno było 158.
Pęcherzykiem się nie martw, u mnie na wizycie serduszkowej był też mniejszy, a na kolejnej już tak podrósł, że jest nawet większy niż wiek ciąży. Lekarka mówiła, że to normalne i nie ma się czym martwić

Super, mam nadzieję, że się sprawdzi to co piszesz i będzie wszystko dobrze. Muszę wrzucić na luz żeby nie zwariować :)

Spokojnie z tym progesteronem. Ja w dniu wizyty pęcherzykowej miałam 21 i dr powiedział ze do 20 to jest ładny wynik jak jest poniżej to dokłada leki wiec mi nawet nie zwiększył dawki (sama to zrobiłam 😂). Nigdy we krwi nie wychodzi rzeczywista wartość bo progesteron również jest wytwarzany skokowo w ciągu doby
No kazał dołożyć dwie tabletki więc dołożyłam... Chociaż I tak brałam o dwie więcej niż zalecał 😉

Dzięki za odpowiedzi :)
Partner pół roku przed badaniem już zaczął brać fertilman. Także to badanie już było na suplach... Teraz zmieniłam i bierze proxeed plus. Mam nadzieję, że to coś pomoże więcej. :)
Pregnylu przez ostatnie dwa miesiące nie da się kupić w ogóle w okolicy, najbliżej na kto ma lek jest 148 km ode mnie ponoć 🤯 Schodziłam kilka aptek w mieście i w żadnej nie było. Bo początkowo miałam receptę właśnie na pregnyl, a potem zmienione na ovitrelle, bo pregnylu nie dało się kupić. Aczkolwiek to jest niby ta sama substancja, tylko inna nazwa i chyba lekko inna ilość.
Zobaczymy, co nam powiedzą w klinice. Muszę nas zapisać. Mam nadzieję, że może właśnie inne leki i się uda. Bo obawiam się, że iui w naszym wypadku to właśnie bez sensu...
Dziękuję Wam jeszcze raz. :)
To nie do końca ta sama substancja, Pregnyl jest jakby bardziej naturalny, bo robiony z moczu ciężarnych ;) ja po swój jechałam właśnie 100 km 😂 ale ja już się wszystkiego chwytam 🙈 jak dobrze działa Ovitrelle to można używać Ovitrelle, na niektórych Ovitrelle nie działa, a Pregnyl już tak, ale czytałam też historie pan, które miały na odwrót. A jak działa i jedno i drugie to szkoda jeździć.

To nie do końca ta sama substancja, Pregnyl jest jakby bardziej naturalny, bo robiony z moczu ciężarnych ;) ja po swój jechałam właśnie 100 km 😂 ale ja już się wszystkiego chwytam 🙈 jak dobrze działa Ovitrelle to można używać Ovitrelle, na niektórych Ovitrelle nie działa, a Pregnyl już tak, ale czytałam też historie pan, które miały na odwrót. A jak działa i jedno i drugie to szkoda jeździć.
A widzisz, to nie wiedziałam o tym. :) To może trzeba będzie spróbować. Zobaczymy, co nam w klinice powiedzą... Dziękuję!

reklama
Do góry