reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jestem załamana, po punkcji 6pecherzykow okazało się ze jest tylko 1 komórka 😭
Powiedzieli ze ja zamrożą bez zapładniania, byłam tak złamana ze nawet nie spytałam dlaczego nie zapładniają
Bez sensu że jej nie zapładniają... To kosztuje dodatkowo i nie chcą cię naciągać czy co? Wydaje mi się, że zamrożenie jeden komórki to duże szanse na jej zmarnowanie, a miałabyś szanse na 1 zarodek...

Jeju, bardzo ci współczuję 😥. To jest najgorsze... Zostać pozbawionym szansy podejścia do transferu😥

I tak bym nie podeszła od razu bo zdecydowałam o badaniu zarodków.
Natomiast bardzo jestem zawiedziona ze jest tylko 1 komórka na 6pecherzyków.
Spodziewałam się wszystkiego, ze zapłodnione zarodki nie dotrwają do 3/5 dnia, ze wyjdą wadliwe, ale ze nie będzie komórek nie :/
Mam 38lat i AMH 1.27 wiec nie ma dramatu jak na mój wiek, a tu takie coś 😭😭😭

Jestem załamana, po punkcji 6pecherzykow okazało się ze jest tylko 1 komórka 😭
Powiedzieli ze ja zamrożą bez zapładniania, byłam tak złamana ze nawet nie spytałam dlaczego nie zapładniają
u mnie właśnie po 2 stymulacji pobrali 6 pecherzykow, mam 1 zarodek póki co w stadium moruli. Ile komórek nie zapytałam nawet... A Pewnie jutro i jego nie będzie... I stymulacja od nowa... Więc rozumiem Cię doskonale...

Bez sensu że jej nie zapładniają... To kosztuje dodatkowo i nie chcą cię naciągać czy co? Wydaje mi się, że zamrożenie jeden komórki to duże szanse na jej zmarnowanie, a miałabyś szanse na 1 zarodek...
Też mi się tak wydaje. A kasa przecież i tak już poszła.
@Zoella kiedy ty miałaś punkcję? Dziś? Pytaj dlaczego nie zapładniają

Spodziewałam się wszystkiego, ze zapłodnione zarodki nie dotrwają do 3/5 dnia, ze wyjdą wadliwe, ale ze nie będzie komórek nie :/
Aha, chcesz badać zarodki. No ale i tak powinni zapłodnić tę twoją komórkę i zamrozić zarodka, jeśli by powstał.
Kurczę, wiem że jesteś zawiedziona 😥. No kto by nie był 😥. Prze.jebana sytuacja

Spokojnie, to nie do końca jest tak, że to komórki nawaliły, mogłaś mieć po prostu nietrafnie dobrany protokół, bądź jest to zwyczajnie wina stymulacji, powiesz coś wiecej o swojej procedurze?

Spokojnie, to nie do końca jest tak, że to komórki nawaliły, mogłaś mieć po prostu nietrafnie dobrany protokół, bądź jest to zwyczajnie wina stymulacji, powiesz coś wiecej o swojej procedurze?

Miałam krótki cykl od 2dc Gonal F 150 i Menopur 75
W 9dc dołączony Ceteotide (5dni) potem Ovitrelle na 36h przed punkcja.
Ponoć standardowy krótki program.

reklama
Do góry