reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
A nie chcesz ich badać? Wybacz, ale chyba lepiej wiedziec, ze np 1 jest zdrowy genetycznie i jego transferujesz niz miec 5 i sie przy kazdym transferze stresować, bac a co gorsze przezywac np biochemiczna ciaze przez to ze zarodek byl chory.
Ja badalam wszystkie zarodki, odpadlo sporo ale jakbym zaczynala od nowa to zrobilabym dokladnie tak samo. Przezylam nieudane transfery i powiem szczerze cholernie mnie to bolalo. Jedynym "plusem" jaki za kazdym razem mam w głowie jest: spokojnie, wiesz ze zarodki sa ok.
Teraz jak robilam kolejne badania to wiedzialam, ze problem jest u mnie a nie musze juz zarodkami sie martwic bo choc one mam gotowe. Teraz tylko mamusia musi sie bardziej postarac ;)
To była moja odpowiedź do dziewczyny, która w moim wieku będąc nie zbadała i dwa poronienia. Nie rozważałam nawet, bo tu gdzie mieszkam nie ma nawet takiej możliwości że bez genetyki. Są jakieś gorsze kliniki, które może by się na to zgodziły, ale te topowe nie.

@Kasiekt gratuluje pięknej córeczki i szybkiego porodu.
Dziewczyny czy was tez tak bolał brzuch po punkcji? Czuje się fatalnie. Słabo mi i brzuch boli bardzo. Jajniki.

Ostatnia edycja:
Wierze Kochana wszystkie trudy są tego warte. Nie rozumiem tylko dlaczego los tak niesprawiedliwie rozdziela to szczęście. Im więcej czasu spędzam w klinikach patologii noworodka tym więcej widzę kobiet które mimo przyjęcia na oddział ukradkiem wychodzą na papierosa ... w samej koszuli w kapciach, siedza na betonie byłyby zapalić papierocha !!! Dziecko dla nich jest sprawa drugorzędną. Ahhhh szkoda nerwów.
Niech Twoja kropeczka wgryza się mocno i pozostanie w brzuszku na conajmniej 8 miesięcy ❤️❤️❤️ U Nas zdrowaśki pomogły wiec jedna masz u mnie jak w banku 🎀 w intencji różowej pupci !!! Niech się dzieje Cud ❤️
Jak byłam na patologii ciąży i płakałam, że chcę żeby cc wykonał tylko mój dr prowadzący bo tylko do niego mam zaufanie to położna, która kiedyś pracowała w klinice niepłodności powiedziała, że tak naprawdę tylko ludzie starający się o dziecko potrafią docenić Cud macierzyństwa i że ona nawet nie potrafi sobie wyobrazić mojego strachu.

Dziewczyny mam wyniki z dzisiaj
Beta w ciagu 2 dni wzrosła z 27,6 na 83,3 więc ładnie (dzisiaj 11 dpt)
Ale Progesteron z 35 spadł na 25. Zastanawiam się czy coś nie zwiększyć- zauważyłam ze cyclogest mi wycieka bardzo, luteine podjezykowa biore 3 x po 2 tabl ale zwieksze na 3 x 3. Zastanawiam się czy prolutex nie brać 2 x dz (biorę 1 zastrzyk). Czy któraś bierze prolutex 2 x dz? Dopiero w pon mogę się skontaktpwać z dr L😫
Zwiększyć, jak ja miałam 25 to dr Z. prawie zawału dostał i na cito dołożył luteinę i dopochwowe tylko ja brałam jakieś inne mega drogie 1 op. ponad 100zl

Kochane dziewczyny.Ja juz rozpakowana.Nasz najwiekszy cud i szczescie jest juz ze mna❤Jest idealna w kazdym calu.Dzieqczyny walczcie bo warto i warto wierzyc.
Porod ekspres-2 godz.silami natury bez znieczulenia.
Michalinka 3180g i 52cm
Ogromne gratulacje ❤️❤️💞💞💞💞 zdrowia dla Michalinka i dla Ciebie Kasiu 😘😘😘 nasza wytrwałość i walka jak widać bywają nagradzane ❤️🥰🥰🥰

Hej. Dziwczyny czy wasze bobasy na początku ciąży też miały wysokie tętno? U mnie dzis 9+0. Wczoraj na usg 186/min, w niedzielę 170/min. Dodam, że przed każdą wizyta jestem mega zestresowana. Mam sie czym martwić? Lekarz nic nie mówił.
Zwrócił tylko uwagę, że pęcherzyk ciąży jest mniejszy niż wskazuje wiek ciąży i stwierdził, że to może niC nie znaczyć i nie potrzebnie mi o tym mowil. A ja jestem cała w stresie teraz.

reklama
Ciekawe, bo u mnie dzisiaj 25 progesteron podobno był dobry...
Ja miała 3 dniowca w 10 dniu progesteron miałam coś około 40 a później spadał i przy 25 dołożył mi tyle leków, że dobiło do 60 kilka a i tak był średnio zadowolony z tych leków schodziłam dopiero po 10tc i przestałam brać 17tc i ostani progesteron badany był na poziomie około 25 i już nikt się nie czepiał

Do góry