reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Tak jak Ty... 😜, kopie, kuźwa...
Ale serio, dzisiaj byłam VIP... sala na wyłączność, pielęgniarki skakały obok, relaks na fotelu, nie pozwoliły nawet do drugiej sali przejść...
Podobno ładnie się rozmroził i ładnie wygląda... Pierwszy kamień z serca... 😌
Noooo widzisz, dzielna jesteś ❤️. Żadnych stresów 💪
Drugi kamień spadnie jak będziesz się dzieciaka z chałupy pozbywać 😜

reklama
Nie mam zielonego pojęcia czy robic. No i 12 miesięcy ważny to raczej takie robienie dla robienia bo inne są ważne 3 miesiące. Czasem układ immunologiczny coś zwalcza, podawane są sterydy i niby lepiej dopóki są. Kiedyś tak było, ze dziewczyna nigdy nie miała wymazu na chlamydie i cały czas ze imunologia do D..... Ktoś z lekarzy kazał zrobić, wyleczona dziewczyna i wszystko spadło do normalnych poziomów. Ja to robiłam jakoś nie wpłynęło to na mój succes rate:-) także tego....
Dziękują za odpowiedź Może jak ogarnę to na NFZ to zrobię a jak nie to raczej odpuszczę [emoji3][emoji3]

Czyli bardzo dobrze zniosłaś stymulacje i punkcję.. Ja na lamettcie bardzo odczuwałam jajniki i boję się co to będzie teraz więc za wczasu wolę iść na zwolnienie
Kochana ja w ogóle nie poszłam na L4. Nie wyobrażałam sobie siedzenia w domu bo bym zgłupiała. Teraz jestem w 6 tc i też chodzę do pracy, ale to jest sprawa indywidualna oczywiście :)

Ja nie kumam tych waznosci wymazow. Ostatnim razem prawie sie poklocilam u siebie w klinice. One do mnie ze mi sie skonczy waznosc i tydzien pozniej mam transfer i ze nie bedzie transferu... Ja do nich, ze moge zrobic ma cito ale nikt nie da mi pewnosci, ze jak dzis mi pobiora wymaz to ze jutro nie zlapie bakterii.. i ze rozumiem, ze sa procedury ale to jest ostatecznie praktycznie to samo. Czy bede miec o tydzien przeterminowane czy dzis mi zrobia a jutro sie pochoruje...
Ja nie mam problemow z tym, ze trzeba to robic ale szczerze mowiac nie kumam tych waznosci... tak jak przy tescie covid, ktory robia tydzien przed transferem. Jakbym pozniej juz nie mogła sie zarazic [emoji2368]
Dużo tych badań wynika z ustawy i ktoś tak sobie założył że ważne tyle i co im zrobisz [emoji1745][emoji1745][emoji1745] Mi właśnie kończy się termin ważności tych badań na wirusy i muszę powtarzać i znowu 500zł pójdzie .....

reklama
Ja to Cie nie poznaje, chyba żeś się szaleju nażarła ostatnio 🥴 😂 🤭 dej mnie trochę tych dobrych fluidów 🙏
No na razie jestem zadowolona z życia i z transferu - zobaczymy ile to potrwa 😅.
A tak na serio, to co mi pozostało? Co mi dadzą nerwy? Żadna rozpacz nie pomoże jak ma się nie udać... Tak sobie to poukładałam w głowie 😊

Do góry