reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jestem załamana, po punkcji 6pecherzykow okazało się ze jest tylko 1 komórka 😭
Powiedzieli ze ja zamrożą bez zapładniania, byłam tak złamana ze nawet nie spytałam dlaczego nie zapładniają
Bez sensu że jej nie zapładniają... To kosztuje dodatkowo i nie chcą cię naciągać czy co? Wydaje mi się, że zamrożenie jeden komórki to duże szanse na jej zmarnowanie, a miałabyś szanse na 1 zarodek...

Jeju, bardzo ci współczuję 😥. To jest najgorsze... Zostać pozbawionym szansy podejścia do transferu😥

I tak bym nie podeszła od razu bo zdecydowałam o badaniu zarodków.
Natomiast bardzo jestem zawiedziona ze jest tylko 1 komórka na 6pecherzyków.
Spodziewałam się wszystkiego, ze zapłodnione zarodki nie dotrwają do 3/5 dnia, ze wyjdą wadliwe, ale ze nie będzie komórek nie :/
Mam 38lat i AMH 1.27 wiec nie ma dramatu jak na mój wiek, a tu takie coś 😭😭😭

Jestem załamana, po punkcji 6pecherzykow okazało się ze jest tylko 1 komórka 😭
Powiedzieli ze ja zamrożą bez zapładniania, byłam tak złamana ze nawet nie spytałam dlaczego nie zapładniają
u mnie właśnie po 2 stymulacji pobrali 6 pecherzykow, mam 1 zarodek póki co w stadium moruli. Ile komórek nie zapytałam nawet... A Pewnie jutro i jego nie będzie... I stymulacja od nowa... Więc rozumiem Cię doskonale...

Bez sensu że jej nie zapładniają... To kosztuje dodatkowo i nie chcą cię naciągać czy co? Wydaje mi się, że zamrożenie jeden komórki to duże szanse na jej zmarnowanie, a miałabyś szanse na 1 zarodek...
Też mi się tak wydaje. A kasa przecież i tak już poszła.
@Zoella kiedy ty miałaś punkcję? Dziś? Pytaj dlaczego nie zapładniają

Spodziewałam się wszystkiego, ze zapłodnione zarodki nie dotrwają do 3/5 dnia, ze wyjdą wadliwe, ale ze nie będzie komórek nie :/
Aha, chcesz badać zarodki. No ale i tak powinni zapłodnić tę twoją komórkę i zamrozić zarodka, jeśli by powstał.
Kurczę, wiem że jesteś zawiedziona 😥. No kto by nie był 😥. Prze.jebana sytuacja

Spokojnie, to nie do końca jest tak, że to komórki nawaliły, mogłaś mieć po prostu nietrafnie dobrany protokół, bądź jest to zwyczajnie wina stymulacji, powiesz coś wiecej o swojej procedurze?

Spokojnie, to nie do końca jest tak, że to komórki nawaliły, mogłaś mieć po prostu nietrafnie dobrany protokół, bądź jest to zwyczajnie wina stymulacji, powiesz coś wiecej o swojej procedurze?

Miałam krótki cykl od 2dc Gonal F 150 i Menopur 75
W 9dc dołączony Ceteotide (5dni) potem Ovitrelle na 36h przed punkcja.
Ponoć standardowy krótki program.

reklama
Do góry