reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny !!!! Właśnie zbadał mnie lekarz na moja prośbę i okazało się ze ta lekarka wczoraj zle zmierzyła szyjkę 🙄
Szyjka ma 27-28 mm a nie 12...
Oczywiście mam nakaz leżenia ale nie ma potrzeby zakładania szwu itp, na zdjęciu wyglada nawet lepiej niż z przedwczoraj i pan dr stwierdził ze to dlatego ze leżę 🙂

Dziewczyny !!!! Właśnie zbadał mnie lekarz na moja prośbę i okazało się ze ta lekarka wczoraj zle zmierzyła szyjkę 🙄
Oczywiście mam nakaz leżenia ale nie ma potrzeby zakładania szwu itp, na zdjęciu wyglada nawet lepiej niż z przedwczoraj i pan dr stwierdził ze to dlatego ze leżę 🙂
Bardzo dobre wieści! Wiesz przy ciąży bliźniaczej i na Twoim etapie taką długość szyjki chyba lepiej zabezpieczyć bo jednak się trochę skróciła. Co lekarz proponuje?

Sorry dziewczyny ja z innej beczki potrzebuje rady . Ponieważ do porodu już mi dużo czasu nie zostało 16 lipiec sie zbliża a nigdy nie wiadomo czy nie bedzie szybciej to zależy od tego małego człowieka w moim brzuchu . Już ma 2095g jak byłam na wizycie 14.05,2021 a teraz nastepna wizyta 04,06,2021 .
Mam kupione ubranka dla małego łobuza i czas je wyprać zastanawiam się nad wyborem proszku dla niego i płynu do płukania ?
Co muszę spakować do torby na poród dla siebie i maluszka ? oprócz takich rzeczy jak dla mnie piżama , szlafrok, ręcznik , płyn do kąpieli, pasta do zębów , szampon do włosów .
Powinnas miec na stronie szpitala liste co powinnas zabrac dla siebie i dzidziusia.
Ja ogladalam na youtube co dziewczyny pakowaly do walizki i troche sie tez tym sugerowalam.
Co do proszku/plynu to ja kupilam proszek(plynu akurat nie bylo)lovely poniewaz jest wszedzie dostepny.Plynu do plukania nie kupowalam.

Uf to dobrze. Zapewne wypuszcza cię do domu. Będzie dobrze, wypoczywaj .

@fredka84 ,nie pitol ,bo gaszenie światła jest od dawien dawna moje:p:p:p
Tak czułam ,że działasz Kobito i nie mam żalu ,że się nie chwaliłaś....
Przykro mi ,że nie udało się kolejny raz ...dobrze wiesz. Ale nie ma co gadać ,że przegrałaś, bo jeszcze walczysz ,c' nie?

Przytulam😘😘😘
Przestancie obydwie pitolic🙊swiatlo to ja tu mialam gasic ,a jednak wszystko sie inaczej potoczylo.Macie przestoj ,a to nie koniec.

Bardzo dobre wieści! Wiesz przy ciąży bliźniaczej i na Twoim etapie taką długość szyjki chyba lepiej zabezpieczyć bo jednak się trochę skróciła. Co lekarz proponuje?
Na ten moment nic. Jestem w szpitalu i zobaczymy co na to mój prowadzący ( ordynator). Jak będzie miał dyżur to będziemy myśleć. Podobno s ten chwili rzadki w ciążach bliźniaczych już stosuje się szwy bo one średnio coś dają. To tylko w sytuacjach stricte ratunkowych. Tak tez uważa dr z kliniki z Poznania. Boże, jak mi ulżyło. Aha i okazuje się ze będą 2 dziewczynki😂😂😂mój biedny mąż się załamie 🤣🤣🤣tak chciał mieć syna 🤣🤣🤣🤣

reklama
Ja badalam zarodki. U nas nie bylo mozliwosci, zeby sie wyrobic cykl po cyklu. Lekarzpd razu mówił, ze na wyniki min 30-40 dni sie czeka. My ze wzgledu na pandemie czekalismy ponad 2 mce.
Moze zapytaj w swojej klinice ile sie zazwyczaj czeka na wyniki?

Zapytam na pewno :)
Dziękuje za odpowiedzi

A czy w tym cyklu kiedy miałaś podawane zarodki tez sie robi monitoring jakiś? Jakieś badania jeszcze - jak to wyglada?
Lada dzień będę miała pierwsze w życiu pobranie komórek i strasznie się boje tego wszystkiego.
Ogolnie w mojej klinice GC Kato lekarze są jacyś mało rozmowni, mam wrażenie ze sami od siebie nic nie powiedzą od siebie, o wszystko trzeba pytac.
Dodatkowo na każda wizytę trafiam do kogo innego (wiadomo ze jeden nie będzie siedział codziennie od rana do nocy) ale mam wrażenie ze każda wizyta jest pierwsza i nikt nie jest w ogóle zorientowany po co ja tam jestem ...
może za dużo sobie wyobrażałam po prostu

Do góry