reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Tak jak Ty... 😜, kopie, kuźwa...
Ale serio, dzisiaj byłam VIP... sala na wyłączność, pielęgniarki skakały obok, relaks na fotelu, nie pozwoliły nawet do drugiej sali przejść...
Podobno ładnie się rozmroził i ładnie wygląda... Pierwszy kamień z serca... 😌
Noooo widzisz, dzielna jesteś ❤️. Żadnych stresów 💪
Drugi kamień spadnie jak będziesz się dzieciaka z chałupy pozbywać 😜

reklama
Nie mam zielonego pojęcia czy robic. No i 12 miesięcy ważny to raczej takie robienie dla robienia bo inne są ważne 3 miesiące. Czasem układ immunologiczny coś zwalcza, podawane są sterydy i niby lepiej dopóki są. Kiedyś tak było, ze dziewczyna nigdy nie miała wymazu na chlamydie i cały czas ze imunologia do D..... Ktoś z lekarzy kazał zrobić, wyleczona dziewczyna i wszystko spadło do normalnych poziomów. Ja to robiłam jakoś nie wpłynęło to na mój succes rate:-) także tego....
Dziękują za odpowiedź Może jak ogarnę to na NFZ to zrobię a jak nie to raczej odpuszczę [emoji3][emoji3]

Czyli bardzo dobrze zniosłaś stymulacje i punkcję.. Ja na lamettcie bardzo odczuwałam jajniki i boję się co to będzie teraz więc za wczasu wolę iść na zwolnienie
Kochana ja w ogóle nie poszłam na L4. Nie wyobrażałam sobie siedzenia w domu bo bym zgłupiała. Teraz jestem w 6 tc i też chodzę do pracy, ale to jest sprawa indywidualna oczywiście :)

Ja nie kumam tych waznosci wymazow. Ostatnim razem prawie sie poklocilam u siebie w klinice. One do mnie ze mi sie skonczy waznosc i tydzien pozniej mam transfer i ze nie bedzie transferu... Ja do nich, ze moge zrobic ma cito ale nikt nie da mi pewnosci, ze jak dzis mi pobiora wymaz to ze jutro nie zlapie bakterii.. i ze rozumiem, ze sa procedury ale to jest ostatecznie praktycznie to samo. Czy bede miec o tydzien przeterminowane czy dzis mi zrobia a jutro sie pochoruje...
Ja nie mam problemow z tym, ze trzeba to robic ale szczerze mowiac nie kumam tych waznosci... tak jak przy tescie covid, ktory robia tydzien przed transferem. Jakbym pozniej juz nie mogła sie zarazic [emoji2368]
Dużo tych badań wynika z ustawy i ktoś tak sobie założył że ważne tyle i co im zrobisz [emoji1745][emoji1745][emoji1745] Mi właśnie kończy się termin ważności tych badań na wirusy i muszę powtarzać i znowu 500zł pójdzie .....

reklama
Ja to Cie nie poznaje, chyba żeś się szaleju nażarła ostatnio 🥴 😂 🤭 dej mnie trochę tych dobrych fluidów 🙏
No na razie jestem zadowolona z życia i z transferu - zobaczymy ile to potrwa 😅.
A tak na serio, to co mi pozostało? Co mi dadzą nerwy? Żadna rozpacz nie pomoże jak ma się nie udać... Tak sobie to poukładałam w głowie 😊

Do góry