reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Pomoże mi któraś z moimi wynikami?? Zaraz dostanę na głowę bo nie wiem czy jest ok...[emoji120][emoji120][emoji120]Zobacz załącznik 1281584Zobacz załącznik 1281585
No to ja sprobuje ale nie wiem czy dobrze pamietam jednostki. Jeżeli to koniec stymulacji to będzie min. 10 pęcherzyków. Chyba ze stymulują dalej to może być ich około 15 jeżeli rosną równo. Powinna być udana stymulacja. Pytanie czy masz dalej leki? I czy rosną pecherzyki równomiernie. Bo u jednej dziewczyny będzie to oznaczało 10 dobrych pecholi a u innej np. 8 z drobnymi pęcherzykami. Ogółem estradiol powyżej 3000 to dobry estradiol :-) progesteron, chyba tez dobry bo jest poniżej 1,5.

reklama
Ja nie mam problemu z implantacją, w zeszlym roku bez problemu i teraz tez. Tylko teraz ta beta slabo rosnie, a przez niskie prawdopodobienstwo zespolu antyfosfolipidowego biore Ass100 czyli aspiryne100(polski akard chyba) i codziennie zastrzyk z heparyny, tsh i inne wyniki super ... niestety nie bede juz miala nigdy transferu, ten był ostatni:(
Czy moglabys mi napisac jaką ty mialas bete? Bo chyba pisalas, ze niska... dziękuję
Zarodki mogą się ładnie implantować tylko coś im może utrudniać np. Torbiele, zapalenie endonetrium. U Ciebie może trzeba było heparynę jeszcze. Chociaż to już nie ważne jak ostatni zarodek. Przy ewentualnej następnej stymulacji będziecie myśleć nad badaniami. Jeżeli chodzi o niska beta i urodzenie to mnie chyba mylisz z @motylek24. U mnie niska beta zwiastowała ciąże biochemiczną. W obu przypadkach była „standardowa” czy z synem czy teraz z bliźniakami.
Edit: przepraszam doczytałam, ze masz heparynę.

Ostatnia edycja:
Zarodki mogą się ładnie implantować tylko coś im może utrudniać np. Torbiele, zapalenie endonetrium. U Ciebie może trzeba było heparynę jeszcze. Chociaż to już nie ważne jak ostatni zarodek. Przy ewentualnej następnej stymulacji będziecie myśleć nad badaniami. Jeżeli chodzi o niska beta i urodzenie to mnie chyba mylisz z @motylek24. U mnie niska beta zwiastowała ciąże biochemiczną. W obu przypadkach była „standardowa” czy z synem czy teraz z bliźniakami.
Tak jak pisalam biore zastrzyki z heparyny.

Miałam transfer na świeżo, czyli ovitrell był przed punkcją. Zatem 6 dpt już go nie było. Tylko mrożone zarodki mają czasem niższe wartości, niż na świeżych transferach. Ważne ze beta jest 6dpt i moim zdaniem dwucyfrowa. Jakoś nie wziął się do roboty z rozmachem. Spodziewalam się, ze szybko się zaimplantuje a on sobie odpoczywał :p Ta 6 z przodu mnie zawiodła :p
No ja widziałam przemaleńki bardziej pomarańczowy niż czerwony śluz na papierze ale doslownie wielkości głowki od szpilki w niedziele więc może wtedy zaczął działać bo wtedy tez mnie kłulo ale to sie dopiero okaże jutro czy beta rośnie czy sobie coś ubzdurałam i nici z tego transferu :p

7dc. Od 2dc biorę puregon 150j i od dzisiaj dodatkowo mam wziąć Cetrotide 0.25. Taką kompozycje mam brać do poniedziałku. Dzisiaj na ugs było po ok 8 różnych pęcherzyków na każdym jajniku. Endo 8.7
No to ja sprobuje ale nie wiem czy dobrze pamietam jednostki. Jeżeli to koniec stymulacji to będzie min. 10 pęcherzyków. Chyba ze stymulują dalej to może być ich około 15 jeżeli rosną równo. Powinna być udana stymulacja. Pytanie czy masz dalej leki? I czy rosną pecherzyki równomiernie. Bo u jednej dziewczyny będzie to oznaczało 10 dobrych pecholi a u innej np. 8 z drobnymi pęcherzykami. Ogółem estradiol powyżej 3000 to dobry estradiol :-) progesteron, chyba tez dobry bo jest poniżej 1,5.

No ja widziałam przemaleńki bardziej pomarańczowy niż czerwony śluz na papierze ale doslownie wielkości głowki od szpilki w niedziele więc może wtedy zaczął działać bo wtedy tez mnie kłulo ale to sie dopiero okaże jutro czy beta rośnie czy sobie coś ubzdurałam i nici z tego transferu :p
Obecnie jest standardowo czyli 6 dpt dwucyfrowo ;-) nic sobie nie wkręcaj. Tak sobie myśle, ze Ty biedak jesteś bo teraz znowu igiełka 8dpt, potem pewnie 10dpt i jeszcze sprawdzisz przyrost 12dpt buehehe. Ja tez tak latałam ;-) na pocieszenie ja tez przy krio brałam 1/2 ovitrell albo pregnylu jeden ptak:p i w nieudane transfery 6dpt było 7 albo było 9. Jakieś takie małe wartości.

7dc. Od 2dc biorę puregon 150j i od dzisiaj dodatkowo mam wziąć Cetrotide 0.25. Taką kompozycje mam brać do poniedziałku do kolejnej wizyty. Dzisiaj na ugs było po ok 8 różnych pęcherzyków na każdym jajniku. Endo 8.7
Ktory dzien cyklu i czy jestes na stymulacji? jakie leki bierzesz?

reklama
7dc. Od 2dc biorę puregon 150j i od dzisiaj dodatkowo mam wziąć Cetrotide 0.25. Taką kompozycje mam brać do poniedziałku. Dzisiaj na ugs było po ok 8 różnych pęcherzyków na każdym jajniku
Eee to ty w 2/3 stymulacji jesteś. Bo jak koniec to na jeden pęcherzyk dojrzały przypada 200-300 estradiolu. A jak Ty stymulowana nadal to nie wiem pewnie około 150-200 teraz trzeba liczyć. No, ale nie wszystkie urosną. I estradiol nie idzie zawsze w parze z obrazem usg. Usg jest ważniejsze. Moim zdaniem dobrze będzie z 16 kumulusow. To dobry wynik, mnie się podoba. Tylko ty możesz zaplodnic tylko 6 chyba?

Do góry