reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

No u Ciebie dwojeczka maluchów! A nie idą do zlobka? U mnie 5latek i tez się zapomni czasem i brzuch ściśnie. No, ale to już można wytłumaczyć. On się raczej nie cieszy z rodzeństwa. Tyle był sam i teraz będzie musiał się dzielić. Ostatnio już testuje czy miejsce dla niego jest i mi w nocy do łóżka przychodzi spac. Boziu jak ja ich wszystkich pomieszcze. Mąż się śmieje, ze materace poukłada na podłodze i wszyscy będziemy razem spac :-)
Nie,pojda w przyszlym roku do przedszkola.Szkoda mi ich oddawac jak w domu jestem.Nie mam ich nigdy dosc🤗a z materaxami to swietny pomysl😊wszyscy blisko,nikt z wyra nie spadnie...

reklama
No mam nadzieje, stosuje się do zaleceń lekarza ( prawie wszystkich:p ) Może zwiększę sobie progesteron jeszcze bo jakoś mało dostałam.
Mam nadzieje, ze nawet jeśli przyjdą na świat wcześniej to bez żadnych wylewów itp... Czasem głupia ta natura, mam znajomą i w 32tc zaczął się poród przetrzymali do 35tc i zdrowe dziecko 10pkt, wagowo dorodne. I szybciej niż rówieśnicy wstało, chodziło, biegało i reszta kompetencji tez super. Druga ciąża i trzecia podtrzymywana lekami itp. Do 40tc prawie donoszona no niby sukces, ale żadne z dzieci nie dostało 10pkt i każde miało hipotrofie. Może ja tez kiepski inkubator :-) w końcu już mi bliżej do 40tki niż do 30tki. Zobaczymy jak moja szyja, może teraz długi czas będzie spokoj :-)
Wiesz dobrze, że na wiele rzeczy niestety nie mamy wpływu ale jestem pewna, że robisz wszystko żeby było ok. Czasami dziewczynom szyjka uciekała prawie do 0 a mimo wszystko wytrzymywały kilka kolejnych tygodni. Teraz systematyczna kontrola najważniejsza. Będzie dobrze ❤

Ja pierdzielę, jakich pech dziś. Najpierw jechaliśmy jak mumie za konwojem z 50km. Teraz stoimy w korku bo wypadek jakis jest 🤦. Jestem na czczo bo chcę TSH zrobić i łeb mnie z głodu nawala 🥴.
@Gonia0605 mój dobry nastrój poszedł w pi.zdu🥴
@Szyszka29 powodzenia ❤️
To chwilowe zawirowanie.. Wysyłam Ci trochę mojej wrodzonej pogody ducha 🤣🤣☀️👻
Zobaczymy jak będę cwierkac jak pójdę wieczorem na hormony 🤪

Sportowo,dzien i noc w ciazy byc bez dzieci,a miec dwojke na glowie.Nie jest to latwe,ale ide w wielu sytuacjach na łatwizne i wybieram mniejsze zlo.Maluchy wiedza ze mama ma Baby im Bauch 🤰Zoska jest bardzo ostrozna ,Lennart patrzy troche z nie dowierzaniem,czasami sie zapomni kopnie w zabawie itp.Zwolnilam tempo na tyle na ile to mozliwe i musze przetrzymac pewno do konca sierpnia . Ciezki temat,ale musze to ogarnac i tyle.
Jesteś mega silną babką, normalnie szacun ☺ Dla mnie niewyobrażalne ogarnąć dwójkę takich maluchów będąc w ciąży

Ostatnia edycja:
Ja pierdzielę, jakich pech dziś. Najpierw jechaliśmy jak mumie za konwojem z 50km. Teraz stoimy w korku bo wypadek jakis jest 🤦. Jestem na czczo bo chcę TSH zrobić i łeb mnie z głodu nawala 🥴.
@Szyszka29 powodzenia ❤️
No to jak teraz idzie tak ciulowo to za chwilę zostanie ci wynagrodzone widokiem pięknych jajców 😘

To chwilowe zawirowanie.. Wysyłam Ci trochę mojej wrodzonej pogody ducha 🤣🤣☀️👻
Zobaczymy jak będę cwierkac jak pójdę wieczorem na hormony 🤪
Dalej stoję w korku, lekarka musi wyjść pilnie przed 12-tą i ch.uj wie co teraz będzie. Za 15 min mam dzwonić czy dojadę czy nie. Może ktoś inny zrobi mi monitoring ale nie wiem co dalej ze stymulacją 🤦

reklama
@Szyszka29 powodzenia ❤️
Mnie picza dalej swędzi, jak na złość nie pamiętam kiedy miałam infekcję, oby to tylko podrażnienie 😖 i właśnie się ze starym poklocilam bo musiał psa wysrywać zamiast zawieść go do babci I tam by puścił bobka, przez to się spóźnimy na bank 😑
To również nie mój dzień...

Wzajemnie, oby nam sie dzisiaj poszczęściło jednak ❤

Do góry