reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
No właśnie Aduś. Dlaczego choć pessara nie zakładają? Bo mnie to też frapuje. Tylko magnez i leżeć, nawet luteiny nie mam.
Szew przeważnie do 24tc się zakłada, dość rzadko później bo dziecko jest na tyle duże za znacznie większe ryzyko przebicia wod płodowych. Pessar jest mniej skuteczny i przy szyjce 20mm może się nie za długo utrzymać ale to już zależy od lekarza, jeden założy na tym etapie inny już nie

Szkoda [emoji3064] mamy lek recepturowy do odbioru na dniach. Trudno, jak nikogo nie znajdę to będę musiała jechać.
W zeszłym tygodniu niunia miała operacje na oczy w Szczecinie. A dokładnie to zabieg laserowy na retinopatię i już wszystko dobrze. Dostaliśmy skierowania do przeróżnych specjalistów na kontrole i tak jeździmy od lekarza do lekarza. Jest ciężko, jakimś cudem utrzymałam laktację ale im większy stres tym mniej mleczka niestety. Jeśli chodzi o rozwój psychoruchowy to na ten moment jest wszystko dobrze. Neurolog nie ma zastrzeżeń i rozwija się zgodnie z wiekiem. Dużo chodzimy po specjalistach prywatnie i jestem w szoku jakie są ceny za konsultacje dziecięce. Nigdzie nie zapłaciliśmy mniej niż 300-350 zł za kilk minut rozmowy. Poza tym powolutku się poznajemy i układamy sobie życie na nowo [emoji3590] Mimo wszystkich przeciwności jestem wdzięczna za to ze Jest [emoji3590][emoji3590][emoji3590]
Ale okruszek malenki [emoji171][emoji171][emoji171]
Duzo zdrowka dla Was

No tak, bo mam gdzieś wewnętrzne przekonanie, że to będzie męski płód [emoji3526] Więc nadałam mu imię[emoji3] (wolałabym mieć syna, nie chciałabym, żeby córka po mnie odziedziczyła najgorsze problemy z płodnością i endometriozą i się tak męczyła jak ja[emoji26])
Ja mam endomende i dwie córki i nie zamienilabym ich za nic na swiecie [emoji304][emoji8][emoji171]

Szkoda 🥺 mamy lek recepturowy do odbioru na dniach. Trudno, jak nikogo nie znajdę to będę musiała jechać.
W zeszłym tygodniu niunia miała operacje na oczy w Szczecinie. A dokładnie to zabieg laserowy na retinopatię i już wszystko dobrze. Dostaliśmy skierowania do przeróżnych specjalistów na kontrole i tak jeździmy od lekarza do lekarza. Jest ciężko, jakimś cudem utrzymałam laktację ale im większy stres tym mniej mleczka niestety. Jeśli chodzi o rozwój psychoruchowy to na ten moment jest wszystko dobrze. Neurolog nie ma zastrzeżeń i rozwija się zgodnie z wiekiem. Dużo chodzimy po specjalistach prywatnie i jestem w szoku jakie są ceny za konsultacje dziecięce. Nigdzie nie zapłaciliśmy mniej niż 300-350 zł za kilk minut rozmowy. Poza tym powolutku się poznajemy i układamy sobie życie na nowo ❤️ Mimo wszystkich przeciwności jestem wdzięczna za to ze Jest ❤️❤️❤️
Ja jestem z Białegostoku, pisz co Ci potrzeba, dzisiaj mogę załatwić, jutro mam punkcję więc mie będę miała jak

reklama
Szyjka 21mm to trochę mało ale waga Twoich dwóch dziewczyn w 29tc to jak waga jednego dziecka w donoszonej ciąży wiec ma prawo się do takiej długości skrócić na tym etapie. A nie ma żadnego lejka, nie jest miękka w badaniu palpacyjnym, ktg robili ? Bo oprócz długości to jest ważne aby powiedzieć jak będzie trzymac. Jak twarda bez lejka, nie ma skurczy to nie jest tak źle jak na prawie 30tc ;)
Ktg jest ok, szyjka zamknięta, twarda, tylko krótka i brzuch mnie czasem boli. Na ktg nie ma skurczy. Zrobiłam wymaz w poniedziałek z kanału czekam na wynik, posiew moczu i inne badania zlecili no cóż zobaczymy. Ten pessar kupiłam będą zakładać i zobaczymy co dalej. Jestem w izolatce, nie wolno mi wychodzic, obiad przegapiłam i czekam na kolacje... Chyba chcą za wszelką cenę odholować mnie do 37tc. W bliźniaczej szybciej ta szyjka może się skracać i nikt nie chce ryzykować.

Do góry