reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ale to przed punkcją tak? Przed punkcją i tak dostajesz ovitrelle na uwolnienie komórek do płynu, ja do tego czasu też brałam jedną dawkę decapeptylu. Zresztą decapaptyl brałam codziennie prawie przez miesiąc, potem menupor, na koniec doszedł zastrzyk z ovitrelle. Gdzie jest różnica?
Ja przy trzech stymulacjach miałam tylko pregnyl albo ovitrelle. A ostatnie dwie stymulki miałam ovitrelle i diphereline 0,1 x2. I mialam najwiecej dojrzałych komórek.

reklama
Przyrost w ciagu dwoch dni ponad 100% jest niski?????????????Przeciez powinien byc minimum 66% a ja mam 105%.Chyba chodzi ci o wartosci bety a nie przyrosty.
Zapytałaś dziewczyny o ich zdanie i one Ci odpowiedziały ale ewidentnie nie podobaja Ci się ich rady/odpowiedzi..

Ja miałam wyższe wartości od Ciebie ale były to ciągle niskie wartości i 'średnie przyrosty' przy 5dniowym zarodku i ciąża przestała się rozwijać. Ale to każda ciąża jest inna. Możesz tak badac betę w nieskończoność ale jedynym potwierdzeniem będzie usg za jakiś czas.
Powodzenia

Kiedy trzeba odstawić tabletki antykoncepcyjne przed cyklem przygotowujacym kriotransfer? Przyjmuje tabletki jednoskładnikowe więc nie mam przerw....zgłupiałam.
Właśnie wysłałam do lekarza z kliniki dłuuuugiego sms-a, poprosiłam o ustalenie planu wizyt do transferu. Dziś z laboratorium pobrałam wymazówkę do chlamydi, w następnym tygodniu skoczę do swojej ginekolog i działamy. Tak czy siak wizyta startowa powinna odbyć się 25/26 czerwca. Aaaa i nie róbcie wymazów w klinice, u mnie koszt w laboratorium 90 zł. W klinice to chyba tylko biocenozę opłaca się zrobić hehe.
Trzeba odstawić tak by pasowało z 1 wizyta startowa która jest w 2-3 dniu krwawienia .Przynajmniej u mnie

Przyrost w ciagu dwoch dni ponad 100% jest niski?????????????Przeciez powinien byc minimum 66% a ja mam 105%.Chyba chodzi ci o wartosci bety a nie przyrosty.
Chodzi o to ze jeden przyrost jest poniżej 66% a drugi 100% na tym etapie przyrosty są 2x większe. Moja beta 6dpt 46 9dpt 210 potem zwalnia. W drugiej ciąży 6dpt 86 10dpt 500. Beta zwalnia do 66% po ok 1000. U Ciebie może być inaczej, ale na tyle ciąż ile tu było takie przyrosty raczej rokują dobrze. Mocna dynamika na początku.

Jednak ostatni przyrost jest super ponad 100%. Zdarza sie przeciez, ze beta pozniej startuje. Ja nie o przyrosty oytalam tylo o sama wartosc bety 39,90 w 13 dpt 2-3 dniowych krio , czy nie jest za niska.
Zdarza się przecież, ze beta później startuje - no nie do końca. Tak sobie tłumaczą kobiety z ciąż bez pomocy medycznej. Pozna implantacja ma często jakiś powód. Teoretycznie zarodek w 7 dobie życia jak się nie zaimplantuje to obumiera. Zdrowy zarodek powinien się zaimplantować w 6-7 dobie życia. Po zakończeniu procesu implantacji pojawia się beta 24h później. Czyli powinna być w twoim przypadku 8dpt i pewnie była tylko przyrosty są raz niskie raz coś tam koło 100%. Albo są późne implantację czyli beta pojawia sir około 11dpt. To tez słabo rokuje, bo z jakiegoś powodu zarodek nie zaimplantowal sie w przepisowym terminie. Nie będę robic wykładu z embriologii. Po in vitro dokładnie wiesz kiedy masz owulacje, jaki masz zarodek i kiedy powinien się zaimplantować oraz jaka powinna być beta. Bo w klinikach widzą to na codzień. Zdarzają się cuda o czym pisałam i jest tu kilka dziewczyn, może dwie - trzy z takim cudem. Gdzie raczej rokowania były słabe a dziecko jest.
To nie jest ciąża naturalna gdzie możesz mieć przesunięcie owulacji, rozwój zarodka wolniejszy, jeżeli zarodek spełniał normy podziałowe to był podany.

Nie, nie chodzi mi o wartosci bety. Jesli pierwszy wynik byl na poziomie 47, to policz sobie jaki wynik powinien byc po 4 dniach zakladajac min 66% co 48h. Wg mnie przyrost jest slaby, co nie znaczy, ze nic z tego nie bedzie.
Taka rada na przyszłość - jesli zadajesz pytanie to licz sie z tym, ze odpowiedz nie bedzie taka jakiej oczekujesz.
No i oczywiście - powodzenia.

Ale to przed punkcją tak? Przed punkcją i tak dostajesz ovitrelle na uwolnienie komórek do płynu, ja do tego czasu też brałam jedną dawkę decapeptylu. Zresztą decapaptyl brałam codziennie prawie przez miesiąc, potem menupor, na koniec doszedł zastrzyk z ovitrelle. Gdzie jest różnica?
Nie mam jak teraz poszuksc rozpiski ze stymulacji, wiec musze pisac z glowy.
Ja mialam menopur i fostipur przez 10 dni. I potem 36h przed punkcja ovitrelle + 2x decapeptyl. I to jest wlasnie ten double tigger.

@fredka84 super cudne wiadomości 🥰 masz 5 komórek jak moje 5 blastek trzymam ✊ aby wszystkie się prawidłowo rozwijały, pamiętam jak ja wariowałam z nerwów oczekując na info 🙈
U mnie wczoraj wizyta( nie pisałam bo musiałam się po tych wszystkich nerwach zresetować - cały dzień na slonku😁) mimo że wczoraj 10 d.c. To jajaca wolno rosna mamy czekać do wtorku 8.06 kontrola jajek, podanie gonadopeptylu- jeśli będzie owulacja to w czwartek 10. 06 wizyta wlew domacicznych z accofilu a 15.06 transfer 😁✊✊✊✊✊✊

Trzeba odstawić tak by pasowało z 1 wizyta startowa która jest w 2-3 dniu krwawienia .Przynajmniej u mnie
Już wszystko wiem. Mój lekarz przystał na moją propozycję i do transferu może przygotować mnie moja ginekolog. Po odstawieniu tabletek pierwszy dzień krwawienia przyjmuję jako 1dc. Włączam estrogen , 10 DC pomiar edno plus progesteron. Wtedy mam zadzwonić, jeśli będzie ok. włączam proga. Muszę jeszcze to wszystko wyliczyc aby trafić na transfer w piątek lub sobotę 😜

reklama
@fredka84 czekam na info od embriologa razem z tobą :-) trzymam kciuki!! Za kolejne dobre wieści :-)
Dzwoniła babeczka. Byłam akurat na tym moim wyczekanym świecie róż 😊. Po tym telefonie kupiłam sobie 4szt w nagrodę 😜
4szt zaplodnily się prawidłowo. Czekam do poniedziałku i jak będzie dobrze to biorę dwa 3-dniowe. Transfer mam na 10.40 a tak kure.wsko boję się myśleć i cieszyć że transfer w ogóle się odbędzie

Do góry