reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ale to przed punkcją tak? Przed punkcją i tak dostajesz ovitrelle na uwolnienie komórek do płynu, ja do tego czasu też brałam jedną dawkę decapeptylu. Zresztą decapaptyl brałam codziennie prawie przez miesiąc, potem menupor, na koniec doszedł zastrzyk z ovitrelle. Gdzie jest różnica?
Ja przy trzech stymulacjach miałam tylko pregnyl albo ovitrelle. A ostatnie dwie stymulki miałam ovitrelle i diphereline 0,1 x2. I mialam najwiecej dojrzałych komórek.

reklama
Przyrost w ciagu dwoch dni ponad 100% jest niski?????????????Przeciez powinien byc minimum 66% a ja mam 105%.Chyba chodzi ci o wartosci bety a nie przyrosty.
Zapytałaś dziewczyny o ich zdanie i one Ci odpowiedziały ale ewidentnie nie podobaja Ci się ich rady/odpowiedzi..

Ja miałam wyższe wartości od Ciebie ale były to ciągle niskie wartości i 'średnie przyrosty' przy 5dniowym zarodku i ciąża przestała się rozwijać. Ale to każda ciąża jest inna. Możesz tak badac betę w nieskończoność ale jedynym potwierdzeniem będzie usg za jakiś czas.
Powodzenia

Kiedy trzeba odstawić tabletki antykoncepcyjne przed cyklem przygotowujacym kriotransfer? Przyjmuje tabletki jednoskładnikowe więc nie mam przerw....zgłupiałam.
Właśnie wysłałam do lekarza z kliniki dłuuuugiego sms-a, poprosiłam o ustalenie planu wizyt do transferu. Dziś z laboratorium pobrałam wymazówkę do chlamydi, w następnym tygodniu skoczę do swojej ginekolog i działamy. Tak czy siak wizyta startowa powinna odbyć się 25/26 czerwca. Aaaa i nie róbcie wymazów w klinice, u mnie koszt w laboratorium 90 zł. W klinice to chyba tylko biocenozę opłaca się zrobić hehe.
Trzeba odstawić tak by pasowało z 1 wizyta startowa która jest w 2-3 dniu krwawienia .Przynajmniej u mnie

Przyrost w ciagu dwoch dni ponad 100% jest niski?????????????Przeciez powinien byc minimum 66% a ja mam 105%.Chyba chodzi ci o wartosci bety a nie przyrosty.
Chodzi o to ze jeden przyrost jest poniżej 66% a drugi 100% na tym etapie przyrosty są 2x większe. Moja beta 6dpt 46 9dpt 210 potem zwalnia. W drugiej ciąży 6dpt 86 10dpt 500. Beta zwalnia do 66% po ok 1000. U Ciebie może być inaczej, ale na tyle ciąż ile tu było takie przyrosty raczej rokują dobrze. Mocna dynamika na początku.

Jednak ostatni przyrost jest super ponad 100%. Zdarza sie przeciez, ze beta pozniej startuje. Ja nie o przyrosty oytalam tylo o sama wartosc bety 39,90 w 13 dpt 2-3 dniowych krio , czy nie jest za niska.
Zdarza się przecież, ze beta później startuje - no nie do końca. Tak sobie tłumaczą kobiety z ciąż bez pomocy medycznej. Pozna implantacja ma często jakiś powód. Teoretycznie zarodek w 7 dobie życia jak się nie zaimplantuje to obumiera. Zdrowy zarodek powinien się zaimplantować w 6-7 dobie życia. Po zakończeniu procesu implantacji pojawia się beta 24h później. Czyli powinna być w twoim przypadku 8dpt i pewnie była tylko przyrosty są raz niskie raz coś tam koło 100%. Albo są późne implantację czyli beta pojawia sir około 11dpt. To tez słabo rokuje, bo z jakiegoś powodu zarodek nie zaimplantowal sie w przepisowym terminie. Nie będę robic wykładu z embriologii. Po in vitro dokładnie wiesz kiedy masz owulacje, jaki masz zarodek i kiedy powinien się zaimplantować oraz jaka powinna być beta. Bo w klinikach widzą to na codzień. Zdarzają się cuda o czym pisałam i jest tu kilka dziewczyn, może dwie - trzy z takim cudem. Gdzie raczej rokowania były słabe a dziecko jest.
To nie jest ciąża naturalna gdzie możesz mieć przesunięcie owulacji, rozwój zarodka wolniejszy, jeżeli zarodek spełniał normy podziałowe to był podany.

Nie, nie chodzi mi o wartosci bety. Jesli pierwszy wynik byl na poziomie 47, to policz sobie jaki wynik powinien byc po 4 dniach zakladajac min 66% co 48h. Wg mnie przyrost jest slaby, co nie znaczy, ze nic z tego nie bedzie.
Taka rada na przyszłość - jesli zadajesz pytanie to licz sie z tym, ze odpowiedz nie bedzie taka jakiej oczekujesz.
No i oczywiście - powodzenia.

Ale to przed punkcją tak? Przed punkcją i tak dostajesz ovitrelle na uwolnienie komórek do płynu, ja do tego czasu też brałam jedną dawkę decapeptylu. Zresztą decapaptyl brałam codziennie prawie przez miesiąc, potem menupor, na koniec doszedł zastrzyk z ovitrelle. Gdzie jest różnica?
Nie mam jak teraz poszuksc rozpiski ze stymulacji, wiec musze pisac z glowy.
Ja mialam menopur i fostipur przez 10 dni. I potem 36h przed punkcja ovitrelle + 2x decapeptyl. I to jest wlasnie ten double tigger.

@fredka84 super cudne wiadomości 🥰 masz 5 komórek jak moje 5 blastek trzymam ✊ aby wszystkie się prawidłowo rozwijały, pamiętam jak ja wariowałam z nerwów oczekując na info 🙈
U mnie wczoraj wizyta( nie pisałam bo musiałam się po tych wszystkich nerwach zresetować - cały dzień na slonku😁) mimo że wczoraj 10 d.c. To jajaca wolno rosna mamy czekać do wtorku 8.06 kontrola jajek, podanie gonadopeptylu- jeśli będzie owulacja to w czwartek 10. 06 wizyta wlew domacicznych z accofilu a 15.06 transfer 😁✊✊✊✊✊✊

Trzeba odstawić tak by pasowało z 1 wizyta startowa która jest w 2-3 dniu krwawienia .Przynajmniej u mnie
Już wszystko wiem. Mój lekarz przystał na moją propozycję i do transferu może przygotować mnie moja ginekolog. Po odstawieniu tabletek pierwszy dzień krwawienia przyjmuję jako 1dc. Włączam estrogen , 10 DC pomiar edno plus progesteron. Wtedy mam zadzwonić, jeśli będzie ok. włączam proga. Muszę jeszcze to wszystko wyliczyc aby trafić na transfer w piątek lub sobotę 😜

reklama
@fredka84 czekam na info od embriologa razem z tobą :-) trzymam kciuki!! Za kolejne dobre wieści :-)
Dzwoniła babeczka. Byłam akurat na tym moim wyczekanym świecie róż 😊. Po tym telefonie kupiłam sobie 4szt w nagrodę 😜
4szt zaplodnily się prawidłowo. Czekam do poniedziałku i jak będzie dobrze to biorę dwa 3-dniowe. Transfer mam na 10.40 a tak kure.wsko boję się myśleć i cieszyć że transfer w ogóle się odbędzie

Do góry