reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny poranny bladziutki test płytkowy nie kłamał. Mam już wynik beta hcg z rana: 27,6 mIU/ml 🥰☺️ (3 lata temu przy ciąży biochemicznej wynosiła 11.3 w 14 dpt, dzisiaj jest 9 dpt). Oby teraz rosła ładnie, a zarodek Paweł się rozwijał🙏 Za dwa dni kolejne badanie
To super 😀 a Ty miałaś 3 dniowca?

Dziewczyny poranny bladziutki test płytkowy nie kłamał. Mam już wynik beta hcg z rana: 27,6 mIU/ml 🥰☺️ (3 lata temu przy ciąży biochemicznej wynosiła 11.3 w 14 dpt, dzisiaj jest 9 dpt). Oby teraz rosła ładnie, a zarodek Paweł się rozwijał🙏 Za dwa dni kolejne badanie
Super! Zarodek Paweł haha, jesteś niemożliwa 😍 będzie super zobaczysz

Heja . Na zlecenie Pani dr na poniedziałkowa wizytę zrobiłam badanie moczu i tu się niepokoje bo w moczu wyszly
leukocyty wpw
A w osadzie moczu 20-30 a zakres jest do 5

co to oznacza ze mam bakterie jakieś czy infekcje ?
Tsh tez wysokie bo ponad 3 😏
Glukoza super wyszla , morfologia tez tylko teraz się tym moczem martwię 😞

aaaa noi kosmiczny progesteron bo 190

Super! Zarodek Paweł haha, jesteś niemożliwa 😍 będzie super zobaczysz
No tak, bo mam gdzieś wewnętrzne przekonanie, że to będzie męski płód ☺️ Więc nadałam mu imię😀 (wolałabym mieć syna, nie chciałabym, żeby córka po mnie odziedziczyła najgorsze problemy z płodnością i endometriozą i się tak męczyła jak ja😥)

Ja po usg, czekam ba lekarza. Szyjka się skróciła z 25 na 21 mm i czekam co lekarz powie. Dziewczyny duże waga jednej 1383g a drugiej 1658g. A to 29tydzien wiec dobrze rosną. Zastanawia mnie czy szyjka 21mm to mało? Bo chyba poniżej 20 to mało???
Szyjka 21mm to trochę mało ale waga Twoich dwóch dziewczyn w 29tc to jak waga jednego dziecka w donoszonej ciąży wiec ma prawo się do takiej długości skrócić na tym etapie. A nie ma żadnego lejka, nie jest miękka w badaniu palpacyjnym, ktg robili ? Bo oprócz długości to jest ważne aby powiedzieć jak będzie trzymac. Jak twarda bez lejka, nie ma skurczy to nie jest tak źle jak na prawie 30tc ;)

reklama
No tak, bo mam gdzieś wewnętrzne przekonanie, że to będzie męski płód ☺️ Więc nadałam mu imię😀 (wolałabym mieć syna, nie chciałabym, żeby córka po mnie odziedziczyła najgorsze problemy z płodnością i endometriozą i się tak męczyła jak ja😥)
No to myśli podobnie jak ja, tylko że my w drugą stronę 😂my z mężem liczymy na córkę bo to mąż ma problemy z płodnością ☺️ no i nie chcemy aby synek odziedziczył coś po tacie, no ale czas pokaże czy coś w ogóle zaskoczy...

Do góry